Jump to content

ASL i Örebro


Guest PanzerRAnger

Recommended Posts

Guest PanzerRAnger

Hej!

 

Jag tänkte börja med ASL, men det är ju lite onödigt att köpa prylar om man inte har någon att spela med. Så är det någon runt Örebro som kan tänka sig lära upp en nybörjare

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Hej

 

Välkommen in i gemenskapen. Vi är några spelare här i Örebro och vill givetvis få med flera. Under sommaren har spelet legat lite på is men nu till hösten räknar vi med att träffas lite mer. Har själv inte spelat SK så jag vet inte hur stor skillnaden är mot ASL men grunderna är väl de samma. Absolut bästa sättet att lära sig är trots allt ftf med någon som kan, att själv läsa in sig på allt är nog väldigt jobbigt, risken är att man tröttnar innan hitta tjusningen i spelet. Jag återkommer med några förslag på tillfällen då vi kan träffas.

Link to comment
Share on other sites

Personligen säger jag också som B-E ,vet att regelboken är massiv men tror nog på den i alla fall (o beyond valor) eller möjligen ett begagnat "paratrooper"

Kan kännas att man kommer in lite fel, om man spelar för mycket starter kits

Link to comment
Share on other sites

Jag började med Starter Kits och kan rekommendera dom. Jag spelade bara en 6 scenarion innan jag gick över till full ASL men kanske borde ha stannat kvar lite till i SK.

Jag köpte SK3 efter att jag hade gått över till full ASL till och med.

 

Reglerna i SK1 är mindre än 10 sidor och täcker egentligen 90% ASLs systemets grundregler om man bortser ifrån "guns and AFVs" eller hur man ska säga.

 

Det du missar med SK som jag känner själv är lite jobbigt efteråt för att man tänker fel är bypass för att ta sig förbi skog och hus. Regeln är inte svår men du missar tänket när du tittar på en karta. Allt annat som läggas till i full ASL är mer bling än grunddelar i ett spelsystem.

En annan sak som är relaterat är att LOS med höjdskillnader är jobbig i full ASL och borde succesivt tas med i SK nivån.

 

Min rekommendation nu skulle vara att starta med SK1. läs reglerna så att du kan dom utantill. ANVÄND INDEX när du läser reglerna och spelar.

Scenariona i SK är roliga och man lär sig när man spelar dom.

Jag skulle kanske prova att spela några ASL scenarion med SK regler där man succesivt lägger in mer och mer ASL saker. Det man behöver i början är ju att förstå grundreglerna och terrängen. Då kan du skapa en bra taktisk grundförståelse för spelet och det blir lättare att lägga till allt bling.

Till exempel, lägg till bypass och snipers och sedan concealment och sedan fire lanes osv så kommer man nog ha mycket roligare när man lär sig.

Jag tror det finns ett par ASL scenarion som kan användas med en blandning av SK och ASL regler som nog passar bra för att lära sig med.

Jag kan dock ha fel.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest PanzerRAnger

Är det något spelande nu under hösten och vintern?

Spelas det andra spel än bara ASL? Som t.ex. Tide of Iron, mem. 44 osv.?

Edited by PanzerRAnger
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...