Jump to content

Armo factor fråga.


B-E Karlsson
 Share

Recommended Posts

Tjena

 

Jag har en stackars jänkare på första våningen (level 1, alltså en våning upp) i ett stenhus som ska försöka en sista desperat åtgärd att skjuta sin bazooka på en tysk panter två hexar bort (bakom bocage). Jag har fått in en träff (om jag inte missförstått något i bocage reglerna) men undrar nu om jag ska använda mig av front armor faktorn eller om jag har en möjlighet att träffa i toppen av vagnen, alltså så jag får slå mot en lägre AF precis som flyplan? Letat som fan men hittar inget om det. Är antagligen för trött. Kan ha drömt upp hela grejen om att det finns "Airal Armor factor" om jag ska vara ärlig.

 

Tack B-E

Link to comment
Share on other sites

Nej, det är ingen Aerial AF när man skjuter på det sättet, oavsett vilken nivå man står på.

Endast flygplan kan dra nytta av den. (COWTRA)

 

Det här torde gälla i den situationen:

- Skjuter du Bazooka inifrån ett hus drabbas alla enheter i samma Location av Backblast (den färgade tärningen (alltså To Hit-slagets, oavsett om det blev en träff eller inte) på ettans IFT-tabell).

- Fordonet är Hull Down bakom Bocagen, alltså krävs tornträff (den färgade tärningen mindre än den vita).

- Bazookans To Kill (16) mot Pantherns AF i Turret (Front 14, sidan 6?).

 

Godnatt! :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Hej!

Följer upp desperation och backblast regelfråga. 

Carlsson sa:

Skjuter du Bazooka inifrån ett hus drabbas alla enheter i samma Location av Backblast (den färgade tärningen (alltså To Hit-slagets, oavsett om det blev en träff eller inte) på ettans IFT-tabell).

Desperation C13.81 säger att man kan frångå C3 (+2 to hit ,firing inside a building , if so predesignated). 

Backblast C13.8 säger att man kan skjuta nondesperation fire genom opportunity fire eller skjuta från ground level building, eller rubble genom att köpa +2 to hit. 

Spelmässigt så springer skytten iväg i ngn gränd och skjuter. 

Dvs stämmer det här att Backblast är optional

Antingen opportunity fire eller så kan man ta +2 to hit (gäller enbart groundlevel)?

Sitter med pocketregelboken. 

Vänligen

Martin

Edited by Martin08
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...