Jump to content

Fredrik Thylin

Members
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Fredrik Thylin last won the day on September 4 2022

Fredrik Thylin had the most liked content!

1 Follower

About Fredrik Thylin

  • Birthday 12/07/1963

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Fredrik Thylin's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • One Year In
  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare

Recent Badges

8

Reputation

  1. Jag det stämmer, jag jämförde med min kompis regelbok och det är skillnad. Fast jag har pocket edition och den använder 2nd edition rules, så jag trodde att den var mer relevant.
  2. Tack för alla svar. Det betyder att hela A19.132 är felaktig. Det står att British 648 blir 436🤔 och german 658 blir 447.
  3. Det var en uppföljning av ditt tidigare svar. Men jag måste fundera på hur jag ska formulera frågan.
  4. I scenariot så har britterna 648 squads. I OB så har britterna 4 ELR. A19.132 så står det att det måste vara en SSR om underscored moral ska vara mindre än 5. Men jag hittade QA som säger tvärtom att OB gäller. Vilken ELR har 648 squads i scenariot?
  5. Om Fi enheten inte är i LOS så behåller den concealment om den inte bryter. Men det är inte en KEU. Då måste man korrigera en ffe2 om man inte ser base level, och om den hamnar intill fi enheten så blir det en extra chit draw, även om den bröt förra player turn. Stämmer det?
  6. Vad händer med en squad som har underscored morale med ammo shortage, när den skjuter och slår tolv? Bryter den då?
  7. Om rutan med wire och mines är level 1 och en skog, så kostar det 4 att gå in i rutan. Är det fortfarande möjligt att använda b24.74 och gå in i rutan i ett known minefield utan minsprängning, med tanke på att man redan använt alla MF? I regeln så står det att röjningen sker i CCphase. Måste man röja om man gått in i rutan per b24.74?
  8. En ruta har både ett minefield och en wire. Hur gör man för att cleara minefield? Som jag förstår så blir man sprängd åtminstone en gång, eftersom man måste gå in minefield rutan. I B24.74 så står det att om minfältet är känt så kan så kan en enhet gå in i rutan utan att bli sprängda, men så vitt jag förstår så fungerar inte det om det finns wire i samma ruta eftersom man hamnar ovanpå wire, och då kan man inte röja minfältet. Är det korrekt?
  9. Om en observer inte ser en KEU och drar en extra battery access kort och lyckas. När det väl kommer till FFE2 så ser dom fortfarande inte någon KEU, vad händer då?
  10. Han är DM. Han routade en ruta. Han dör nog snart i vilket fall som helst, men man undviker LLMC😉
  11. En bruten ledare står i ett stenhus. Han behöver inte routa, men i vilket fall så finns det ingen skog eller hus inom 6 MF som han når. Får ledaren routa ut ur huset till "any terrain consistent with the above"? I det här fallet så gör han en low crawl till en open hex bredvid huset (försöker undvika LLMC).
  12. Så resonerade vi. Så jag lyckades komma under wire men förlorade cloaking och assault movement.
  13. Cloaked units har 6 Mf. I samband med det så förlorar den cloaked status, men jag antar att dom redan har använt 6 Mf?
  14. En cloaked squad står på Wire och är belyst av starshell. Den går assault movement och slår för att komma under wire. Resultatet är 6. Vi tolkade som att cloaking försvinner och assault movement försvinner men squaden lyckas komma under wire counter. Är det rätt?
  15. Måste ledaren stacka separat i CC för att få anfalla? Eftersom squaden är bruten.
×
×
  • Create New...