Jump to content

Olsson

Members
 • Posts

  510
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

Olsson last won the day on December 22 2021

Olsson had the most liked content!

About Olsson

 • Birthday 11/04/1969

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Örebro
 • Interests
  ASL, SL sedan 1981.
  Medlem i SMB (www.smb.nu)

Recent Profile Visitors

43188 profile views

Olsson's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter Rare

Recent Badges

60

Reputation

 1. Insamling klar ! Mål uppnått ! Något att se fram emot till våren.
 2. Pansarmuseet Arsenalen samlar just nu in pengar för att täcka fraktkostnaden till att låna in en Kungstiger under ett år. Känner ni för att sponsra så följ nedanstående länk. De är ju rätt coola ändå... https://arsenalen.se/kungstiger/
 3. Man tänker att man ska vara bättre på det här j-a spelet efter 30+ år. Men så kom jag på att alla andra har ju också spelat i 30+ år. I have no excuse... (ja förstås, skulle kunna vara en hög andel Fate/Casulty MC samt inte en enda liten Sniper) 🙂. Det kan bara bli bättre 👍.
 4. Ja, nej, jag vet inte, hakade upp mig på "C3.7... ...since this effect is factored into their Basic TK#...". Man vill väl på något sätt att alla dubbelettor ska leda till något bra 🙂. Tack för bekräftelse. T26:orna kringgicks och 9-2:an räddade dagen.
 5. Under gårdagens spel av Bidermann's Escape, BoF18, lyckades jag att slå två dubbelettor med mina MG:s mot de ryska T26:orna bakom mur. Eftersom MG inte kan CH:a räknade vi det som missar. Men blev fundersam när jag läste reglerna, då jag tolkar det som att man bara inte dubblar TK# för MG vid CH. Fråga, var det träffar trots allt, men utan dubbelt TK# ?
 6. AAR Tingstäde, Gotlands Försvarsmuseum. https://gotlandsforsvarsmuseum.se/ Mycket väl värt besöket, mycket mer att se än vad jag förstått innan. Kanske särskilt i museets Marin och flygdel (Skans 4). Museet är uppdelat på två platser. Snyggt och prydligt presenterat, rekommenderas.
 7. Planerar lite familjesemester med "avstickare" och hittade dessa lite roliga fakta. http://www.tingstadefastning.se/historiska-vandringar/rykten-om-kyrktornet/ Andra tips på mindre kända sevärdheter på Gotland mottages gärna (behöver inte vara av militär natur).
 8. Toppen! Snyggt jobbat. Tycker det ser fräscht och modernt ut. 🙂
 9. Olsson

  Nyheter!

  Unboxing/Unwrapping AP15 https://www.youtube.com/watch?v=rjAE0V_aEw4
 10. Olsson

  Nyheter!

  Fantastiskt trevligt och kul ! Äntligen !
 11. Har inget större belägg för det, men tror att många ASL:are kan ha ett (ungdoms)förflutet som rollspelare. Här är länk till kul och intressant SVT dokumentär om rollspelens uppkomst i sverige. https://www.svtplay.se/video/27863627/mot-andra-varldar
 12. Jaha, där ser man. En Note som kanske skulle ha varit en Footnote. Håller med om att LMG:n nog skulle ha lite andra egenskaper med tanke på hur maffig sprutan ser ut. Tack för er nedlagda tid i ämnet.
 13. Hmm, gick tillbaka till regelboken för att läsa på, men tycker mig inte hitta att TK# används mot flyg. Light AA sker ju på stjärna-linjen så där skulle jag i så fall vilja att det stod 12.7 på någon kolumn som i detta fall var högre än 4FP. Vänligen upplys mig med regelparagraf.
 14. Körde runt (en liten stund) med en ISU-152 i helgen. Såg i note:sen G att "Optional AAMG is 12.7mm...". Vad har det för betydelse då det inte är ett MA ? Kollade Scrounge, Range, AA kapacitet men blir inget klokare.
×
×
 • Create New...