Jump to content

Klas Malmström

Admin
  • Posts

    2682
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    95

Everything posted by Klas Malmström

  1. Enligt artikeln jag har korrekturläst - med statistik (där en professor i matte/statisk hjälp till, så jag tror siffrorna torde stämma) där man jämför "vanliga" reglerna med Plevas variant, drogs följande slutsatser - om man tittar på German/Russian Normal Ammunition. Med upp till 12 chit draws (artikeln jämför mellan 12 och 6 draws hela tiden) - blir förväntat antal Fire Missions: Tysk Normal Ammuntion (8B/3R): 4 (vanliga regler), 5.64 (Pleva). Rysk Normal Ammuntion (5B/2R): 3.33 (vanliga regler), 4.08 (Pleva). med tillhörande kommentar: "Figure 7 visibly demonstrates that the expected number of Fire Missions is significantly increased when using the variant when up to twelve chit draws are allowed." Tittar man på endast 6 chit draws ser det ut så här... Tysk Normal Ammuntion (8B/3R): 3.58 (vanliga regler), 3.73 (Pleva). Rysk Normal Ammuntion (5B/2R): 3.33 (vanliga regler), 3.18 (Pleva). med tillhörande kommentar: "Unlike the results in Figure 7, the comparative outcomes shown in Figure 8 are much closer for each draw pile when we compare the standard Battery Access depletion rule against the variant." Dessa siffror säger ju dock inte när i ett scenario man kan förvänta sig att få ner en Fire Mission (som du skriver, det kan ju vara stor skillnad på att få ner en Fire Mission tidigt i ett scenario, kontra att få ner två stycken sent), och det är ju inte så ofta man gör upp till 12 chit draws (vet faktiskt inte varför dom valde det numret i artikeln). Plus att dom inte heller tar hänsyn till ev "extra" chit draws. Men som sagt var (igen) - jag har ingen åsikt i frågan om dessa varianter - har aldrig spelet med någon variant. Men jag tycker själv att direkt lägga till en röd när man drar den först (enligt Pleva) låter lite udda/märkligt.
  2. Vad Pleva har skrivit i samband med House Rule - i alla fall det som jag har är: Steven rationalizes that, “placing an extra red chit into the deck was used to counter-balance the fact that two red chits will now no longer end the possibility of landing a Fire Mission. While a red heavy deck hurts the player with the OBA module, this alternative rule at least keeps the possibility of a successful Fire Mission alive.” Steven explained that his objective was two-fold: • To decrease the chances of the OBA player obtaining zero Fire Missions, while, at the same time, • Not significantly affecting the expected number of Fire Missions for the various OBA Draw Piles. Sedan har dom även detta i Albany turneringen (tror jag): Along those lines, the variant also alters the C1.22/A9.72 malfunctioning Radio repair rules by allowing a malfunctioning Radio to repair on a dr of 1-2 and removes the possibility of permanently disabling the Radio on a repair dr of 6. Similarly, a Field Phone does not permanently Disable on an Original contact DR of 12 and will be able to be repaired on a repair dr of 1-2 while not permanently disabling on a repair dr of 6.
  3. Precis - First Impressions–An Introduction to ASL: Offboard Artillery. The GENERAL, Volume 24, #2. Av Robert Medrow.
  4. Jag håller på att korrekturläsa en artikel om OBA draws och "expected number of Fire Mission" - den tar faktiskt upp Pleva varianten....skall se vad den artikeln säger/tycker.
  5. Utan att ha någon åsikt om för- och nack-delar med LHR eller Plevas variant (för jag har inte spelat med någon av dom), men den varianten av Plevas jag har sätt säger: Every time you draw a red chit (including the first red chit), put it back in the Draw Pile along with another red chit. Battery Access is no longer lost due to drawing two red chits. Meanwhile, the extra chit draw mechanics of C1.21 remain the same. Men det låter lite udda att lägga till en extra röd + att man lägger tillbaka den man drog, redan då man drar den första röda.
  6. Frakt från USA till Sverige har varit dyrt i många år nu.
  7. Så skulle jag nog spela det i det scenariot..... A20.53: "If a side’s forces set up on board and have received no reinforcements, its Friendly Board Edge is any side it was allowed to set up in front of with no enemy units between its forces and that board edge and through which no enemy units have entered."
  8. Instämmer...att ta med kapitel S och O, P, Q, R, T in Index var en dålig ide....
  9. Korrekt, och tar dom av sig skidorna, så placeras dom under den översta "?".
  10. Ja, en Fire Lane kan "placeras" längs en Alternate Hex Grain. Endast Locations som är i LOS från MG har FL Residual FP. See B9.222 EX.
  11. Vilket leder till skillnad hur Concealment tappas. Därav CTC. Footnote 10A (Kapitel A): One of the several criticisms leveled against the IIFT was that, by adding additional PTC effects for higher Final DRs in the various intermediate FP columns, the IIFT strips concealment more readily than does the regular IFT. To counter this criticism, some suggested making all those additional PTC effects conditional, so that they only applied to unconcealed units and thus would not strip concealment too easily. Själv undviker jag IIFT då jag inte tycker den tillför något - förutom (för mig) att den "saktar ner" spelet, då IFT är mer-eller-mindre memorerad....
  12. AFV kan du inte skjuta längs en hexsida liknande en Snap Shot.
  13. Eller spara tills nästa gång det blir mass-hysteri i landet och alla börja "hord:a" toapapper igen - då har du redan. 🙂
  14. Själv köper jag inga tredje-parts ASL produkter längre.......
  15. Inte testat, avser ej att köpa. Det jag har läst är att vissa ansåg att kartorna var väldigt tunna.
  16. Du kan göra en Assault Move in till DD5 och behålla "?" såvida ingen fiende har LOS till den vertex du "bypassar". Så om då går via EE5-DD4-DD5 så behålls "?".
  17. Jag kommer eventuellt dyka upp också - lite oklart ännu. Om och i så fall hur många dagar.....
  18. Vissa av To Hit DRM gäller för BAZ, ja. Dom som är markerade med ett grönt L.
  19. A12.41 gäller... "Should an “unbroken” (12.1) vehicle enter a concealed enemy’s Location without using Bypass or a woods-road, all concealed enemy Personnel [EXC: those exempt from PAATC] in that Location must instantly either be revealed voluntarily (12.14) or take one combined PAATC (1PAATC if any of these ordinarily take 1PAATC) using the lowest current Morale Level among them, modified by the DRM of the best unpinned friendly Good Order leader present. A Dummy stack takes its PAATC with a Morale Level of 7."
  20. Ja, med vissa undantag. Du kan t.ex. inte välja att ta +2 TH DRM (isf backblast) om enheten är Pinned, du skjuter innifrån ett fordon/pillbox/upper-level.
  21. Svaret synes korrekt. En extra chit draw när AR placeras för att korrigera SR. Sedan ev. en extra till när SR konverteras till FFE.
  22. På pre-order nu... https://mmpgamers.com/index.php?main_page=product_info&cPath=2_8&products_id=325
×
×
  • Create New...