Jump to content

Olsson

Members
 • Posts

  529
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43

Everything posted by Olsson

 1. Har också använt ReadEra appen på Android telefon för att läsa eASLRB v2.07 och varit mycket nöjd med det. Lätt att skapa egna länkar bl.a., men insåg nu i helgen då PTO terrain charten skulle fram, att endast ett fåtal Concealment Terrain visas med röd text. Tex Bamboo och Kunai har inte röd text. Detta gäller även de andra Terrain charten. Man blir ju lite fundersam vad som mer inte visas korrekt. Någon annan ReadEra användare för gärna också kolla upp detta och se om det är lika för er.
 2. Olsson

  Support App

  Uppdatering 1.1 Nu inkluderande halva Factors i CC. SApp_1_1.apk
 3. "With the 1697 accession of the boy King Charles XII to the Swedish throne, ..." Säljavdelningen har agerat .
 4. Tur att jag sa "brukar...". Gick väl lite snabbt på säljavdelningen när produktsidan skulle upp 😀. Jag ger det i varje fall högsta rekommendationer om man är intresserad av taktisk krigföring under den eran.
 5. Olsson

  asl e-rulebook

  På ditt konto hos Wargame Vault finns "My Library" med dina filer (köpta + uppdaterade).
 6. Jag har i varje fall väntat på att detta spel någon gång skulle komma. Great Nordic War av Wargame Design Studio. Arvtagare av gamla Battleground serien med John Tiller som f.d. designer. Spelen brukar kännetecknas av en hög grad av historisk korrekthet. Alla kända och mindre kända slag finns med. https://wargameds.com/products/great-northern-war
 7. Också ett exempel på de olika tornens utseende. Porsche (Arsenalen) vs. Henschel (La Gleize).
 8. Hann dit i nästan sista stund. Vagnen finns kvar till 9 april. Hur många PzKpfw I får det plats i en PzKpfw VIB ?
 9. Olsson

  Support App

  I kategorin kul grej, kommer här en hemmasnickrad App för Android. ASL kompatibel förstås. Gjord i MIT App inventor. Kom gärna med synpunkter på tex. max o min värden, samt om det blir grafiska konstigheter beroende på olika mobilmodeller. Eller vad annars som man kanske saknar/tycker bör ändras. Lättast är nog att maila filen till sin telefon, spara ned den, för att sedan klicka på den i telefonens filhanterare för installation. Som med all programvara är det installation på egen risk som gäller. Har man en gammal, inte längre använd telefon kan man ju testa i den först. SApp_1_0.apk
 10. Hade en situation i senaste scenariot WO1, French toast and Bacon. Målet var att hålla bron samt dess angränsande hexes. Backade min Panther över bron in i entrenched halfsquad hex (pga Baz. i motstående riktning). I efterföljande CCPh vill jag förstås attackera med min sN. Och vi körde CC som vanligt inkl. sN. Men vad händer om halfsquaden inte vill anfalla i CC. Får jag då inte använda sN enligt nedanstående ? Eller syftar det bara på ordningsföljden (A11.31) att Infanteri attackerar först (om de vill). A11.622..."It can be used to make a HE attack on the IFT if the AFV is BU, but only during the CCPh after the AFV or its Personnel Escort has been attacked in that CCPh (11.31) "
 11. Som en koppling till ovanstående. Intressant resonemang angående fordonsmonterade tunga kulsprutor. https://www.youtube.com/watch?v=lv1bPQe4CmI&list=WL&index=51 Bilder på M15A1 MGMC och SPW251/21 vilkas lite udda utseende jag inte reflekterat över tidigare.
 12. Som bonus finns nu även en Stug i museet.
 13. Ja, tack. Naturligtvis hamnar ju inte skidorna överst i stacken. Blev inte så mycket dummy-skidåkning dock, de överlevde inte Turn 1.
 14. A 11.6 .... Once in the same Location with an enemy AFV during the CCPh, no further PAATC is necessary in order to attack it during CC... Same location situationer tycker jag kan vara lite stökiga. Sneglar ibland på detta help-sheet. Nämner dock inget om ovanstående. https://www.desperationmorale.com/wp-content/uploads/2014/04/Same-Location-Help-Sheet.pdf
 15. Är på gång att spela, 166 Skiing in Lapland. Blir dock inte riktigt klok på hur man förväntas använda Dummy ski Counters. Har jag en Dummy stack vill jag ju inte skylta med det genom att lägga en dummy skis på den ? Kan någon upplysa mig.
 16. Ja, du ser, du behöver också tips på bra häftmassa :).
 17. Kan någon rekommendera ett fabrikat på häftmassa som funkar. Helst något som finns att köpa inhemskt. Hemköps suger
 18. Insamling klar ! Mål uppnått ! Något att se fram emot till våren.
 19. Pansarmuseet Arsenalen samlar just nu in pengar för att täcka fraktkostnaden till att låna in en Kungstiger under ett år. Känner ni för att sponsra så följ nedanstående länk. De är ju rätt coola ändå... https://arsenalen.se/kungstiger/
 20. Man tänker att man ska vara bättre på det här j-a spelet efter 30+ år. Men så kom jag på att alla andra har ju också spelat i 30+ år. I have no excuse... (ja förstås, skulle kunna vara en hög andel Fate/Casulty MC samt inte en enda liten Sniper) 🙂. Det kan bara bli bättre 👍.
 21. Ja, nej, jag vet inte, hakade upp mig på "C3.7... ...since this effect is factored into their Basic TK#...". Man vill väl på något sätt att alla dubbelettor ska leda till något bra 🙂. Tack för bekräftelse. T26:orna kringgicks och 9-2:an räddade dagen.
 22. Under gårdagens spel av Bidermann's Escape, BoF18, lyckades jag att slå två dubbelettor med mina MG:s mot de ryska T26:orna bakom mur. Eftersom MG inte kan CH:a räknade vi det som missar. Men blev fundersam när jag läste reglerna, då jag tolkar det som att man bara inte dubblar TK# för MG vid CH. Fråga, var det träffar trots allt, men utan dubbelt TK# ?
 23. AAR Tingstäde, Gotlands Försvarsmuseum. https://gotlandsforsvarsmuseum.se/ Mycket väl värt besöket, mycket mer att se än vad jag förstått innan. Kanske särskilt i museets Marin och flygdel (Skans 4). Museet är uppdelat på två platser. Snyggt och prydligt presenterat, rekommenderas.
×
×
 • Create New...