Jump to content

Olsson

Members
 • Posts

  519
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

Everything posted by Olsson

 1. Hade en situation i senaste scenariot WO1, French toast and Bacon. Målet var att hålla bron samt dess angränsande hexes. Backade min Panther över bron in i entrenched halfsquad hex (pga Baz. i motstående riktning). I efterföljande CCPh vill jag förstås attackera med min sN. Och vi körde CC som vanligt inkl. sN. Men vad händer om halfsquaden inte vill anfalla i CC. Får jag då inte använda sN enligt nedanstående ? Eller syftar det bara på ordningsföljden (A11.31) att Infanteri attackerar först (om de vill). A11.622..."It can be used to make a HE attack on the IFT if the AFV is BU, but only during the CCPh after the AFV or its Personnel Escort has been attacked in that CCPh (11.31) "
 2. Som en koppling till ovanstående. Intressant resonemang angående fordonsmonterade tunga kulsprutor. https://www.youtube.com/watch?v=lv1bPQe4CmI&list=WL&index=51 Bilder på M15A1 MGMC och SPW251/21 vilkas lite udda utseende jag inte reflekterat över tidigare.
 3. Som bonus finns nu även en Stug i museet.
 4. Ja, tack. Naturligtvis hamnar ju inte skidorna överst i stacken. Blev inte så mycket dummy-skidåkning dock, de överlevde inte Turn 1.
 5. A 11.6 .... Once in the same Location with an enemy AFV during the CCPh, no further PAATC is necessary in order to attack it during CC... Same location situationer tycker jag kan vara lite stökiga. Sneglar ibland på detta help-sheet. Nämner dock inget om ovanstående. https://www.desperationmorale.com/wp-content/uploads/2014/04/Same-Location-Help-Sheet.pdf
 6. Är på gång att spela, 166 Skiing in Lapland. Blir dock inte riktigt klok på hur man förväntas använda Dummy ski Counters. Har jag en Dummy stack vill jag ju inte skylta med det genom att lägga en dummy skis på den ? Kan någon upplysa mig.
 7. Ja, du ser, du behöver också tips på bra häftmassa :).
 8. Kan någon rekommendera ett fabrikat på häftmassa som funkar. Helst något som finns att köpa inhemskt. Hemköps suger
 9. Insamling klar ! Mål uppnått ! Något att se fram emot till våren.
 10. Pansarmuseet Arsenalen samlar just nu in pengar för att täcka fraktkostnaden till att låna in en Kungstiger under ett år. Känner ni för att sponsra så följ nedanstående länk. De är ju rätt coola ändå... https://arsenalen.se/kungstiger/
 11. Man tänker att man ska vara bättre på det här j-a spelet efter 30+ år. Men så kom jag på att alla andra har ju också spelat i 30+ år. I have no excuse... (ja förstås, skulle kunna vara en hög andel Fate/Casulty MC samt inte en enda liten Sniper) 🙂. Det kan bara bli bättre 👍.
 12. Ja, nej, jag vet inte, hakade upp mig på "C3.7... ...since this effect is factored into their Basic TK#...". Man vill väl på något sätt att alla dubbelettor ska leda till något bra 🙂. Tack för bekräftelse. T26:orna kringgicks och 9-2:an räddade dagen.
 13. Under gårdagens spel av Bidermann's Escape, BoF18, lyckades jag att slå två dubbelettor med mina MG:s mot de ryska T26:orna bakom mur. Eftersom MG inte kan CH:a räknade vi det som missar. Men blev fundersam när jag läste reglerna, då jag tolkar det som att man bara inte dubblar TK# för MG vid CH. Fråga, var det träffar trots allt, men utan dubbelt TK# ?
 14. AAR Tingstäde, Gotlands Försvarsmuseum. https://gotlandsforsvarsmuseum.se/ Mycket väl värt besöket, mycket mer att se än vad jag förstått innan. Kanske särskilt i museets Marin och flygdel (Skans 4). Museet är uppdelat på två platser. Snyggt och prydligt presenterat, rekommenderas.
 15. Planerar lite familjesemester med "avstickare" och hittade dessa lite roliga fakta. http://www.tingstadefastning.se/historiska-vandringar/rykten-om-kyrktornet/ Andra tips på mindre kända sevärdheter på Gotland mottages gärna (behöver inte vara av militär natur).
 16. Toppen! Snyggt jobbat. Tycker det ser fräscht och modernt ut. 🙂
 17. Olsson

  Nyheter!

  Unboxing/Unwrapping AP15 https://www.youtube.com/watch?v=rjAE0V_aEw4
 18. Olsson

  Nyheter!

  Fantastiskt trevligt och kul ! Äntligen !
 19. Har inget större belägg för det, men tror att många ASL:are kan ha ett (ungdoms)förflutet som rollspelare. Här är länk till kul och intressant SVT dokumentär om rollspelens uppkomst i sverige. https://www.svtplay.se/video/27863627/mot-andra-varldar
 20. Jaha, där ser man. En Note som kanske skulle ha varit en Footnote. Håller med om att LMG:n nog skulle ha lite andra egenskaper med tanke på hur maffig sprutan ser ut. Tack för er nedlagda tid i ämnet.
 21. Hmm, gick tillbaka till regelboken för att läsa på, men tycker mig inte hitta att TK# används mot flyg. Light AA sker ju på stjärna-linjen så där skulle jag i så fall vilja att det stod 12.7 på någon kolumn som i detta fall var högre än 4FP. Vänligen upplys mig med regelparagraf.
 22. Körde runt (en liten stund) med en ISU-152 i helgen. Såg i note:sen G att "Optional AAMG is 12.7mm...". Vad har det för betydelse då det inte är ett MA ? Kollade Scrounge, Range, AA kapacitet men blir inget klokare.
 23. Om man vill ha ett hum om vad man köper (Annual/Journal), tipsar jag om länk till min nyuppladdade innehållsförteckningsfil. http://forum.aslsweden.com//index.php?showtopic=469&p=26517
×
×
 • Create New...