Jump to content

carlsson

Admin
 • Posts

  3651
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  195

Everything posted by carlsson

 1. Jag anser att du krånglar till det i onödan. Frågan är var en MOL/FT träffar, det mest logiska är att man använder TK-slaget vilket Perry också har bekräftat. Varför går kringelikrokar för att försöka hitta ett annat svar? Det finns faktiskt en urgammal FAQ från Scott Jacksons tid om detta också: As FT attacks makes no TH, do you use the FT Original TK# DR to determine the Location of the Hit (Hull, Turret), in order to know if Case A applies or not? A. Yes, use the TK DR.
 2. Värt att notera är också svaret från Perry på MMP:
 3. Ja, Manila-kartorna kan vara smått hysteriska. Men de scenarion jag spelat från modulen har varit väldligt roliga! Jag kommer för övrigt attskriva ut en bunt kartor av alla HASL-scenarion till ASO.
 4. Vore superkul om du kan! Det är väldigt opreiontöst och på en härlig kamratlig nivå. Du behöver egentligen ingenting. Det finns tärningar, brickor, kartor, regler och scenarion. Men många tar med sig sina egna grejer ändå, och ska du sova i lokalerna så behöver du även sovgrejer. Det är bara messa eller maila mig så skickar jag en bekräftelse!
 5. Om inte Melvin har, så finns det kvar ett på Trojan Games.
 6. ASL-Kickoff i Borås den 17-19 Februari är ett utmärkt sätt att komma igång igen. 😜 *hint hint*
 7. …önskar jag alla ASL-spelare, vänner och bekanta! 🍾🥳❤️
 8. Regeln är till för att skapa lite Fog of War. Dvs, fienden ska inte veta var HIP är nånstans. OM man väljer att gå upp i Location där det finns HIP, då kommer de fram, ja. Men HIP-innehavaren kan alltså välja att inte deklarara att han har några HIP där i Sewer emergence dr, vilket han alltså får välja efter att ha sett tärningarnas utfall. Man kan alltså välj mellan att behålla HIP och vara lurig, eller inte behålla HIP och påverka utfallet av Sewer emergence dr.
 9. Stämmer, du kan inte välja att behålla HIP när en fiende står i samma Location som din HIP, den kommer fram under Concealment i början av CCPh.
 10. Japp! Trojan Games har även beställt in ett gäng till lagret.
 11. Bil från Gbg åker Andreas Carlsson, Mattias Bergwall och Jens Thomander. + möjligen någon mer.
 12. Här är resultatlistan från Supporting Fire 2022: Christoffer Peyre (Sweden) Melvin Falk (Sweden) Jens Thomander (Sweden) Mikko Lukkari (Finland) Svante Sandblom (Sweden) Olav Heie (Norway) Martin Yngerskog (Sweden) Thomas Harjo (Norway) Timo Kärnä (Finland) Stephen Burleigh (Sweden) Oddgeir Drevdal (Norway) Jörn Helms (Germany) Matts Dagerhäll (Sweden) Mattias Bergwall (Sweden) Fredrik Scheuer (Sweden) Christian Lindberg (Sweden) Ola Nygårds (Sweden) Gustav Lidemyr (Sweden) Asad Rustum (Sweden) Lars-Robert Gregorson (Sweden) Daniel Qvarfordt (Sweden) Anders Olsson (Sweden) Magnus Rimvall (Sweden) Martin Björkhem (Sweden) Mikael Björling (Sweden) Tomas Davidsson (Sweden)
 13. Som traditionen bjuder har vi en ASL-Kickoff i Borås för att fira in det nya ASL-året, denna gången helgen den 17-19:e Februari. ASL -Kickoffen är en spelhelg där vi träffas i glada vänners lag och spelar vårt favoritspel, dricker en öl och har det trevligt! Avgiften går oavkortat till Spelföreningen Armagedon för lokalhyra, samt till den mat vi ämnar bjuda på under helgen. Vi har hyrt Armagedons lokaler för detta ändamål, det finns kiosk i lokalen (med godis, tilltuggg och dricka), och vi kommer även att tillhandahålla öl! Spelformat Öppet spel, ASL - Advanced Squad Leader. Vi har ett löst schema med totalt fyra spelblock (fredag, lördag förmiddag, lördag eftermidag och söndag), men det är upp till var och en att hitta motståndare och anpassa sin tid efter detta. Vi tillhandahåller en whiteboard där vi skriver upp alla deltagare och planerade partier. Den grundläggande tanken är: Ingen tidspress och inga krav, det viktiga är att man har roligt! Man kan med fördel hitta och boka motståndare på ASL Swedens forum här i tråden. Tid Lokalen är bokad Fredag 17 Februari klockan 1500 till Söndag 19 Februari klockan 1400. Man kommer och går som man själv vill. Kostnad 300 sek/person för deltagande hela helgen. Detta är ämnat till maten, överskottet går till Armagedon. 150 sek/person för deltagande en dag, eller del av dag. Mat I priset ingår: För övrig mat finns det pizza/snabbmatshak i närheten, samt föreningens förnäma kiosk! Övernattning Möjlighet till övernattning finns på golvet och/eller sofforna i lokalen. Det finns även dusch i lokalen så att man kan bibehålla sin personliga hygien. Vill man bo lite mer lyxigt finns det flera hotell i centrala Borås, 10-15 minuters gångavstånd från föreningen. Plats Spelföreningen Armagedons lokaler i Borås, som vi har abonnerat för ASL-spel hela helgen! Adressen är Katrinehillsgatan 7b, 50452 Borås. Mer info om föreningen: http://www.armagedon.se/ Antal Vi har ett maxtak på 32 deltagare. ASL-utrustning Ta med er så mycket som möjligt. Anmälan Anmäl dig genom att svara på detta mail. Skriv också om du planerar att sova i lokalerna. Av planeringsskäl ser vi helst att du anmäler dig senast Tisdag 14/2. Varmt välkommen!
 14. Tack alla arrangörer och deltagare för årets Supporting Fire! Grattis till Christoffer Peyre för att med en hårsmån vunnit finalen mot Melvin Falk. Jag återkommer med resultatlista inom kort.
 15. Jag skulle säga Woods Road utan att tveka.
 16. Yes, Trojan Games har redan lagt in förbeställningar. Går snart att beställa från hemsidan eller via PM/Email till mig.
 17. carlsson

  Q&A

  Den är tillförlitlig, sammanställd av Klas Malmström @Klas Malmström Den senaste versionen hittas på hans hemsida: https://www.klasm.com/index_e.html
 18. Korrekt Ja, men bara om final dr är ≤4. Korrekt. Korrekt. Korrekt. Korrekt, man blir låst till sin nästa runda då man måste fortsätta röra sig i Sewer. Nej, B8.44.
 19. Hårt! Ska bli spännande att se hur det går. 🍿
×
×
 • Create New...