Jump to content

J111 Preussia in Flames


Martin Svärd

Recommended Posts

Nu har jag spelat 7 scenarion från senaste Journal. Av dessa har jag en favorit, nämligen J111 Preussa in flames! Bra jobbat Ola, verkligen ett kul och intressant scenario (trots att jag förlorade)!

 

Enda invändningen, om man nu ska ha någon, är att det känns lite historiskt inkorrekt att ha dom obsoleta 75 AT guns. Jag är mycket skeptisk till att tyskarna hade kvar några såna i den armén.

 

Hursomhelst, scenariot rekommenderas starkt!

Link to comment
Share on other sites

Hej Martin!

Tackar, riktigt kul att det är uppskattat. :)

 

För att lindra din historiska tarm, kan jag meddela att jag submittade scenariot med L-kanoner, men MMP ändrade till rena 75 ATG. Well well, detta torde vara det mest omskrivna J7 scenariot på det amerikanska forumet tills nu, och nu börjar många spela det också!

 

Skoj. Hej hopp!

Link to comment
Share on other sites

Tja, i AOO finns det två scenarion med ryssar juli 1941, och i bägge har de ATR. Så historisk korrekthet har prioriterats lite mindre hos MMP än vad man kunde tro att de skulle göra efter artikeln och scenariot i Journal 1 (tror jag) där de bytte ut Shermans mot Churchills.

 

Janusz

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Nu har jag också spelat scenariot (som publicerat), fick storstryk mot Melvin som spelade försvarande tysk!

Melvin satt upp långt fram, up-front defense, med dummies på 2 lvl i VC byggnader 'bak' på kartan :huh: och jag gick i fällan. Melvins kanoner och PSK agerade i starten av scenariot och jag kom inte riktigt in i byggnaderna för att få ett ordentligt fotfäste.

 

Kul händelse, jag tog mig in i hex med AT-Gun, crew tog ambush, german breakade nästa turn mina trupper (som INTE hade hittat kanonen) och Crew hoppade tillbaks i Advance och tog tillbaka kanonen. Hmpff :o

 

Kul att det finns flera sätt att försvara sig på, Melvins recept, Up-Front, + på amerikanska forumet har de föreslagit en German deployment taktik + att en del förespråkar HIP av MMG's på LVL 2 VC buildings istället för HIP av PSK!

 

Hejhopp! (Att jag fick stryk har inget med att Melvin spalt ca 180 scenarios i år och jag spelat ca 11 före turneringen). :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

MMP plockar in två "ohistoriska" pansarvärnspjäser för att balansera upp två scenarion i samma tidning. Udda. Det kan inte vara så att det är ett misstag, snarare än en medveten fix? Passar bättre in i bilden, speciellt med tanke på att den i övrigt utmärkta Journal 7 inte var speciellt väl korrekturläst.

 

Är detta officiellt, eller va?

:huh:

Link to comment
Share on other sites

Officiellt!?

 

Storyn är i alla fall, jag submittade båda scenarios med 75L kanoner, efter en tids speltestning fick jag mail från Perry att de ville "Boosta" tysken lite grann i Prussia In Flames, jag skrev tillbaka kommentarer på de förslag de hade med förändringar. Jag skrev samtidigt att det var märkligt eftersom i tidigare speltestningar var det Ryssen som hade det lite kämpigt. (Jag visste inte att de hade bytt ut till rena 75 kanner som har mycket svårt gentemot ryskt pansar - tyvärr kollade jag inte MMP speltestversioner trots att jag hade tillgång på web - tyvärr).

 

Så på mig verkar det som att de vid ett misstag har bytt till fel kanoner, sedan försökt balancera upp scenarios med en del ändringar. Ang, dålig proofreading så har också scenario "Prelude to spring" turn entry 2 eller 3. För övrigt tycker jag att scenariot lider av den nuvarande 75 kanonen och rekommenderar tysk balans.

 

Well, så kan det gå när man lämnar iväg sina scenarios. Tror ändå att de kommer bli spelade en hel del och populära, men visst smärtar det med L-gun historien!

Link to comment
Share on other sites

  • 14 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...