Jump to content

Line of sight


Jerry
 Share

Recommended Posts

Alltså efter att ha kollat o läst .... så känner jag mig helt tom i huvudet....

 

Kan man se mellan.. exempelvis RB o6 till U9 eftersom man tar bort half level obstacles när man drar LOS ....

 

Rätta mig genast om jag har fel ...

 

Isåna fall har jag spelat galet sedan 1985

Link to comment
Share on other sites

Nä jag menar 06 till u9.... jo jag vet common sense men.... du visade mig ett exempel i vintras i borås som också var crazy... men egentligen enligt regelboken.

 

Det jag nu undrar är om det finns en LOS 06 till u9 enligt regelboken ?

 

Jag tycker också det är löjligt men ..... men .....

 

En sak till ... då kan man alltså se över ALLA hus o fabriker i RB om man står på level 2½ ??

Eftersom man plockar bort den halva leveln ??

Man ser alltså förbi ett annat hus/fabrik som också är 2½ level högt eftersom man då plockar bort den där ½-leveln.... ?

Link to comment
Share on other sites

Fast grejen är nog den att ett 2,5 nivås tak inte är ett "Half Level Obstacle". Du står på level 2,5, medan taket framför dig också är 2,5 nivåer högt. Ett Half Level Obstacle är t ex ett Rubble.

 

 

Det vi pratade om på Kickoffen var att enheter som är högre än ett tak kan se förbi det taket, eftersom det bara är en halv nivå hög, och alltså ner i huset bredvid. Jag vet att diskussionen som var om detta på Gamesquad slutade i Common sense. Möjligen har det rättats till i reglerna efteråt.

 

I ditt exempel vill du se genom ett tak som är på samma nivå. Jag kan inte hitta exakt regelkvot om det nu, men kanske 6.2 hjälper:

 

6.2 OBSTACLES: Each terrain type [EXC: Depressions 6.3] is defined as to whether or not it presents an obstacle or Hindrance to LOS and, if an obstacle, the height of that obstacle. LOS extends into or out of obstacles, but not through them into hexes beyond the obstacle except in certain cases wherein the target/firer are at an elevation ≥ the height of the obstacle or are adjacent to a hexside obstacle.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Nu fyllde man ju 60 i veckan och då blir det ännu mer frågor, pga ålder......

 

En fundering : MTR står på rooftop W43 kan den beskjuta Z41 ....?


(Typ att den ser taket på Z41 ....? Eller ser den inte Z41 på grund av att Z 41 inte har en rooftop ...?)

jag antar att det inte funkar men vill ha en ”second opinion”

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

V 43 ... ooops .... 

Tack då misstänkte jag rätt .... som vanligt blir man överöst med kommentarer, angående den VERKLIGA situationen om att man visst måste kunna se taken på husen,  när man skall reda ut regler, så allt bara kokar i hjärnan.......

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Jerry said:

V 43 ... ooops .... 

Tack då misstänkte jag rätt .... som vanligt blir man överöst med kommentarer, angående den VERKLIGA situationen om att man visst måste kunna se taken på husen,  när man skall reda ut regler, så allt bara kokar i hjärnan.......

Japp. Samma argument går att använda om att skjuta mot en skogshex som ligger out of LOS. "Man ser ju toppen av skogen"... 

Men fråga vilken skytt/artillerist som helst om de skjuter på osynliga mål eller synliga mål. Det är en STOR skillnad på vad spelaren ser och vad enheterna på brädet ser...

Du kan ju föreslå att ni använder en husregel; "Alla får skjuta på vad dem vill, oavsett LOS och skrivna regler". Så blir det plötsligt ganska absurt och självklart. :D 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...