Jump to content

Raslurbat

Members
 • Posts

  65
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Raslurbat

 1. Klart det blir kickoff
 2. Vad jag förstår så är vi 24 anmälda. Tre till så slår vi deltagar rekordet.
 3. Bryter man verkligen om man ser sin motståndare KIAd i melee?.
 4. Har jagat US letter ett tag. Lika bra att köpa 2*120.
 5. Den Andreas som har mest vinner. I Borås har Anderas Carlsson överlägset mest
 6. Det är bara ninjor som kan springa omkring concealade hur dom vill. Dom blir heller aldrig av med concealment. Man kan inte låsa ninjor i CC pga av att dom kan rökpuffa sig därifrån
 7. Man kan dock bara råka ut för residual en gång per hex.
 8. Kampanjen pågick i 9 GC-dagar och tog 10 månader att spela. RB är förtfarande den bästa och mest beroendeframkallande kampanjen
 9. Igår kväll kom till slut ögonblicket för den ryska kapitulationen. De ryska förstärkningarna iform av 2 raketatrilleri och T-34or lyckades inte vända stridslyckan. Snart dax för nästa kampanj. Stort tack till Andreas och Anders ni besitter stort tålamod och inre styrka. Inte många som klarat av att bli minst sagt slaktade på det sättet.
 10. Första dagen kändes som en helt vanlig perimeter. Tysken tog en hel del förluster, dock mest fordon. Ja Jerry tysken har mycket trupp kvar. Bl.a. 51 Elite squads. 21,5 468or och 29,5 548or. Ryssen har till 99,9% förlorat kampanjen. Räknade att ryssen har 6,5 squad eqvivalents och tysken har 86 plus 4 AFVs och 10 GUNs. Ryssen har 0 GUNs och 1 Isolerad Dug-in KV-I som endast har sin rear-kulspruta kvar. Tyska övertaget i SW vågar vi inte ens räkna.
 11. Andreas är en storartad motståndare. Vi ska spela klart för att faktiskt få ett riktigt avslut. Vi kommer spela en kampanjdag till. Rent tekniskt har ryssen vunnit just nu Vi ska påbörja kampanjdag 9,alltså den 25 okt. Tysken har kvar att köpa: 7st Rifle Coys 5st Sturm Coys 7st Pioneer Coys Har ingen koll på vad ryssen har kvar. Ska säga att vi har skrivit fel på datumen. Det korrekta är att vi avslutade 24 okt.
 12. Här kommer bilder från det som återstår av kombattanternas OB
 13. Alltid bra att ha dig här på forumet Klas. 5 KIAn blev en K/4.
 14. Ytterligare ett personligt rekord slogs under gårdagens batalj. Tysken avfyrade en salva på imponerande 78 FP på IFT. --> 36 -6 skott.
 15. Herr Carlsson 1.61 An Observer not in Good Order immediately loses Radio Contact. A different Observer or one restored to Good Order may use the radio again but must reestablish Radio Contact. 1.23 FIELD PHONES: A Field Phone is equal to a radio in all respects, Hittar inget just nu som motsäger att din pinnade Observer kan kalla ner en AR från det otäcka 150mm OBAt
 16. Vi skall börja nästa speldag TURN 6a Mhp. 63 vs 34 CVP. Tysken leder stort och det råder TOTAL misär i ryska leden. Tyska flygobservatörer har rapporterat till staben att det ligger brutna och sårade ryssar överallt. Endast några få fragment bestående av enstaka full squads och envisa half-squads försöker hålla stånd. Varav majoriteten utgörs av Consqripts.
 17. Ganska små förluster på båda sidor denna dagen. Runt 20 mot 24 CVP i tysk favor. Gissar på att det är det dubbla om det blir 2 rundor till.
 18. Borås blir mycket billigare .
 19. 25 okt. Vi ska påbörja tysk turn 3. Andreas, jösses! Du borde ha semester.
 20. Tusen tack Mel och god jul. Scenario-packet var en grym present och verkligen helt oväntat.
