Jump to content

Seldrim

Members
 • Posts

  56
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Seldrim

 1. Är det meningen att jag skall få ett mail med innehållet nedan när jag anmäler mig? ASL_tournament: on Sleep@Armagedon: on Food: on Food_Saturday: on
 2. Grattis till barnet! Ser fram emot lönnturnering i Borås och Friendly Fire 2013!
 3. Samma här på alla punkter. Vilket ark var ocentrerat för dig? Jag har för mig att det var tyskarna med "citronskivor" i mitt fall. De dubbla scenarie-kopiorna var med flit enligt den lilla inventorielappen.
 4. Tack för arrangemanget och tack allihop för en toppenhelg! Hoppas verkligen att 63:an kommer till rätta Mattias.
 5. Sitter och funderar på detta: Skall jag tolka detta som att en enhet som har skjutit Intensive Fire inte kan skjuta FPF eftersom den har fått en Intensive Fire counter på sig snarare än en Final Fire counter?
 6. Haha, ja de flesta där är svårflörtade på ASL-fronten. Jag har sonderat. Men jag kan hålla med om att det är en adekvat påföljd. Hehe, det enda jag kan skylla på att ordföranden för föreningen är en av personerna som introducerade ASL för mig. Vi har faktiskt pratat om att köra ett parti ASL framöver.
 7. Stort tack till Mattias som arrangerade ännu en toppenturnering! Grattis Bo! Tack allihop som var med för en härlig helg!
 8. Seldrim

  Tillökning

  Mängder med grattis!
 9. Seldrim

  code of bushido

  Tack för tipset! Äntligen PTO och DTO!
 10. Ja grattis Martin och tack Michael och Bo för arrangemanget!
 11. Nu drar jag upp en gammal tråd från det döda här, men hur kan en flyttande dummy stack vara friendly to the DEFENDER? Flyttar man på sin dummy stack är man ju ATTACKER och inte DEFENDER. Hade det inte varit bättre att skriva "or if the minefield is owned by the ATTACKER, the Dummy stack is removed"? Så försvinner dummyn verkligen? Jag förstår inte vad man annars skulle ha för avsikt med regelstycket, men det verkar ju som att den inte säger något om att flytta in sina dummys i sitt eget minefield rent tekniskt.
 12. Jag har inte förstått mig på ASO riktigt. 1) Skall man anmäla sig på något sätt? Hittar inget på www.asl-so.dk. 2) Kan man släpa med liggunderlag och sova i lokalen? Har för mig jag har hört något om det men hittar bara info om hotell på hemsidan. Jag tror dessutom inte jag har alla scenarior. Har några på papper från Stockholm i November men några hade ändrats har jag för mig. Någon som kan hjälpa mig med pdfer?
 13. Bara att instämma. Tack allihop för en toppenhelg och tack Melvin för arrangemanget. ASL-hotell Falk var av toppklass!
 14. Seldrim

  Plastfickor

  Jag kan med glädje tipsa om att jag har hittat plastfickor på ICA som sväljer Letter såväl som A4. Det är lite tajt dock. Kapitel A-E gick in utan problem, men mitt kapitel H var någon bråkdel av en millimeter för lång, så det blir till att skära i det läget. Namnet på fickan är "Sense", eller något åt det hållet. Jag minns inte riktigt vad priset låg på, men det var billigt nog för att köpa på mig ett par hundra fickor utan att blinka.
 15. Alla scenarier dräller dock inte av crews överallt, även om ett gäng har extra. Här är uppdelningen: HG-1: Inga crews utöver de som har Guns HG-3: Inga extra crews HG-4: Inga extra crews HG-7: Inga extra crews HG-9: Inga extra crews (för japaner behöver crews för HMG och MMG väl?) HG-10: Inga extra crews HG-11: Inga extra crews HG-15: Inga extra crews HG-2: 11 extra crews på ena sidan och 4 extra på andra sidan HG-5: 4 extra på ena sidan och 2 extra på andra HG-6: 0 extra på ena sidan och 2 extra på andra HG-8: 0 extra på ena sidan och 2 extra på andra HG-12: 1 extra crew på ena sidan och 0 på andra (om jag förstått japanreglerna) HG-13: 0 extra på ena sidan och 1 extra på andra HG-14: 1 extra på ena sidan och 1 extra på andra HG-16: 4 extra på ena sidan och 4 extra på andra
 16. Det är alltid skoj med ny terräng att spela på. Efter att ha spelat Action Pack 6 i helgen och fått High Ground 2 med en overlay med ett slott på en kulle, så måste jag hålla med Andreas om att stora annorlunda overlays eller kartor à la Action Pack 6 skulle vara skoj. Å andra sidan dök mitt Friendly Fire Pack 6 upp idag och kartan är verkligen helschysst! Vore inte fel att se mer av den sorten heller å andra sidan. Oavsett form vore det roligt att se rejält annorlunda grejer. Ur mitt perspektiv som ickedesigner så hade det varit skoj med t.ex. en stad på en bergssida (med level 0 endast på ena sidan som i LFT12, men med stadsterräng), eller en hamn, eller en stor damm eller något sådant. Counters kan man ju aldrig få för mycket av så det är en utmärkt idé (och att inkludera hundar, Wunder W* och sånt vore toppen)!
 17. Med andra ord så gäller det även mig: om någon sätter upp ett försvar i förväg på något skoj scenario så kan jag sätta upp för anfall när vi anländer. Blir vi udda antal går det ju alltid att spela Dogs of War eller något. Eller om alla kommit igång redan med andra scenarier så får vi väl spela mot varandra. Jag tror för övrigt att vi kommer att komma tidigare än så.
 18. Seldrim

  ASLOK

  Häftigt! Grattis!
 19. Javisst! Du kan åka med mig. Jag PM:ar dig.
 20. Jag satt och funderade lite på när random SW destruction kan hända och upptäckte, så vitt jag har förstått så är inte "eliminated" (den är ju inte capitalized heller) definierat annat än om man spelar BRT Campaign games där det står definierat att det innebär att en enhet plockas bort från brädet. "Elimination" finns i index också, men pekar återigen bara till olika HASL samt SASL. Märkligt att det inte är definierat i grundreglerna, eller har jag missat något? Åter till destruction. Min fundering var random SW destruction och jag kom fram till följande: SW som ägs av enhet som random selectas - slå för destruction. SW som ägs av övrig bruten HS/crew - slå för destruction. SW som ägs av övrig bruten SMC som dör av wound - slå för destruction. SW som ägs av övrig bruten squad - reduceras bara, ingen destruction. Har jag kommit fram till rätt svar tro?
 21. Bara att instämma i tackandet och grattandet. Fantastiskt rolig turnering i år igen! Nu får jag se till att det blir mer än bara VASL fram tills nästa år.
 22. Finemang! Den platsen hugger jag tacksamt!
 23. Går det någon bil från Göteborg eller Borås eller dylikt till Friendly Fire som har plats för en person till? Verkar trist att åka buss från klockan 7 på morgonen och åka lokaltrafik i Linköping med alla grejer. /Andreas Larsson
×
×
 • Create New...