Jump to content

carlsson

Admin
  • Posts

    3543
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    146

Everything posted by carlsson

  1. Jag satt och kollade lite regler om Residual FP (RFP) och stötte på en situation som jag tror att "alla" spelar fel på! Iallafall har jag alltid spelat så här när det gäller att placera en DC, och jag har aldrig varit med om något annorlunda på turnering: Enheten går Adjacent Fienden. Fienden skjuter. RFP placeras ut. Enheten deklarerar att den placerar DC:n. Enheten drabbas av RFP. Om enhetn nu affekteras av RFP:n, t ex bryter eller Pinnas, så placeras inte DC:n. Det känns igen, eller hur? MEN – Enligt A8.22 så händer steg 5 och 6 först EFTER att DC:n har placerats! • Residual FP does not attack until any activity that a MF/MP expenditure allowed is completed (e.g., placing SMOKE grenades, SW Recovery, Searching, firing a Smoke Dispenser, etc.). Jag kan heller inte hitta något som negligerar detta i DC-reglerna. Däremot hittar jag en väldigt konstig mening under A23.3: Should the Placing unit survive (unbroken and unpinned, even if newly berserk) all enemy Defensive First Fire, Subsequent First Fire, and FPF in the Placement Hex (including any resulting from the expenditure of MF in the Placement of that DC), the weapon is considered operably Placed. Vad betyder den parantesen, det känns inte riktigt som korrekt engelska?
  2. Nu har The Two Halfsquads intervjuat allas vår @Klas Malmström! Börjar runt minut 14: http://www.the2halfsquads.com/2021/05/episode-271-editor-extraordinaire-klas.html Bra jobbat Klas! 👍 😊
  3. Tack för en trevlig helg, och tack för OTROLIGT bra och intressanta scenarion! En eloge till Rönnblom och Falk för dessa skapelser som är blivande klassiker!
  4. Hittade denna tråd på GameSquad: http://www.gamesquad.com/forums/index.php?threads/mud-bog-check-and-platoon-movement.123323/
  5. Hej Fredrik och välkommen till forumet! 👍 D14.21 säger att det det endast är de fordonen som kan boggas som riskerar att drabbas. Detta tolkar jag som att det endast är fordonet som har åkt 3 hexes som drabbas av bogen. "If Bog/Immobilization occurs, Random Selection is then used—but only among the AFV that would normally have been Bogged/Immobilized by that Final DR" Detta förstås efter att impulsen är klar för alla fordon.
  6. Glöm inte badbrallor om man ska basta! (vet inte om vi har tillgång tlll bastun, men ändå) Idag ska jag slå femton dubbelettor. 😇
  7. What!? Det måste väl vara enda gången i hela systemet...? Där ser man. Man lär sig något nytt varje dag (och ibland när man svarar på en regelfråga 😂 ). Tack Klas!
  8. Det kostar 4 MF, men TEM är inte kumulativ så det blir +2. (Jag tror att just denna hex är med som exempel i A-kapitlet.)
  9. Så detta stämmer fortfarande? Tre nationer och 1 karta? Sweet!
  10. Kan tänka mig att köpa Critical Hit #4.1 om någon har ett ex liggande!
  11. Ja. Vad jag är osäker på i de här fallen är om man har samma restriktioner som infanteri, dvs att fordonet inte får vara längre bort än närmaste känd enhet. De reglerna verkar endast gälla IFP, IFE och SW, men jag är som sagt osäker...
  12. Korrigering; Den kan endast göra Intensive Fire på mål som är Adjacent. Guns hanteras av Crews, som är Infanteri, och går alltså under samma Defensive Fire-regler som du refererar till. Sorry för otydligheten.
  13. Nej, den kan inte göra Intensive Fire under DFPh.
  14. Så är det: 7.25 AERIAL LOS: Given its ability to fly anywhere over the mapboard, an aircraft counter is theoretically able to see any non-hidden unit that is not completely surrounded by LOS obstacles at least one level higher than its own Location.
  15. Men det kan man nog, frågan är om du får +2 för ev HIP eller inte....? Där är jag osäker. Personer som @Klas Malmström vet garanterat detta.
  16. Bra poäng där Fiedler, det är ju faktiskt en lösning! 👍😀
  17. Kortfattat svar då jag har ont om tid: SMOKE som läggs i Prep Fire blir rundan efter Dispersed, och rundan efter det försvinner den helt. = Jättebra Läggs den i DFPh kommer den ut Dispersed och försvinner rundan efter det helt. = Inte så bra, men ibland nödvändigt. Med SMOKE i OBA-form blir det ju ganska rejäla plus (+3 Hindrance per hex) vilket är fantastiskt bra om man vill röka in något.
  18. Kul! Själv gillar jag "runda bordet"-diskussioner, där "resan är målet", så att säga. Här är en länk till kanalen för övrigt: https://www.youtube.com/channel/UCztPLRVOYfLjc5jmPZl2RdQ
  19. Nej, det går inte utan SSR, eller möjligen i en del kampanjer (?).
  20. Jag har personligen använt den en gång under hela min ASL-karriär. Det är ju sällan den används under "action" om man säger så, men den är ju fräck! Ser ut så här iallafall:
  21. Jag har inga problem att dela rum med någon om nån vill hålla ner kostnaden.
  22. Fjärde Deluxe-scenariot bjuder på lite mer variation och lite mer tänk. Återigen Stalingrad, med två fabriker och ett gäng stenbyggnader som man slåss om. Tyvärr hade Lars otur med huvudet när vi gick igenom scenariot, så han missförstod vinstvillkoren (Tysken ska ha ≥14 Multihex Buildings at Game End) och gav därför upp tidigt. Men ska man spela igenom alla Deluxe-scenarion så är det nog här man ska börja, om man har spelat ASL några år. DASL4 First to Strike Tysk: Lars-Robert Gregorsson Ryss: Andreas Carlsson Vinst: Carlsson, runda 2 eller 3 insåg Lars att hans tabbe med vinstvillkoren inte skulle kunna gå att reparera. Man ställer upp på varsin sida om mittvägen och tysken ska alltså ta in och hålla minst 14 multihex-byggnader at Game End. Lars, som alltså hade missuppfattat vinstvillkoren, satsade allt i mitten och mot de två fabrikerna (han fick för sig att det rörde sig om fabriken och närliggande terräng). När vi avslutade hade han fått in en trupp i fabriken, men hade motats bort i mitten. Jag lyckades avslöja hans HIP:ade artilleribefäl och bröt densamma innan hans OBA förstörde livet för ett antal ryssar i mittensegmentet (där FFE ligger på bilden). Ett ganska roligt och intressant scenario som nog hade kunnat bli väldigt kul om bägge sidor engagerat sig 100%! 😄😉 Rekommenderas! Nu är vi som sagt trötta på +3-terräng och kommer ta en paus från Deluxe och Streets of Fire med WO31 Ma Deuce Delivers!
  23. carlsson

    DASL2 Berserk!

    Inser att det finns plats för ett scenario som heter "Breed Factory"också.... 🤔 😂
  24. carlsson

    DASL2 Berserk!

    Intressant! Bread Factory är ju ett fantastiskt scenario! 🙂
×
×
  • Create New...