 21. Grymt, jag hoppar gärna på det här tåget om det går. Lars-Robert Gregorsson Skogshyddegatan 32 506 31 Borås
 22. Stacka inte mer än maximalt 2 squads ? Vi sätter ihop så många dödsstjärnor vi bara kan. 3st squads med HMG och MMG. 24 FP inom normal räckvidd och 16 FP inom 12 hexes. 2st 548 med varsin MMG är kickass i fabrikerna. Sen beror det helt på situationen. Utgångspunkten är att inte stacka och ge ryssen många mål och många val. Vid setup är det vanligt att vi stackar. Vi kommer ändå röra oss och sprida ut oss så mycket det går. Mycket Half-squads som söker, bumpar och sonderar terrängen innan vi går in och avgör. Information är A och O för ett lyckat anfall. Ta inga dumma risker. Är ryssen starkare än du trodde håll linjen och skjut ihjäl honom istället. Tvinga ryssen att skjuta och visa vad han har. Concealade ryssar är dumma ryssar. Farliga i närstrid, hindrar anfall och värst av allt dom överlever längre än sina oconcealade kusiner.
 23. Har jag mina bästa chefer med i anfallen eller leder dom eldgivning ? Korrekt som Andreas skriver. Vi änvänder de bästa ledarna i fronten och helst -2 ledare att leda MG -nästen. Har i andra sammanhang anfallit stenbyggnader utan eller med sämre ledare. Alla slott med +3 TEM. Det är så sjukt mycket lättare att få momentum i anfallen med tex en 10-3. Se det som att ledare lever på lånad tid. Dina bästa ledare kommer att dö någon gång under kampanjen. ( fate, boobytrap trap, Sniper mm). Se till att utnyttja dem maximalt innan de hinner dö.
 24. Det är väl viktigare att nedkämpa ryssar än att vinna rysk terräng ? (man har ju 30 dagar på sig) Komplex fråga. Vår inledande taktik var att: - Ta lite förluster - Bygga upp en manskapsbas. ( som sagt, ta det lugnt man har ju 30 dagar på sig ) - Sänka ryssens ELR. --> Ryska Conscripts --> Rysk personlig moral? - Börja nöta ner ryssen med massiv eldkraft. --> Skjut sönder brutna trupper och ta Conscrips som fångar. ( som sagt plocka CVP ) - Ta viktiga positioner. Är avgörande för att inte tappa momentum. Gör inget om Andreas och Ivar vet detta då vi anser att vi uppfyllt det vi önskade. Nu handlar det mest om att försöka ta så mycket CVP att ryssen inte har manskap att försvara en lång frontlinje. Att ta terräng kommer så att säga på köpet nu när vi har 2:1 i tysk manskapsfavör.
 25. Vad gäller våra stödjepunkter aka MG-nästen/Guns. Vi vill alltid ha dem för att understödja anfallen. Vi vill ha fler än en. Helst tre eller fler. Med bara ett så är det risk att anfallet stannar av. Ryssen kan få en en lyckträff. Med bred framryckning och många understödspunkter får ryssen så många mål samtidigt att han får svårt att bekämpa alla. Vilket leder till svåra beslut. Skall han bekämpa de närmaste och mest hotande målen eller bekämpa understödspunkterna? Troligtvis de närmast framryckande trupperna. --> MG-nästena kan roffa loss och göra bönder av ryska fronten. Mycket handlar om att ta och behålla initiativet och sätta tempot. Tvinga ryssen att reagera på vad du gör istället för att hitta på massa egna hyss Att sätta ryssen i många val och tvingad att reagera istället för agera leder med stor säkerhet till att han kommer göra misstag. Men vad vet jag. Har inte spelat RB innan. Har under 1300 i ranking. Började med ASL först 2009. Tycker iof att jag är bra på kampanjspel. Har inte förlorat än. 1* KGP, 2* Valor of the Guards, 2* Pegasus Bridge, 2* Festung Budapest.
×
×
 • Create New...