Jump to content

antro

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

antro's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • One Year In
  • Dedicated
  • First Post
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

2

Reputation

  1. Ah, jag tänker att uppräkningen i F11.2 är vad som räknas som Arid Land, och att North Africa är ett sådant område (East Africa ett annat). Och att D2.52 inte säger "All Axis vehicles in Arid land [eller liknande]" utan specifikt Nordafrika. Hänvisningen till F11.2 skulle då syfta till att klargöra vilka länder som är en del av Nordafrika. M Söderberg uttrycker vad frågan gäller väl. Jag läser det också som hans alternativ två, men är långt ifrån säker.
  2. Hm, jag får det till att D2.52 inte gäller i East Africa. D2.52 berör "Axis vehicles" i "North African scenarios", där North African definieras så som i F11.2 Om jag läser parenteserna (och hakperenteserna) rätt så definierar F11.2 "scenario set in an Arid Land" som: North Africa, The Middle East, the islands of the Mediterranean, East Africa. North Africa i sin tur utgörs av: Egypt, Libya, Tunisia, Morocco, Algeria. Alltså borde D2.52 gälla i Egypten, Libyen, Tunisien, Marocko samt Algeriet?
  3. Tack för de svaren! Jag har också min eASLRB på Dropbox, så den är lättåtkomlig. Att eventuellt köpa ett ex av Pocket-utgåvan kan kanske vara en idé, spelar ju mycket vid det fysiska bordet. Tack för tipset om tryckeri också, jag ska kolla hur det ser ut här i Uppsala först. Smart idé att klippa och klistra (digitalt) för att göra egna hjälpblad, jag kanske får ge mig i kast med det när det blir dags att kliva över från SK.
  4. Hej! Jag håller för närvarande på att spela SK-spelen men har ögat på stora ASL. Har så smått börjat köpa grundmodulerna men har lite funderingar på vad som är rimligt och praktiskt när det kommer till regelboken. Jag har köpt eASLRB och den verkar mycket behändig att läsa på digital skärm och hyperlänkarna tycks göra den lämplig för att kolla upp regelfrågor under pågående spel. Det jag funderar på är vilka tabeller man vill ha framme på bordet och vilket format som passar dem bäst? Kanske är det också trevligt samt gynnsamt att ha en fysisk kopia av regelboken tillgänglig både under pågående spel men också för läsning i soffan? Därför undrar jag om ni har några tips och rekommendationer kring vilka format man vill ha? Standardversionen av reglerna (pärm) verkar vara ur tryck, och jag har förstått att vissa tycker de är opraktiska. När jag får diverse blad i modulerna börjar jag ändå undra om det finns något värde i att köpa denna om den kommer i tryck igen? Pocketutgåvan verkar lite nättare, och att ha kapitel H separat kanske är en bra idé. Har sett att vissa spiralbundit den, finns det några företag i Sverige som gör det för en billig peng? Slutligen kommer frågan om hjälptabeller. Alternativen verkar vara: 1. Att skriva ut dem från eASLRB. 2. Att köpa pärmregelboken. 3. Att köpa pocketutgåvan av tabellerna. 4. Att köpa tredjeparts-tabeller.
×
×
  • Create New...