Jump to content


Photo

VBM


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Goose

Goose

    8-1

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 110 posts
  • Location:Klippan

Posted 16 January 2006 - 05:37 PM

Hej.
Jag har en fråga gällande VBM. Jag har fattat att det kostar den dubbla normala MP per hexside (dvs 2 MP i open ground), men kostar det något extra att svänga? Och vad menas med att svänga i Bypass? Flyttar du från hexside till hexside så svänger du ju automatiskt eftersom du följer en hexagon. Kostar detta något extra. Snälla upplys mig..... ;)

#2 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,578 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 16 January 2006 - 06:42 PM

Hej.
Jag har en fråga gällande VBM. Jag har fattat att det kostar den dubbla normala MP per hexside (dvs 2 MP i open ground), men kostar det något extra att svänga? Och vad menas med att svänga i Bypass? Flyttar du från hexside till hexside så svänger du ju automatiskt eftersom du följer en hexagon. Kostar detta något extra. Snälla upplys mig..... ;)


Det kostar 1 MP att svänga runt - se regel D2.33.

#3 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,192 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 20 February 2015 - 02:08 PM

Vagn i bypass RB X1 X2

Startar upp o vrider så VCA nu pekar mot X2 Y2

Skott kommer från L1 Z1

 

Visst är väl detta ett front skott eftersom VCA är mot Y2 X2 ?? 



#4 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,192 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 20 February 2015 - 02:10 PM

Vagnen är i bypass i ruta X2



#5 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,578 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 22 February 2015 - 09:01 PM

Om du blir påskjuten på det MP som spenderas för att vrida VCA i Bypass, så anses vagnen stå i rutan som den gjorde innan VCA ändringen.

Se dom sista meningarna av regel D2.33.



#6 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,192 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 22 February 2015 - 10:42 PM

Tack då blev det rätt, trots att vi bråkade om fel anledning. smile.png



#7 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,192 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 04 March 2020 - 02:24 PM

nu vet jag att jag är ringrostig på riktigt....... men efter magnusnods o min sista scenariofight "among the ruins" så blev vi tveksamma

Låt oss anta att RB Q29 är "rubble" kan jag då passera på hexsidorna mot R28 o R29 eller spärras dom för VBM ?



#8 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,192 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 05 March 2020 - 11:00 PM

jag var ju inte vaken innan kan någon väcka mig även i denna fråga ??



#9 carlsson

carlsson

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,346 posts
  • Gender:Male

Posted 06 March 2020 - 08:13 AM

Rubble spärrar inte VBM såvitt jag vet. Om det inte är Rubble på bägge hexagonerna som delar hex-sida förstås.



#10 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,192 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 06 March 2020 - 11:10 PM

tack................. ville bara få det rensat ur mitt undermedvetna



#11 Fiedler

Fiedler

    7-0

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 120 posts
  • Gender:Male
  • Location:Malmö
  • Interests:ASL!

Posted 08 March 2020 - 09:31 PM

Rubble spärrar inte VBM såvitt jag vet. Om det inte är Rubble på bägge hexagonerna som delar hex-sida förstås.

 

Notera dock narrow road:

 

B31.126 RUBBLE/BLAZE/WRECK: All Bypass along a Narrow Street hexside is NA if either/both of the hexes forming that hexside contain(s) another vehicle/wreck in Bypass along that hexside, a Blaze counter [EXC: burning wreck along another hexside], and/or a Rubble counter. No wreck (or Immobile vehicle) on a Narrow Street may be removed as per D10.4."

 

/S



#12 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,192 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 08 March 2020 - 11:32 PM

se där..... intressant 

tack.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users