Jump to content

Recommended Posts

Tjenare.

Finns det någon möjlighet att ta sig över ett AT-Dike med ett fordon? Reglerna säger att  An A-T Ditch is treated the same as a trench except that no vehicle may enter an unbridged A-T Ditch and Infantry must pay two MF plus COT to enter/exit the counter of an A-T Trench." Jag förstår att de inte bara kan köra över men med benämningen "unbridged" så kanske det går att bygga något för att ta sig över. Jag vet att i alla fall britterna hade en broläggare under kriget. Jag hittar inget i reglerna om hur man skulle gå tillväga för att brygga ett AT-Dike.

Link to post
Share on other sites
On 4/4/2021 at 11:38 PM, B-E Karlsson said:

Tjenare.

Finns det någon möjlighet att ta sig över ett AT-Dike med ett fordon? Reglerna säger att  An A-T Ditch is treated the same as a trench except that no vehicle may enter an unbridged A-T Ditch and Infantry must pay two MF plus COT to enter/exit the counter of an A-T Trench." Jag förstår att de inte bara kan köra över men med benämningen "unbridged" så kanske det går att bygga något för att ta sig över. Jag vet att i alla fall britterna hade en broläggare under kriget. Jag hittar inget i reglerna om hur man skulle gå tillväga för att brygga ett AT-Dike.

Kolla reglerna (vehicle notes) för dom brittiska broläggarna i "for king and country"

Tror det står där ......

Om du har den eller "west of alamein"

  • Thumbs up 1
Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Jerry said:

Kolla reglerna (vehicle notes) för dom brittiska broläggarna i "for king and country"

Tror det står där ......

Om du har den eller "west of alamein"

Tackar. Ja jag har läst den men undrade egentligen om det finns något annat sätt att fylla igen de förbannade dikena. Mina vagnar måste fram!

Link to post
Share on other sites

Säker på det?

B2.1 ...."Shellholes can

be created to a maximum of one per hex during play by placing a

shellhole counter in Open Ground, orchard, brush, or grainfield

immediately after any Original KIA result during a PFPh/DFPh

resolution of a Concentrated HE FFE (or aerial bomb/rocket) attack

of ≥150mm."....

 

OCH AT ditches behandlas som trenches enligt 

B27.56 ANTI-TANK (A-T) DITCH: A SSR may specify placement of

trench counters as an A-T Ditch or obstacle in order to simulate extensive

anti-armor defenses. An A-T Ditch is treated the same as a trench except that

no vehicle may enter an unbridged A-T Ditch and Infantry must pay two MF

plus COT to enter/exit the counter of an A-T Trench.

 

 

---> FIxa dit ett bombflygplan eller tungt artilleri så kan du lösa situationen.. (Men antagligen har jag missat ngn obskyr regelreferens som säger ngt annat)

 

Edited by Fiedler
  • Thumbs up 2
  • Dice 1
Link to post
Share on other sites
14 hours ago, Fiedler said:

Säker på det?

B2.1 ...."Shellholes can

be created to a maximum of one per hex during play by placing a

shellhole counter in Open Ground, orchard, brush, or grainfield

immediately after any Original KIA result during a PFPh/DFPh

resolution of a Concentrated HE FFE (or aerial bomb/rocket) attack

of ≥150mm."....

 

OCH AT ditches behandlas som trenches enligt 

B27.56 ANTI-TANK (A-T) DITCH: A SSR may specify placement of

trench counters as an A-T Ditch or obstacle in order to simulate extensive

anti-armor defenses. An A-T Ditch is treated the same as a trench except that

no vehicle may enter an unbridged A-T Ditch and Infantry must pay two MF

plus COT to enter/exit the counter of an A-T Trench.

 

 

---> FIxa dit ett bombflygplan eller tungt artilleri så kan du lösa situationen.. (Men antagligen har jag missat ngn obskyr regelreferens som säger ngt annat)

 

Jag har ju STUKAS med 200mm bomber men de om jag fattar rätt kan inte ha hexar utan enheter som mål. Om min motståndare rör sig ner i en då jäklar kommer jag försöka bomba bort både honom och de förbannade dikena. :)

Tack för referenserna. Det var ju något som jag helt missat.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...