Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

  1. Yesterday
  2. Leaflet House Rules - 2021 April Log in to view document Leaflet House Rules 2021 April.pdf
  3. Last week
  4. Så är det: 7.25 AERIAL LOS: Given its ability to fly anywhere over the mapboard, an aircraft counter is theoretically able to see any non-hidden unit that is not completely surrounded by LOS obstacles at least one level higher than its own Location.
  5. Tror bara det är Aerial Observers som får göra en Sigthing TC mot en tom hex.
  6. Men det kan man nog, frågan är om du får +2 för ev HIP eller inte....? Där är jag osäker. Personer som @Klas Malmström vet garanterat detta.
  7. Bra poäng där Fiedler, det är ju faktiskt en lösning! 👍😀
  8. Kortfattat svar då jag har ont om tid: SMOKE som läggs i Prep Fire blir rundan efter Dispersed, och rundan efter det försvinner den helt. = Jättebra Läggs den i DFPh kommer den ut Dispersed och försvinner rundan efter det helt. = Inte så bra, men ibland nödvändigt. Med SMOKE i OBA-form blir det ju ganska rejäla plus (+3 Hindrance per hex) vilket är fantastiskt bra om man vill röka in något.
  9. Tjena en fråga till som jag inte löser. I bland bara rör jag till allt. Jag har lyckats röka in ett gäng ryssar i en varböld som nu är mer eller mindre blind. Jag har skjutit rök och undrar nu hur länge ligger röken kvar efter att mitt OBA är klart? FFE:C är alltså på brädet och jag är osäker om jag ska fortsätta röeken eller försöka flytta den. Tackar. B-E
  10. Jag har ju STUKAS med 200mm bomber men de om jag fattar rätt kan inte ha hexar utan enheter som mål. Om min motståndare rör sig ner i en då jäklar kommer jag försöka bomba bort både honom och de förbannade dikena. Tack för referenserna. Det var ju något som jag helt missat.
  11. Ligger man dessutom skavfötters blir det ännu billigare. Bra mot Corona också, eftersom man inte andas på varandra😅
  12. Säker på det? B2.1 ...."Shellholes can be created to a maximum of one per hex during play by placing a shellhole counter in Open Ground, orchard, brush, or grainfield immediately after any Original KIA result during a PFPh/DFPh resolution of a Concentrated HE FFE (or aerial bomb/rocket) attack of ≥150mm.".... OCH AT ditches behandlas som trenches enligt B27.56 ANTI-TANK (A-T) DITCH: A SSR may specify placement of trench counters as an A-T Ditch or obstacle in order to simulate extensive anti-armor defenses. An A-T Ditch is treated the s
  13. Lite "uppkäftig" är ett understatment... 🙂
  14. Är inte intresserad av att delta, men uppskattar att titta på dylika ASL-spel kanaler. För övrigt gillar jag Stews stil, kul kille som inte tar det hela på för stort allvar.
  15. Kul! Själv gillar jag "runda bordet"-diskussioner, där "resan är målet", så att säga. Här är en länk till kanalen för övrigt: https://www.youtube.com/channel/UCztPLRVOYfLjc5jmPZl2RdQ
  16. Hej alla! Jag är i kontakt med Stew som kör Youtube-kanalen Stews Replay. Stew är lite ”uppkäftig” (det finns andra, eller hur?-- 😊..) men han är en ganska trevlig kille och han har publicerat en del bra digital content, även om det handlar mer om SK än om ASL just nu. Jag spelade ett VASL scenario från Swedish Volunteer med honom (SV1 Ten Ton Tank), blev väldigt roligt, och han lade ut videon på nätet. Kan inte säga att jag rekommenderar att titta på detta, det går väldigt långsamt, men det hände massor i detta otroligt bra scenario. Tanken med dessa videos är att spela ASL
  17. Nej, det går inte utan SSR, eller möjligen i en del kampanjer (?).
  18. Tackar. Ja jag har läst den men undrade egentligen om det finns något annat sätt att fylla igen de förbannade dikena. Mina vagnar måste fram!
  19. Kolla reglerna (vehicle notes) för dom brittiska broläggarna i "for king and country" Tror det står där ...... Om du har den eller "west of alamein"
  20. Earlier
  21. Jag har personligen använt den en gång under hela min ASL-karriär. Det är ju sällan den används under "action" om man säger så, men den är ju fräck! Ser ut så här iallafall:
  22. Fascine. British MAVN #37 i kapitel H. vet inte om det finns fler sätt.
  23. Tjenare. Finns det någon möjlighet att ta sig över ett AT-Dike med ett fordon? Reglerna säger att An A-T Ditch is treated the same as a trench except that no vehicle may enter an unbridged A-T Ditch and Infantry must pay two MF plus COT to enter/exit the counter of an A-T Trench." Jag förstår att de inte bara kan köra över men med benämningen "unbridged" så kanske det går att bygga något för att ta sig över. Jag vet att i alla fall britterna hade en broläggare under kriget. Jag hittar inget i reglerna om hur man skulle gå tillväga för att brygga ett AT-Dike.
  24. Påminner om KadS och POHS ordergivningar under MUS.
  25. Skicka ett privat meddelande till mig så bjuder jag in er. Inbjudan tar slut efter 7 dagar.
  26. Jag har inga problem att dela rum med någon om nån vill hålla ner kostnaden.
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...