Jump to content

9.8 DISMANTLED (dm) SW


Olsson

Recommended Posts

Klargörande önskas.

 

Jag hävdar att en enhet får förflytta sig efter att ha dm:at sitt SW i PFPh. Eftersom handlingen (use of SW) inte genererar en markering med Prepfire (endast Fireing gör).

Rätt eller fel ?

Link to comment
Share on other sites

Fel, om du frågar mig.

 

A9.8: "A weapon may be converted to an appropriate dm SW counter (or vice versa) by the unit possessing it during any PFPh/DFPh in which the weapon has not fired, but such conversion counts as use of that SW (including the use of all ROF)"

 

Use of SW ingår i regeln A7.35 SW Usage, som i sin tur hänvisar till "fire" (som i sin tur nämns som ett kriterie för att placera en Prep Fire-bricka).

 

Edit: Man tycker egentligen att det borde stå "counts as fire:ing that SW", eftersom man annars kan få för sig att t ex assembl:a ett vapen under Prep Fire Phase, sätta Opportunity Fire på Squaden, och sen skjuta med full FP på AFPh med både SW och Squad.

Jag har dock aldrig träffat någon som tolkat det på detta sätt och hittar heller ingen Q&A på det, vilket torde indikera att det är ganska självklart vad som gäller...

Edited by carlsson
Link to comment
Share on other sites

Är beredd att acceptera faktum efter nedanstånde regelrotande.

 

A 9.8 ...but such conversion counts as use of that SW (including the use of all ROF).

A 9.2 MULTIPLE ROF: ...Once a MG has lost its Multiple ROF, it is marked with an appropriate Prep, First or Final Fire counter.

 

Men tycker nog att det kunde förtydligas genom det du skrev Andreas

"counts as fire:ing that SW",
.

 

Case closed. Tack för inläggen, speciellt din uttömmande analys Matts :) .

Link to comment
Share on other sites

Kunde inte låta bli ...

 

Men en annan sak: Om dismantling är likställt med att skjuta med vapnet ifråga, kan en squad då dismantla sin HMG och samtidigt skjuta inherent fp under samma PFPh?

Se till att deklarera att du plockar isär den innan du skjuter inherent bara, så att inte Cowering, Sniper attack resulterar i att enheter blir oförmögen att göra det.

 

Tror till och med att du kan börja med att plocka isär den, skjuta med en annan enhet, och sedan gå tillbaka och skjuta inherent/annat-SW med den som plockade isär HMGn.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...