Jump to content

Scipio

Members
 • Posts

  373
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Everything posted by Scipio

 1. Jag drar självhäftande bokplast över baksidan av overlay-arket innan jag skär ut dom. Sen så sprayar jag baksidan med post-it lim och klistrar in dom i en pärm.
 2. Förutom dom Andreas nämnde så kan jag rekommendera Churchill War Rooms Rekommenderar också ett besök på London Dungeon med hela familjen som är en trevlig upplevelse av Londons historia som hela familjen kan uppskatta så länge man kan förstå lite engelska.
 3. Märkligt och märkligt, prylar och praktiska verktyg förgyller en ASLares tillvaro helt enkelt. Pincetter, tärningstorn, precisionstärningar och hörnklippare är väl det mest grundläggande tycker jag om man vill "pimpa" sin ASL-tillvaro. Laser-LOS från Armypainter har jag men använder inte till ASL, strålen är för bred tycker jag. Jag har väl framförallt fixat till två saker som jag inte sett någon annan göra: 1. ASL "kart-overlaysen" har jag laminerat baksidan på och sedan sprayat baksidan med PostIT-lim och sedan satt in i pärm klistrade på genomskinliga sidor så jag lätt hitta koden bakpå dom och sedan att dom bekvämt fäster i spelbrädorna. Behovet för det har väl dock egentligen minskat nu när MMP ändå gått över från de kvalitetsbräden som fanns tidigare till de nya billiga budget arken och man ändå är tvungen att använda plexi över spelbrädorna ändå... 2. Monterat kampanjkartorna på bräden så att jag kan flytta runt dom och arkivera dom mellan speltillfällen.
 4. Jag lät bygga ett krigsspelsbord för några år sedan och gjorde det modulärt. Som minsta dimension så valde jag 115cm*175cm. Med den storleken så går det att köra mindre ASL-scenarion i mitten av bordet utan att det är obekvämt. Man får plats med 2x2 standardstora krigsspelskartor vilket gör att man kan få plats med Guderians Blitzkrieg och annat i den storleken. Men det går också att bygga ut det med moduler så jag kan göra det till 175*175, 115*270 och 175*270 vilket räcker för 3x3 standardstora kartor för exempelvis War in Europe, CWB och annat. http://cf.geekdo-images.com/images/pic2544283_lg.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic2069519.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic2069523.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic1497840_lg.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic1497838_lg.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic1497841_lg.jpg
 5. Scipio

  Case Blue?

  Det finns en längre tråd om CB på krigsspel.se: http://www.krigsspel.se/forum/index.php?topic=851
 6. Scipio

  Filmen Fury

  Nej har inte sett den, men enligt dom som har sett den så är den rätt dålig tyvärr...men stridsvagnen är väldigt vacker i varje fall.
 7. Scipio

  Filmen Fury

  Det var en fordonsparad till 70-årsminnet av invasionen.
 8. Scipio

  Filmen Fury

  Satt precis och gick igenom mina bilder från Normandieresan i våras på fordonsparaden som gick förbi precis utanför huset i Grandcamp-Maisy som vi bodde i. Jag insåg plötsligt att jag faktiskt har sett Fury...inte filmen men stridsvagnen... Bildbeviset visar också att Andreas och Ola också såg den... Från filmen: http://cdn.inquisitr.com/wp-content/uploads/2014/09/Fury-Movie-670x470.jpg Min bild från paraden: http://cf.geekdo-images.com/images/pic2298511_lg.jpg
 9. Nah det blir inte bra, vi är ett gäng som åker och har redan bokat och planerat det i några månader nu. Får nog sikta på nya-året-träffen istället.
 10. Rackarns, den helgen är jag bortrest på. :/
 11. Scipio

  I did IT!!!

  Vad menar du? Måste jag köpa ett ASL-set till för att ha med mig till turnerngarna nu!?
 12. Scipio

  I did IT!!!

  Efter att ha haft ASL i min ägo i över två decennier så har jag äntligen klippt hela mitt ASL-set! En helt otroligt skön befriande kännsla att äntligen ha gjort det. 10 Raacolådor senare: http://cf.geekdo-images.com/images/pic1371569_lg.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic1371570_lg.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic1371571_lg.jpg
 13. Nej det är inte första april, tydligen är det på gång nu. http://talk.consimworld.com/WebX?14@@.ee6d502/97809
 14. Tackar, fick en fin scan på brickorna från en vänlig själ!
 15. Ja najs där fanns framsidorna av brickorna ivf. Någon som vet om man kan hitta baksidorna också?
 16. Någon som har scans på de extra-counters som behövs för scenariot Dogs of War?
 17. Scipio

  Magic realm

  Fast iom att det säkert inte ska stackas tio counters högt i långa murar som rör sig fram på östfronten så kan det vara värt att titta på att köpa en påse med standard-spelpjäser i plast eller trä som du kan klistra etiketterna på. Ser nog lyxigare ut.
 18. Scipio

  Magic realm

  Köp klisterpapper och skriv ut på det. Dra bort skyddspappret så klistret kommer fram och fäst det på lämplig kartong och skär ut med kniv och stållinjal. Baksidan på kollegieblock fungerar bra som kartong eller om man vill ha lite tjockare counters så kan man köpa en kartongbit från en vanlig pappershandel. Upp till 1000g papper brukar vara lätt att hitta.
 19. Tycker att det är tydligt att regeln säger att det anses vara en kulle tryckt under terrängen oavsett hur det ser ut som på kartan i verkligheten. Dvs. 2.
 20. Har du hört något om din bräda? Jag har kontrollerat packningen för säkerhets skull och fick inte med mig den ivf. Vilka körde något scenario som involverade bräda 63?
 21. Tack för ett mästerligt arrangemang och en mycket spelträff. Själv hann jag med två grymt spännande matcher med Brain och Janusz. Det är också alltid roligt att se Janusz varje gång bevisa att ASL är en prylsport.
 22. Grymt bra dominerat, grattis!
 23. Ingen fara, Luke var en "late bloomer" också och han vart ju rätt bra. Sen så är allt lösbart i ASL genom att slå lågt.
 24. Men bara för att du spelar ASL så kan du väl inte tro att alla andra följer reglerna...
×
×
 • Create New...