Jump to content

Scipio

Members
 • Posts

  386
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Scipio

 1. Bilder! Annars aå hände det inte!
 2. Jag tänker anlända någon gång mellan 08-09 om det fungerar bra för dig?
 3. Hej Robert, jag spelar gärna ett valfritt av dina föreslagna scenarios (förutom scenario 11 eller 126) på lördag morgon/förmiddag om du har lust.
 4. Jag planerar att delta också men endast under lördagen den här gången pga. läget här hemma. Tänker dyka upp tidigt på lördag och åka hem sent på natten för att optimera speltiden maximalt. Är öppen för att spela allt möjligt om det det är någon som känner att dom vill att boka upp ett scenario?
 5. Hmm är det en jätte-hemlis när den här 2024 kickoffen hålls...? 🤨 - Klickar på "Events" på forumet, ingen information - Tittar på "Händelser"-sektionen på forumet, ingen information - Tittar på "ASL-dagar i Borås" på ASL-sweden hemsidan, ingen information - Tittar i den nedladdningsbara eventkalendern på ASL-sweden hemsidan, ingen information - Tittar på "ASL-kickoff" på ASL-sweden hemsidan, information om 2023 års ASL-kickoff så...ingen information - Tittar på Armageddons forum, ingen information - Tittar på Armagedons hemsida på "Föreningsaktiviteter", ingen information - Tittar på Gamesquads forum om kommande ASL-events, ingen information - Tittar i "Evenemang" på Armagedons facebookgrupp, ingen information
 6. Awsome, tackar! 😄 Ett stort grattis till Melvin! 👏🥇
 7. Men lämna inte oss hängande! Hur gick finalen då!?
 8. Skoj att det kommer så många utländska förmågor ända till Borås! Önskar att jag kunde vara med men en hel helg är svårt att undvara för tillfället. Däremot så undrar jag om det inte körs några spel-dagar längre? Ett gäst-spel över en heldag går lättare att få till.
 9. Hade tänkt att jag skulle dyka upp också men det visade sig bli svårt att få till med de övriga semesterplanerna, men nästa gång kanske datumet funkar lite bättre.
 10. Jag drar självhäftande bokplast över baksidan av overlay-arket innan jag skär ut dom. Sen så sprayar jag baksidan med post-it lim och klistrar in dom i en pärm.
 11. Förutom dom Andreas nämnde så kan jag rekommendera Churchill War Rooms Rekommenderar också ett besök på London Dungeon med hela familjen som är en trevlig upplevelse av Londons historia som hela familjen kan uppskatta så länge man kan förstå lite engelska.
 12. Märkligt och märkligt, prylar och praktiska verktyg förgyller en ASLares tillvaro helt enkelt. Pincetter, tärningstorn, precisionstärningar och hörnklippare är väl det mest grundläggande tycker jag om man vill "pimpa" sin ASL-tillvaro. Laser-LOS från Armypainter har jag men använder inte till ASL, strålen är för bred tycker jag. Jag har väl framförallt fixat till två saker som jag inte sett någon annan göra: 1. ASL "kart-overlaysen" har jag laminerat baksidan på och sedan sprayat baksidan med PostIT-lim och sedan satt in i pärm klistrade på genomskinliga sidor så jag lätt hitta koden bakpå dom och sedan att dom bekvämt fäster i spelbrädorna. Behovet för det har väl dock egentligen minskat nu när MMP ändå gått över från de kvalitetsbräden som fanns tidigare till de nya billiga budget arken och man ändå är tvungen att använda plexi över spelbrädorna ändå... 2. Monterat kampanjkartorna på bräden så att jag kan flytta runt dom och arkivera dom mellan speltillfällen.
 13. Jag lät bygga ett krigsspelsbord för några år sedan och gjorde det modulärt. Som minsta dimension så valde jag 115cm*175cm. Med den storleken så går det att köra mindre ASL-scenarion i mitten av bordet utan att det är obekvämt. Man får plats med 2x2 standardstora krigsspelskartor vilket gör att man kan få plats med Guderians Blitzkrieg och annat i den storleken. Men det går också att bygga ut det med moduler så jag kan göra det till 175*175, 115*270 och 175*270 vilket räcker för 3x3 standardstora kartor för exempelvis War in Europe, CWB och annat. http://cf.geekdo-images.com/images/pic2544283_lg.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic2069519.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic2069523.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic1497840_lg.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic1497838_lg.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic1497841_lg.jpg
 14. Scipio

  Case Blue?

  Det finns en längre tråd om CB på krigsspel.se: http://www.krigsspel.se/forum/index.php?topic=851
 15. Scipio

  Filmen Fury

  Nej har inte sett den, men enligt dom som har sett den så är den rätt dålig tyvärr...men stridsvagnen är väldigt vacker i varje fall.
 16. Scipio

  Filmen Fury

  Det var en fordonsparad till 70-årsminnet av invasionen.
 17. Scipio

  Filmen Fury

  Satt precis och gick igenom mina bilder från Normandieresan i våras på fordonsparaden som gick förbi precis utanför huset i Grandcamp-Maisy som vi bodde i. Jag insåg plötsligt att jag faktiskt har sett Fury...inte filmen men stridsvagnen... Bildbeviset visar också att Andreas och Ola också såg den... Från filmen: http://cdn.inquisitr.com/wp-content/uploads/2014/09/Fury-Movie-670x470.jpg Min bild från paraden: http://cf.geekdo-images.com/images/pic2298511_lg.jpg
 18. Nah det blir inte bra, vi är ett gäng som åker och har redan bokat och planerat det i några månader nu. Får nog sikta på nya-året-träffen istället.
 19. Rackarns, den helgen är jag bortrest på. :/
 20. Scipio

  I did IT!!!

  Vad menar du? Måste jag köpa ett ASL-set till för att ha med mig till turnerngarna nu!?
 21. Scipio

  I did IT!!!

  Efter att ha haft ASL i min ägo i över två decennier så har jag äntligen klippt hela mitt ASL-set! En helt otroligt skön befriande kännsla att äntligen ha gjort det. 10 Raacolådor senare: http://cf.geekdo-images.com/images/pic1371569_lg.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic1371570_lg.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic1371571_lg.jpg
×
×
 • Create New...