Jump to content

Några pansarfrågor


Magnusnod
 Share

Recommended Posts

Efter att nu på egen hand kört en del med pansar har ett par underingar dykt upp. Det går säkert att hitta svar på dessa i reglerna men jag skulle vilja få det förklarat på ett begripligt sätt.

 

Vad gäller för ett pansars använda av dess MGs? Är det samma DRM som om vagnen skjuter med kanonen?

 

Sen undrar jag kring det här med pansar i CC. Vad det gäller infanteriets möjligheter är jag ganska säker, de måste klara en PAATC för att väga sig in i CC och sedan har de ett CCV värde gentemot fordonet. Men vilka möjligheter har pansaret till försvar innan inanteriet når fram från angränsande hex?

Vilka möjligheter har pansaret till försvar om infanteriet redan är i samma hex och därifrån går in i CC?

Om någon skulle kunna bryta ner själva CC-sekvensen mot AFVs hade jag blivit glad. Alltså från det att en MMC klarar sin PAATC och kan gå in i CC tills det att rundan är slut.

 

Link to comment
Share on other sites

Efter att nu på egen hand kört en del med pansar har ett par underingar dykt upp. Det går säkert att hitta svar på dessa i reglerna men jag skulle vilja få det förklarat på ett begripligt sätt.

 

Vad gäller för ett pansars använda av dess MGs? Är det samma DRM som om vagnen skjuter med kanonen?

Ja - see D3.52.

Link to comment
Share on other sites

Sen undrar jag kring det här med pansar i CC. Vad det gäller infanteriets möjligheter är jag ganska säker, de måste klara en PAATC för att väga sig in i CC och sedan har de ett CCV värde gentemot fordonet. Men vilka möjligheter har pansaret till försvar innan inanteriet når fram från angränsande hex?

Vilka möjligheter har pansaret till försvar om infanteriet redan är i samma hex och därifrån går in i CC?

Om någon skulle kunna bryta ner själva CC-sekvensen mot AFVs hade jag blivit glad. Alltså från det att en MMC klarar sin PAATC och kan gå in i CC tills det att rundan är slut.

 

Har infanteriet väl tagit sig fram in angränsande hex finns det inget som fordonet kan göra för att förhindra dom att avancera in - vissa typer av enheter måste dock ta en PAATC.

 

Fordon kan attackera infanteri i sin hex medels dom vapen som listas i början av A11.62. Plus även sN per A11.622.

 

1. MMC klarar PAATC och avancerar in in hexen med fientlig AFV.

2. Eftersom det är ett fordon så blir CC sekventiell ocg MMC får attacker först (förutsatt att inte fordonet "ambushar" MMC).

3. MMC attackera AFV medels sin CCV + ev. ATMM och diverse CC DRM.

4. Överlever fordonet attackerar det tillbaka med MG som bildar vanliga CC Odds mot CCV, eller med t.ex. en sN.

5. Är fordonet stoppat och både överlever så hålls nu MMC i Melee.

 

Kolla även CC exemplet i regelboken - tror det finns några CC->AFV situationer beskrivna där.

Link to comment
Share on other sites

....och om det är flera mmc som hoppar på vagnen o "ambushar" vagnen, så anfaller samtliga mmc FÖRE det att vagnen får slå tillbaka.

Sedan måste väl vagnen deklarera mot VILKEN enhet man tänker använda sina vagnsvapen INNAN den första attacktärningen rullas, man kan alltså hoppas att den första anfallande squaden missar att ha sönder vagnen o satsa på att knäcka squad nummer två INNAN den gör sin attack.

Link to comment
Share on other sites

....och om det är flera mmc som hoppar på vagnen o "ambushar" vagnen, så anfaller samtliga mmc FÖRE det att vagnen får slå tillbaka.

Sedan måste väl vagnen deklarera mot VILKEN enhet man tänker använda sina vagnsvapen INNAN den första attacktärningen rullas, man kan alltså hoppas att den första anfallande squaden missar att ha sönder vagnen o satsa på att knäcka squad nummer två INNAN den gör sin attack.

Efter att den första MMC har gjort sin attack, så får vagnen deklarera mot vilken MMC den avser att attackera - oftast blir det mot den MMC som inte redan har gjort sin attack.

Link to comment
Share on other sites

Efter att den första MMC har gjort sin attack, så får vagnen deklarera mot vilken MMC den avser att attackera - oftast blir det mot den MMC som inte redan har gjort sin attack.

Tack , bra , "EFTER attacken är utförd" , den hade jag missat.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...