Jump to content

B-E Karlsson

Members
 • Posts

  409
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

B-E Karlsson last won the day on November 15 2021

B-E Karlsson had the most liked content!

Recent Profile Visitors

53829 profile views

B-E Karlsson's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/14)

 • Dedicated Rare
 • Conversation Starter Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Reacting Well Rare

Recent Badges

32

Reputation

 1. Hittade det själv. AREA FIRE: The FP of an attacking unit is halved if the target is concealed or for any application of the Area Fire penalty [EXC: MOL; ordnance; C.4], and is halved again for each additional applicable use
 2. Hejsan Fråga om man skjuter ett snapshot mot en enhet som använder Dash. Halveras FP två gånger? Jag tror inte det. Båda reglerna menar att den som skjuter använder sig av Area fire men inget om att dubblera halveringen. Tack på förhand.
 3. B-E Karlsson

  MOL

  Bättre än min. Låter rimligt.
 4. B-E Karlsson

  MOL

  Tror att det enda SW som inte behöver ingå i en FG är ordnance/FT/DC or the subsequent shots of multiple ROF weapons. Molotovs är om jag fattar rätt ett SW. A MOL is not represented by a counter, but is considered an inherent SW. men alla SW får väll göra en attack när den har möjlighet? Jag antar att alla får chansen bara det görs på samma MP/MF. Men jag är absolut inte säker.
 5. Jag tror efter att ha pluggat lite att de behåller sin HIP. C If it engages in any other action [EXC: using a radio/field phone; Spotting; taking a PAATC (and Leader DRM applied to such a PAATC) not caused by a vehicle entering its Location; SW/Gun repair attempts, dropping SW; taking a Set DC NTC].
 6. Jag ser att man inte tappar concelment men jag är osäker på HIP och om man förlorar den. Kanske finns undantag som jag missar.
 7. Tjena. Jag har en AT- Kanon HIP:ad och i SSR så fick jag slå för om de var fungerande vid scenariots start. Nu är det min första runda och jag vill laga min gömda kanon. Tappar jag HIP om jag försöker lagar den i LOS till en fiende? Tackar. B-E
 8. Om det är på vår kanten kan jag säkert komma. Jag bor i Karlstad.
 9. Hoppas kunna komma men det är osäkert med plugg schemat. Vet först om några veckor. Om det är ett ojämnt antal deltagare kanske det mest ställer till problem för dig Andreas och de andra arrangörerna?
 10. Tjenare. När jag läser trailbreak reglerna så säger de att endast "Fully tracked vehicles" kan köra igenom en woods hex. Gäller detta även trailbreaks genom ett minfält? Känns som trailbreak reglerna är skrivna för skogsterräng. I reglerna för minor nämns det att "Units may enter a minefield hex via a TB at twice their normal MF/MP cost" och i Perry Zes verkar det enligt mig som om att en lastbil kan köra genom ett minfält på en trailbreak. Så frågan är alltså kan lastbil eller en half-track köra genom en trailbreak i en hex som innehåller trailbreak genom ett minfält?
 11. Tjena. Några frågor om trenches dummies, reaction fire och liknande. Båda frågorna gäller dolda enheter i en trench som också har +2 rök i sig. Jag har en dummy stack i en trench och min motståndare kör in i den. 1: Försvinner dumbommarna? Jag vill säga nej då concelment loss reglerna bara nämner "an enemy Infantry/Cavalry unit attempts to enter its Location (see 12.15) during the MPh/RtPh." Är det så att jag kan rulla ett NMC för dem så att de stannar kvar dolda på brädet? Samma situation fast i hexen bredvid där jag har en riktig enhet med en ATR. Om jag väljer att skjuta min ATR och sedan reaction fire vad gäller egentligen? 2: Om jag skjuter ett ATR vilken AF har då vagnen? 3: Det blir +2 moving på CCV:en men får jag några minus DRM:s för att jag är i en trench? Tackar på förhand.
 12. Tack Klas då hade jag för engångs skull faktiskt läst reglerna rätt.
 13. Extra fråga. Kan ryssen fast han inte ser SR converta den till FFE? Min motståndare säger ja då C1.334 och C1.335 säger att han kan strunta i all rök. Har han rätt?
×
×
 • Create New...