Jump to content

Jerry

Members
  • Posts

    1331
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    59

Everything posted by Jerry

  1. 1999 på hösten var jag här i denna ställningen, med finska veteran-soldater vi hittade en del till en tältkamin, bl.a har bild nånstans....
  2. @Carlsson : kommer du att plocka hem detta ... ?
  3. Äpple minsann.... sist vi körde barrikaderna förra veckan var det kladdkaka med vispgrädde.........................
  4. Carlsson är en av de hårdare prutarna 💪
  5. Jepp ledsamt men ingen tycktes ha kommit till skada när jag skrev ….. o inte än så länge heller ….. jag raderar posten om det blir sorgliga nyheter framöver
  6. NRK rapporterar : Tretten bru i Gudbrandsdalen raste sammen mandag morgen. – En lastebil og en personbil skal være berørt. Det er per nå uvisst hvor mange personer som er berørt av ulykken, skriver politiet i en pressemelding. finns väl ett scenario om ”tretten in flames” nu fick man lite bilder av terrängen i filmen, ser man namnet tretten på en gul vägskylt https://www.nrk.no/
  7. Gäller x44 Man kan ju vara NERE i gullyn Man kan ju vara på MARKNIVÅ i rubble Men man kan väl även vara på CREST ? Inte många hex som har detta problem Men hur markerar man allt detta …? Hitta på något själv eller …?
  8. exempelvis, ....tre locations drabbas av area KIA.... Slå random vilken location, Maximalt EN location eller.... ? I denna location slår man sen vem som drabbas av KIA:n, Maximalt EN enhet också eller...?
  9. intressant dock att endast EN enhet (vid 1 KIA) drabbas vid Area Fire
  10. Fan vad trött man börjar bli, så skönt att "någon annan" kan leta upp reglerna åt en ... Tack Carlsson
  11. Kan en 1 KIA drabba fler än 1 enhet via RS ? Om ex. 3 squads finns i samma hex, alla 3 är broken, och det blir en KIA vad händer, casualty reduction på samtliga ….. ? (Har löst att en KIA automatiskt bryter alla enheter i hexen som drabbas) eller har jag ätit svamp….. ?
  12. Har missat att du dissade detta …..😳 ja det var som tusan …… jo vi gillade det båda två, men när jag kollade på det första gången så trodde jag att det var katastrofalt trist o dåligt. Jag höll dock på att rage-kvitta, när hans tredje kast på en mc3 lyckades, och hans 6+3 attack mot mitt ksp-näste bröt o skadade samtliga tre hs o min 9-1:a, o innan dess när hans tyska krypskytt (SAN 3) pinnade o bröt två squads som just skulle göra en kritisk advance men o andra sidan hade jag mega-tur på mina reinforcement-kast , dock hjälpte det inte 😡
  13. Skall kolla igenom ordentligt inför nästa match tackar…..
  14. Jo… vi stolpade upp alla våra gubbar i olika attacker o sånt sen slogs det ju ormögon …. då blev det lite gnabb om att man kunde placera ut dom lite hur som helst ärligt…… så minns jag inte riktigt vad som blev fel …….. Men tackar för din lista den kommer till användning ✅
  15. Spelade två partier av detta scenario idag startade 08:00 o slutade 23:00 Ingen replay, men nog ett av (om inte det bästa) scenario jag spelat, visserligen 2 raka förluster men sista partiet räknar jag inte som förlust, han dicade ut mig i slutet. Bara så ni vet (offerkofta) Ett ypperligt scenario ⭐⭐⭐⭐⭐
  16. Hade synnerliga diskussioner i kväll när vi kom till close combat melee fasen. Finns det någon som orkar ge en detaljerad beskriving (flowchart) om hur man sätter upp o genomför detta (close combat/melee) .... ? Vi var beredda att bryta pga oskiljaktigheter.
  17. Jerry

    los

    6.4 BLIND HEXES: Assuming an otherwise clear LOS, even if a firing (or target) unit is at an elevation > the height equivalent of any intervening full level obstacle, a number of potential target hexes that are both directly behind that obstacle and also equal to the full level height equivalent (i.e., ignoring any half-level) of that obstacle are considered Blind Hexes to the firer. kan detta mena det som jag undrar ovan ….?? att ett level 2-hus bildar 2 blinda hex …??
  18. Jerry

    los

    Jepp jo det är uppfattat skrev lite krystat ….🤪 men kärnproblemet är kastar en level 2 byggnad 2 skuggor i ”grunden” En level 3 byggnad 3 skuggor i ” grunden”
  19. Jerry

    los

    Envisas med att inte fatta detta ännu men visst är det väl så att ett level 2 obstacle kastar en skugga på 2 hex UTÖVER skuggorna för distansen till obstaclet…..???? Exempel …………. ett level 2 obstacle står 3 hex från en observerande enhet………. då vill jag att det blir 3 blinda hex bakom detta obstacle (en blind för distans, + två blinda för höjden på hindret = 3 blinda hexes)
  20. Mel..... Finns det mer än dessa POSCA-pennor, som har samma färginnehåll... ? Köpte nån "ciao" från penstore (enda pennan som hade den färg jag behövde) men de funkade inte alls det var tusch i pennan......countersarna blev förstörda
  21. Jerry

    los

    6.4 BLIND HEXES: Assuming an otherwise clear LOS, even if a firing (or target) unit is at an elevation > the height equivalent of any intervening full level obstacle, a number of potential target hexes that are both directly behind that obstacle and also equal to the full level height equivalent (i.e., ignoring any half-level) of that obstacle are considered Blind Hexes to the firer. innebär inte detta, att en ”2 level obstacle building” kastar en ”grundskugga” på 2 hex ….?? dvs alltid 2 skugghex PLUS avståndet ..? känns på det viset ….. (blir visserligen ganska långa skuggor på kort avstånd men tycker mig se att reglerna säger så) ”and also equal to the full level height equivalent (i.e., ignoring any half-level) of that obstacle ”
  22. Tack Carlsson du skulle bli regelskrivare.........
  23. sitter o grunnar på ett par saker... Klas skrev innan : I Smoke fallet spelar det mindre roll eftersom du får försöka lägga Smoke innan eventuell defensive fire. I DC fallet så blir all defensive fire mot en icke-"?" enhet. Menas det alltså att även om jag går in i en ruta å deklarerar att jag ämnar kasta rök så är dessa MP ihopbyggda på något sätt ... ? Men visst får väl fienden skjuta på moven in i hexen, därifrån du ämnar kasta röken ...? Eller menar du Klas att : Smoken kommer iväg oavsett vad som händer efter att du kastat den ... ? Likaså om man deklarerar att kasta, men misslyckas... hur räknas det då ? Har man spenderat någon MP trots att man inte fick iväg den ?
  24. Hmmm det där tre-hex-huset uppe i nordöstr hörnet W10 X9 X10 Det känns oerhört viktigt i spelet, är det någon som vet lite mer om det huset ... ? Stod ingenting eller extremt lite i "island of fire" men det verkar lite bortglömt. Som sagt i spelet känns det som om det är avgörande för försvaret i nordöst, vilket jag brukar tycka då jag försöker befästa det från dag 1 o framåt
×
×
  • Create New...