Jump to content

Olsson

Members
 • Posts

  510
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

Everything posted by Olsson

 1. Insamling klar ! Mål uppnått ! Något att se fram emot till våren.
 2. Pansarmuseet Arsenalen samlar just nu in pengar för att täcka fraktkostnaden till att låna in en Kungstiger under ett år. Känner ni för att sponsra så följ nedanstående länk. De är ju rätt coola ändå... https://arsenalen.se/kungstiger/
 3. Man tänker att man ska vara bättre på det här j-a spelet efter 30+ år. Men så kom jag på att alla andra har ju också spelat i 30+ år. I have no excuse... (ja förstås, skulle kunna vara en hög andel Fate/Casulty MC samt inte en enda liten Sniper) 🙂. Det kan bara bli bättre 👍.
 4. Ja, nej, jag vet inte, hakade upp mig på "C3.7... ...since this effect is factored into their Basic TK#...". Man vill väl på något sätt att alla dubbelettor ska leda till något bra 🙂. Tack för bekräftelse. T26:orna kringgicks och 9-2:an räddade dagen.
 5. Under gårdagens spel av Bidermann's Escape, BoF18, lyckades jag att slå två dubbelettor med mina MG:s mot de ryska T26:orna bakom mur. Eftersom MG inte kan CH:a räknade vi det som missar. Men blev fundersam när jag läste reglerna, då jag tolkar det som att man bara inte dubblar TK# för MG vid CH. Fråga, var det träffar trots allt, men utan dubbelt TK# ?
 6. AAR Tingstäde, Gotlands Försvarsmuseum. https://gotlandsforsvarsmuseum.se/ Mycket väl värt besöket, mycket mer att se än vad jag förstått innan. Kanske särskilt i museets Marin och flygdel (Skans 4). Museet är uppdelat på två platser. Snyggt och prydligt presenterat, rekommenderas.
 7. Planerar lite familjesemester med "avstickare" och hittade dessa lite roliga fakta. http://www.tingstadefastning.se/historiska-vandringar/rykten-om-kyrktornet/ Andra tips på mindre kända sevärdheter på Gotland mottages gärna (behöver inte vara av militär natur).
 8. Toppen! Snyggt jobbat. Tycker det ser fräscht och modernt ut. 🙂
 9. Olsson

  Nyheter!

  Unboxing/Unwrapping AP15 https://www.youtube.com/watch?v=rjAE0V_aEw4
 10. Olsson

  Nyheter!

  Fantastiskt trevligt och kul ! Äntligen !
 11. Har inget större belägg för det, men tror att många ASL:are kan ha ett (ungdoms)förflutet som rollspelare. Här är länk till kul och intressant SVT dokumentär om rollspelens uppkomst i sverige. https://www.svtplay.se/video/27863627/mot-andra-varldar
 12. Jaha, där ser man. En Note som kanske skulle ha varit en Footnote. Håller med om att LMG:n nog skulle ha lite andra egenskaper med tanke på hur maffig sprutan ser ut. Tack för er nedlagda tid i ämnet.
 13. Hmm, gick tillbaka till regelboken för att läsa på, men tycker mig inte hitta att TK# används mot flyg. Light AA sker ju på stjärna-linjen så där skulle jag i så fall vilja att det stod 12.7 på någon kolumn som i detta fall var högre än 4FP. Vänligen upplys mig med regelparagraf.
 14. Körde runt (en liten stund) med en ISU-152 i helgen. Såg i note:sen G att "Optional AAMG is 12.7mm...". Vad har det för betydelse då det inte är ett MA ? Kollade Scrounge, Range, AA kapacitet men blir inget klokare.
 15. Om man vill ha ett hum om vad man köper (Annual/Journal), tipsar jag om länk till min nyuppladdade innehållsförteckningsfil. http://forum.aslsweden.com//index.php?showtopic=469&p=26517
 16. Uppdaterad fil t.o.m JOURNAL 12. Forumadmin. vänligen ta bort ovanstående gammal fil. Filformat: Excel 97-2003 kompatibel GENERAL_2020-05-15.zip
 17. MMP har börjat lägga ut out of print material som PDF hos Wargame Vault. https://www.wargamevault.com/browse/pub/16529/MultiMan-Publishing
 18. Som inspiration inför första spelandet på Red October kartan, hittade jag denna Youtube dokumentär. I samma serie som tidigare tipsats om (Commissar´s House bl.a.). https://www.youtube.com/watch?v=1K0SFr2gPbc Sniper skorstenar och de välbyggda Martin-ugnarna omnämns. Däremot pratas det en del om en typ av tunnelförbindelse mellan Volgastranden och Hall 4, som inte har snappats upp i Modulen ? Kartan avviker också en del från Modulen, men där verkar ASL kartan mer riktig (vilka hus som hänger ihop och inte). Hur som helst snyggt gjort och sevärt Ska som tysk försöka försvara Hall 8 och 8a i RO6 The playing field.
 19. Tack Andreas, och alla andra inblandade för ett fantastiskt välorganiserat event . Runda 1 scenariovalsgenomgång ASL The champ
 20. Tyvärr är inte Imperial War Museum vad det har varit. Var där förra våren efter att tidigare varit där på 90-talet. Har genomgått en stor ombyggnad och är nu mycket mera mainstream och inte så inriktat på teknik/utrustning. Det är mer typ frågeställningen, varför krigar vi ? Men visst finns det fortfarande prylar att titta på och IWM känns ju som källan för all fakta kring WWII, så det är nog ändå värt ett besök. Annars, HMS Belfast, eller om du ska bila mot Cornwall, Portsmouth Historic Dockyard. Ligger ju nästan på vägen. Där finns ju bl.a. HMS Victory. Har dock själv inte varit där men skulle gärna vilja.
 21. Ja, de skulle ha gjort tvärt om. Bra att de finns ändå. Blev ju lite brydd då jag såg dokumentären om Commissars house (annan tråd), där Apoteket finns med som en intakt byggnad och är en del i planen för erövrandet av Commissars house. På orginalkartan visas det ju som helt i Rubble.
 22. Efter att ha sett Commissar's House filmen funderar man varför Floor-breach (alltså en bräsch i golvet från övervåning till undervåning) inte finns som en regel i ASL. Eller har det kanske funnits som t.e.x. SR någon gång?
 23. Olsson

  VASL 6.1

  VASL 6.4.3 är det senaste Samma länk som ovan. Med ny finess att vid val av nya bräden, finns alla utgivna tillgängliga i dropdown listan. Bräden du inte har, nedladdas automatiskt. Hittade flera kartor jag inte sett förut .
 24. Så här gör i varje fall jag. I VASL zoom:a till 100% Under Squadleader ikonen, välj, Save Map as PNG image. Detta genererar en bild fil i PNG-format som jag tar in i ett bildhanteringsprogram. Om boarden är för stor för ett pappersark (A3), delar jag den i exakt lika stora delar (vanligen fyra (bildfiler) för två Boards). Då slipper man krångel med ev. olika zoom inställningar i skrivaren. Skriv ut och klipp bort vita kanter. Tejpa ihop på baksidan.
×
×
 • Create New...