Jump to content

Scipio

Members
 • Posts

  373
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Scipio last won the day on February 4

Scipio had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  625699

Profile Information

 • Location
  Skövde
 • Interests
  ASL..

Scipio's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Week One Done

Recent Badges

7

Reputation

 1. Jag drar självhäftande bokplast över baksidan av overlay-arket innan jag skär ut dom. Sen så sprayar jag baksidan med post-it lim och klistrar in dom i en pärm.
 2. Förutom dom Andreas nämnde så kan jag rekommendera Churchill War Rooms Rekommenderar också ett besök på London Dungeon med hela familjen som är en trevlig upplevelse av Londons historia som hela familjen kan uppskatta så länge man kan förstå lite engelska.
 3. Märkligt och märkligt, prylar och praktiska verktyg förgyller en ASLares tillvaro helt enkelt. Pincetter, tärningstorn, precisionstärningar och hörnklippare är väl det mest grundläggande tycker jag om man vill "pimpa" sin ASL-tillvaro. Laser-LOS från Armypainter har jag men använder inte till ASL, strålen är för bred tycker jag. Jag har väl framförallt fixat till två saker som jag inte sett någon annan göra: 1. ASL "kart-overlaysen" har jag laminerat baksidan på och sedan sprayat baksidan med PostIT-lim och sedan satt in i pärm klistrade på genomskinliga sidor så jag lätt hitta koden bakpå dom och sedan att dom bekvämt fäster i spelbrädorna. Behovet för det har väl dock egentligen minskat nu när MMP ändå gått över från de kvalitetsbräden som fanns tidigare till de nya billiga budget arken och man ändå är tvungen att använda plexi över spelbrädorna ändå... 2. Monterat kampanjkartorna på bräden så att jag kan flytta runt dom och arkivera dom mellan speltillfällen.
 4. Jag lät bygga ett krigsspelsbord för några år sedan och gjorde det modulärt. Som minsta dimension så valde jag 115cm*175cm. Med den storleken så går det att köra mindre ASL-scenarion i mitten av bordet utan att det är obekvämt. Man får plats med 2x2 standardstora krigsspelskartor vilket gör att man kan få plats med Guderians Blitzkrieg och annat i den storleken. Men det går också att bygga ut det med moduler så jag kan göra det till 175*175, 115*270 och 175*270 vilket räcker för 3x3 standardstora kartor för exempelvis War in Europe, CWB och annat. http://cf.geekdo-images.com/images/pic2544283_lg.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic2069519.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic2069523.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic1497840_lg.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic1497838_lg.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic1497841_lg.jpg
 5. Scipio

  Case Blue?

  Det finns en längre tråd om CB på krigsspel.se: http://www.krigsspel.se/forum/index.php?topic=851
 6. Scipio

  Filmen Fury

  Nej har inte sett den, men enligt dom som har sett den så är den rätt dålig tyvärr...men stridsvagnen är väldigt vacker i varje fall.
 7. Scipio

  Filmen Fury

  Det var en fordonsparad till 70-årsminnet av invasionen.
 8. Scipio

  Filmen Fury

  Satt precis och gick igenom mina bilder från Normandieresan i våras på fordonsparaden som gick förbi precis utanför huset i Grandcamp-Maisy som vi bodde i. Jag insåg plötsligt att jag faktiskt har sett Fury...inte filmen men stridsvagnen... Bildbeviset visar också att Andreas och Ola också såg den... Från filmen: http://cdn.inquisitr.com/wp-content/uploads/2014/09/Fury-Movie-670x470.jpg Min bild från paraden: http://cf.geekdo-images.com/images/pic2298511_lg.jpg
 9. Nah det blir inte bra, vi är ett gäng som åker och har redan bokat och planerat det i några månader nu. Får nog sikta på nya-året-träffen istället.
 10. Rackarns, den helgen är jag bortrest på. :/
 11. Scipio

  I did IT!!!

  Vad menar du? Måste jag köpa ett ASL-set till för att ha med mig till turnerngarna nu!?
 12. Scipio

  I did IT!!!

  Efter att ha haft ASL i min ägo i över två decennier så har jag äntligen klippt hela mitt ASL-set! En helt otroligt skön befriande kännsla att äntligen ha gjort det. 10 Raacolådor senare: http://cf.geekdo-images.com/images/pic1371569_lg.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic1371570_lg.jpg http://cf.geekdo-images.com/images/pic1371571_lg.jpg
 13. Nej det är inte första april, tydligen är det på gång nu. http://talk.consimworld.com/WebX?14@@.ee6d502/97809
 14. Tackar, fick en fin scan på brickorna från en vänlig själ!
 15. Ja najs där fanns framsidorna av brickorna ivf. Någon som vet om man kan hitta baksidorna också?
×
×
 • Create New...