Jump to content

ASL i Uppsala 17-19 juni!!


Waloonga
 Share

Recommended Posts

Gameboards & Broadswords Mitt håller sin årliga spelträff utanför Uppsala även i år igen, denna gång går helgen av stapeln den 17-19/6 (2005). Förutom fritt spel så blir det i år åter en ASL-turnering som har varit mycket uppskattad, temat denna gång är Östfronten.

 

Spelhelgen är lokaliserat till Eda, en gård strax utanför Uppsala. Kostnad är 100 kr i dörren. Mat blir till självkostnadspris. Övernattning sker i angränsade sovsalar. Möjligheter till bad och kanonting finns för dem som önskar lite avkoppling från spelbrädena.

 

Boka in denna helg - mer information går ut i denna länk allt eftersom den blir tillgänglig. Titta även in på vår hemsida - www.gob.nu

 

Vi tar emot anmälningar redan nu - anmälan kan göras till mig på daniel_spahr@hotmail.com eller till Håkan Gunneriusson på hakan.gunneriusson@miun.se.

 

Sprid detta till alla era spelvänner som inte tittar in på detta forum. Välkomna!

Link to comment
Share on other sites

Kul! :)

 

Några frågor.

 

Hur är turneringen tänkt att bli? Är det en utslagsurnering a-la GothCon? Eller en vanlig turnering som Scandinavian Open?

 

Hur väljs scenariona ut?

Väljer spelarna själva? Väljer spelledningen och håller scenariona öppna? Eller väljer spelarrangörerna men visar inte dom förrän under turneringen?

 

Hur många rundor blir turneringen?

Är antalet bestämt eller blir det bara att köra på?

 

Det är tema Östfront. Det är alltid kul med östfront, även om Stockholmsturneringen också är uteslutande östfront. Tyskar mot ryssar 1941, 1942, 1943, 1944 och 1945. Har ni någon slug baktanke angående detta?

 

Jag har varit på eda för ett par år sedan på en turnering. Den var liten men hur kul som helst. Verkligen en sommaridyll.

Link to comment
Share on other sites

Martin, jättekul att du undrar. Vi håller fortfarande på med att ta fram information, vi kommer att ta turneringen som beskrivs på www.gob.nu från 2003, den gick aldrig av stapeln på grund av olika anledningar, informationen finns fortfarande där just nu men skall göras om. Saxat:

 

"Alla som spelat mer än två partier ASL har spelat ett östfrontscenario. Varför? För att det är både kul och utmanande. Därför tänker vi bjuda er på någonting alldeles särskilt: en sedvanlig ASL-turnering på Eda i tre omgångar, där varje omgång har temat Östfront. För att göra det mer intressant för er kommer varje omgång att representera olika år i kriget:

 

Pass 1 :1941 Östfront

Pass 2: 1943 Östfront

Pass 2: 1943 Östfront

 

Varje pass kommer att erbjuda tre scenarier med olika svårighetsgrad (enkel/medel/svår) där fokus kommer att vara på korta, snabba scenarier med bara ryssar och tyskar. Så plocka fram era regelpärmar och blås av dammet från era Beyond Valor-moduler och spela ASL på Eda!"

 

Det blir en sk Swiss-style tournament, där alla får spela alla omgångar. Fokus är som vi alltid har sagt på spelnöje och främjande av hobbyn snarare än på elitistiskt vinnande. Men visst - turneringen tar ju fram tävlingsmänniskan i oss! B)

 

Finns ingen koppling till Stockholm vad jag vet, mera slump att vi valt samma tema.

Link to comment
Share on other sites

Roger - kom igen - det är bara att prioritera. LinCon kör ju inga roliga krigsspel, du vet att du garanterat får det på Eda!!

 

Där har du fel. Krigsspel.se kommer att arrangera krigsspelsaktivitieter på LinCon.

Krigsspelstråd

 

Jag tror också att det skulle gå att få med några fler krigsspelare som nu planerar att åka till LinCon om det var så att dom inte hade lagts på samma helg.

 

Nu när det är så få krigsspelare här i landet så vore det väl bättre att försöka samla allihop i stället?

Link to comment
Share on other sites

Det är ju alldeles för få krigsspelsträffar per år som det är utan att ni ska lägga in flera på samma helg.

Jepp, håller i princip med. Jag försökte t.o.m flytta "Friendly Fire" för att det skulle passa bättre in i almanackan. :P Hoppas inte ASL Dalarna krockar med så mycket annat.

 

Nu när det är så få krigsspelre här i landet så vore det väl bättre att försöka samla allihop i stället?

Jepp, jag håller på med lobby'ing som det bara går, kan vi räkna med lite deltagande från skövde i Augusti? :)

Link to comment
Share on other sites

Vad menar du med att du försökte flytta Friendly Fire?

Nja, ville egentligen ha helgen 19-21 Augusti till ASL Dalarna, men då blev det så "close" till Friendly Fire, bara 1 vecka emellan. Och med tanke på den fullspäckade kalendern till alla fanatiska krigsspelare var det bättre med ett litet mellanrum på turneringarna.

 

Hur jag försökte flytta Friendly Fire?

Ett enkelt litet mail till Martin... Kom ingenstans med det, nej. :D

 

Mattias, Scipio, tar ni turen till dalarna?

 

Alla svenska turneringar kör med östfrontsteman i år...

Ånej, vi har löst och ledigt, inget tema alls. "bring and play" B)

Link to comment
Share on other sites

Daniel, varför inte flytta det till någon annan helg i stället?

Många av dom som nu tänker åka till LinCon är ju riktiga krigsspelsfantaster och skulle förmodligen komma till det mycket trevliga Eda om det var på någon annan helg som dom inte redan hade bokat upp sig på.

 

Dessutom så skulle vi säkert kunna skrapa ihop en bil från Skövde med "gamers" också.

 

Det är ju lite av en besvikelse att nu när ni har skippat att arrangera på Eda så länge så bestämmer ni er för att lägga det på samma helg som ett redan utannonserat arrangemang.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...