Jump to content

Solitära spelare där ute?


Magnusnod

Recommended Posts

Jag kom att diskutera solitära brädspel med Fk Ståhl över en match ASL på kick-offen och tänkte bara höra om intresset finns hos några av er andra?

 

För mig är det solitära spelandet dels en praktisk lösning på ett problem av logistisk natur; tidsbrist pga småbarn, jobb osv. Jag kan med solitära spel själv styra mitt tempo och rigga upp passande spel för en eller ett par timmars spelande under vardagarna.

 

Sen är det också något visst som ges med att kunna styra tempot själv. Jag kan dras med i spelets tema på ett helt annat sätt när jag sitter ensam.

 

Ikväll har jag kört ett scenario från Cruel Necessity, ett spel om det brittiska inbördeskriget på 1600-talet. Verkar lovande!

 

Har någon något annat tips?

Link to comment
Share on other sites

RAF och D-Day är båda mycket bra. Jag har funderat på att köpa solo-kittet till Conflict of Heroes eftersom det är av samma snubbe (Butterfield) och borde vara riktigt bra.

 

Jag har just börjat köra ASL solitärt och det är grymt bra för att lära sig regler, tror jag i alla fall (jag kanske lär mig fel).

Det kanske inte är så himla kul att köra solo men det funkar.

Link to comment
Share on other sites

Mina tips blir gamla Avalon Hill spel,

 

Raid on st. Nazire (räden på squad nivå med fantastisk karta) och

Pattons best (köra ca 11 olika typer av sherman på olika missions)

 

Är ju inte så lätta att få tag på förstås, men finns på VASSAL.

http://www.vassalengine.org/wiki/Category:Modules

Link to comment
Share on other sites

Spel som är designade för solitärspel har jag lagt ner.

Däremot kör jag alla möjliga spel solitärt o i synnerhet där ena sidan nästan endast är boxboll (i alla fall största delen av tiden ex. Fire In The East , White Death ,

St Lo på den tiden då jag fattade hur jag fick igång VASL på datorn (lyckades en gång men sen bytte jag dator buhääääää )körde jag RB solitärt.

 

När jag startade min krigsspelskarriär 1979 så kände jag inte till en endaste människa som spelade så inte förrän 1981 fick jag kännedom om ett gäng ganska i närheten , så dessa åren körde jag helt allena.

Edited by Jerry
Link to comment
Share on other sites

Guest PanzerRAnger

Dvg games och GMT games har en del solitärspel bl.a. Leader serien och The Hunters. Har inte prövat Conflict of heroes Solon än men jag tycker det är en riktigt bra serie. Själv laddar jag för compass sims gsg Steel Wolves Battle for the Atlantic

Link to comment
Share on other sites

Guest PanzerRAnger

Är själv lite sugen på GMTs båda u-båtsspel

Jag känner bara till The Hunter, dom dom ifs bara är utgivare av. Vilka spel menar du? *nyfiken*

Link to comment
Share on other sites

Guest PanzerRAnger

Är själv lite sugen på GMTs båda u-båtsspel

Finns trevliga tillbehör på boardgamegeek.com till The Hunters. DVG Uboat leader verkar också intressant. Pågående Kickstarter för övrigt

Link to comment
Share on other sites

Kul att intresset famns hos en hel del av er!

 

Kör själv en del Warfighter från DVG men väntar nu främst på GMT's re-print av Cuba Libre. Någon som spelat något spel ur COIN-serien?

 

Sen har jag varit nyfiken på D-Day at Omaha / Tarawa. Ni som uppskattar dessa, vad gör spelet bra i era ögon?

Link to comment
Share on other sites

Jag har Fire in the Lake men har bara satt upp och kört en 2 turns med en polare en gång. Har aldrig riktigt funderat på att köra den solo men borde kanske göra det för att lära mig systemet och kunna lära upp andra man vill spela med snabbare.

 

D-day at Omaha beach och RAF är bra eftersom det inte bara är tur utan en hel del planering (taktik) också. Båda känns tematiska och historiskt korrekta med hur mekaniken fungerar och kartorna osv. I jämförelse med Phantom leader som varken känns historiskt korrekt med mekaniken eller så utan det är bara ett påklistrat tema och mekaniken har inte mycket taktik utan det är bara helt random hur det går.

 

D-Day at OB är riktigt knepig resurshantering där det gäller att manövrera terrängen och fienden på bästa sätt med de få trupper man har möjlighet att aktivera. RAF saknar dimensionen med terräng och manövrering utan det handlar bara om att fördela resurser på bästa sätt egentligen och utnyttja bra information till sin fördel när man får den.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...