Jump to content

B-E Karlsson

Members
  • Content Count

    395
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    18

Everything posted by B-E Karlsson

  1. https://www.youtube.com/playlist?list=PLGAQwByEwdoidlhNglaRvH6fq1aZC5sI4
  2. kolla in min speltista på tuben där finns tre filmer från J&D Hobbies om Close Combat. Den som heter Close Combat 3 är om VBM och närstrid mot AFV:s. Kanske inte svarar på alla frågor men några kanske.
  3. Tackar! Super som vanligt!
  4. Tjena boys. Kan min brutna HS i B2 routa överhuvudtaget. Han måste ju fly mot närmaste woods/building vilket ju blir 23E3, E4 eller D4. Alla kräver ju oavsett o jg använder LowCrawl att gå adjecent till den brutna enheten i C2. Jag fattar det som att han blir Eliminated for Faliure to rout. För här har jag ju inga alternativ eller hur?? Har jag missat något??
  5. Tackar. Då fattade jag rätt för en gångs skull.
  6. Hej jag har en fundering gällande foxholes som ligger bakom en häck. Kan man se över en häck om man som jänkarna i 23W2 ligger under (alltså i ) foxolet bredvid en häck? De ligger i skogen också om det har någon betydelse? Är det LOS mellan W2 och AA5 eller Y5?? Är trött och Blir inte klok på reglerna gällande det här. fattar jag rätt så har de ingen LOS till något annat bortom häcken än adjecent hexar men som vanligt kanske jag missar något? 27.2 A foxhole is not an obstacle/Hindrance to LOS. However, any intervening wall/hedge hexside/hexspine forming a part of a foxhole hex blocks the
  7. Fick hem den från SMB häromdagen. Blir sommarläsning.
  8. Tjena. jag hoppas att kunna ta mig ner den 15 juli.
  9. Tackar alla. Hyggligt som vanligt.
  10. Så alltså enda gången man kan skjuta på någon och behålla HIP är om denne inte är GO. Annars så placeras man på brädet med eller utan concealment.
  11. Här några bilder som kanske kan hjälp.
  12. Så för att se om jag fattat rätt. HIP:ad kanon skjuter på HT och gör den till ett brinnande vrak. Inga GO fiender i LOS = Behåller sin HIP status GO Fiender i LOS = Den blir av med både HIP och Concealment om du slår 5,6, annars har den Concealment.men är placerad på brädet. CA change med fiende i LOS = Blir av med HIP och Concelment CA change medingen fiende i LOS = Hamnar under concelment och är på brädet. Jag trodde att man kunde behålla HIP även om man hade enheter i LOS när man skjuter med sin kanon men så är alltså inte fallet? När jag läser reglerna så är det ju ganska kla
  13. Tackar. Uppskattat.
  14. Hej. Ska snart ha en sällsynt FtF omgång och jag har äran att ha befälet över en Rysk pansarvärnskanon 57LL och den ska sättas upp HIP i en skogshex. När jag skjuter med den så om jag fattar rätt så kan den behålla HIP om den rullar lika med eller under 5 med den färgade tärningen och inga good order trupper finns i LOS. An Emplaced hidden/concealed Gun that fires is revealed if the colored dr of its Original TH DR is ≥ 5 and the nearest Good Order enemy ground Unit with a LOS to it is within 16 hexes, or if that dr is a 6 and the nearest such unit with a LOS to it is at ≥ 17 hexes; otherw
  15. B-E Karlsson

    FFE C

    Med det sagt så tvivlar jag ej på att du har rätt Klas men erkänner att bägge regel sektionerna är bortom mig på en massa olika sätt.
  16. B-E Karlsson

    FFE C

    Man försöker ju.....på sitt eget lilla sätt. Vad är fel på FC??? Är det fel på Overun FC:et också??
  17. Det står precis där. Undrar om jag är blind eller korkad. Tack för tipsen!
  18. Hej Trots att jag letat som en tok kan jag inte förstå om det är LOS mellan, låt säga "ground floor" och "second level" om två enheter är i en stairwell hex?? Alltså en fiende på marknivå och mina hjältemodiga försvarare på 2nd level och båda är i en trapphus hex rakt ovan/under varandra.
  19. https://hongkongwargamer.com/2013/05/05/how-to-play-advanced-squad-leader-with-anyone-anytime-anywhere/ https://boardgamegeek.com/thread/433796/introduction-pbem
×
×
  • Create New...