Jump to content

Min ide att gå från SK1 till ASL


Morgan
 Share

Recommended Posts

Hej Alla

 

Håller på att tillsammans med 2 andra grabbar ta steget över. (Tidigare spelat mig igenom Squad Leader systemet så SK1 känns lite tunt efter ett tag). Har lagt ner lite jobb på att göra en smidig övergång och tänkte dela med mig till de som är intresserade. Gärna kommentarer om regler som jag missat.

 

Iden bygger på Jim Stahlers 8 lektioner från 1990. Hans 2 första lektioner bygger på ASL Scenario A The Guards Counterattack, men många nya scenarior har ju kommit till sen dess.

 

Jims första lektion kan man ju i stort säga motsvarar SK1 och har man spelat de 6 scenariorna så är man förbi denna lektion (med några undantag). Lektion 2 innehåller dock många nya regler. Jag började med att leta efter ett scenario som kräver mindre regler och som är kortare än The Guards Counterattack. Dessutom fick det gärna vara möjligt att spela scenariet flera gånger utan att det upprepade sig. Jag hittade W2 The Front in Flames som ju översatts till ASL av Jim Stahler och som uppfyller de kriterierna. (Scenariot är borta från MMPs hemsida, men det finns ute på internet och kan laddas ner utan kostnad). Man spelar lätt scenariet på en kväll.

 

Har gjort 6 Regelgrupper som ökar på regelinnehållet undan för undan. Regelgrupp 1-4 spelas med W2 The Front in Flames, d.v.s man spelar scenariet 4 gånger. Första regelgruppen är fortfarande SK1, men med de regler som man måste kunna för att kunna spela The Front in Flames överhuvudtaget. Grupp 2-4 ökar på regelinnehållet undan för undan och när man når 4:e gruppen spelar man ASL fullt ut.

 

Hittade ytterligare ett scenario som innehåller färre regler än The Guards Counterattack. TAC2 Between the Hammer and the Anvil, som översatts till engelska och som också finns för fri nedladdning på internet. Regelgrupp 5 bygger på detta scenario.

 

Slutligen regelgrupp 6 som bygger på The Guards Counterattack.

 

Morgan

Regelgrupp_1.doc

Regelgrupp_2.doc

Regelgrupp_3.doc

Regelgrupp_4.doc

Regelgrupp_5.doc

Regelgrupp_6.doc

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Absolut, men i så fall vill jag polera lite på detaljerna, såg att det var några saker som borde vara tydligare, semestertider just nu så det tar någon vecka eller 2 innan jag har kolla ordentligt

 

Morgan

En bra sak vore att konvertera filerna till pdf eller något som inte kräver word i alla fall för oss som inte har det. Fungerar iofs med Open Office men ändå.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Mycket trevligt initiativ!

 

Är det okej om jag lägger upp detta på aslsweden.com (dvs under en egen avdelning på huvudsidan, inte i forumet)?

Hej Andreas

 

Har nu jobbat igenom det hela.

 

Samma upplägg som tidigare, men betydligt noggrannare genomgånget.

 

Regelgrupp 1-4 är W2 The Fronts in Flame, Regelgrupp 5 är TAC 2 Beteween the hammer and the anvil, Regelgrupp 6 är A The guards conterattack.

 

Har jag missat något så är det någon enstaka regelrad någonstans annars borde det vara relativt heltäckande.

 

Regelgrupp1 är fortfarande SK1, men med de regler som man behöver för att kunna spela scenariet, samt regler som man kan läsa när det inträffar första gången såsom HoB. Regelgrupp 2-4 leder fram till fullt ASL. 2:an innehåller regler som tydligt påverkar scenariet, 3:an innehåller i huvudsak regler som inte påverkar scenariet lika mycket, 4:a koncentrerar sig på Concealment som ju är den största reglen att ta sig igenom.

 

Skickar med de 3 scenarierna som .pdf, antar att det är OK då de finns för fri nedladdning på nätet.

 

Morgan

Regelgrupp_1.doc

Regelgrupp_2.doc

Regelgrupp_3.doc

Regelgrupp_5.doc

Regelgrupp_6.doc

W2.pdf

TacTrans02.pdf

ScenarioA.pdf

Regelgrupp_4.doc

Edited by Morgan
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Har gjort smärre ändringar o tillägg beroende på några mindre fel och några tillägg.

Lägger till Regelgrupp 7 för den som är intresserad, bygger på 2 olika scenarier A80/126 Commando Schenke samt B The Tractor Works, fördelarna med dessa scenarier är att man kan nöta in infanterireglerna utan att behöva blanda in Regel B9 Walls and Hedges, å andra sidan kan det ju bli lite tjatigt att fortsätta att slita på bräde 1. Commando Schenke finns inte för fri nedladdning (Ursprungsversionen TAC 12 finns för nedladdning, men den skiljer sig en del från den av AH/MMP publicerade versionen), den är publicerad i Annual 95 som A80 och i 3:e upplagan av BV då som Scenario 126. Scenario B skickar jag med då den finns för fri nedladdning.

 

Andra scenarier som innehåller regel B9, men som ändå innebär en mjuk fortsättning (Mindre regler är ASL1 Fighting Withdrawal) på Infanterireglerna är Scenario AP8 A Bloody Harvest (Från Action Pack 1 finns för nedladdning på MMPs hemsida), Scenario V, Auld Lang Syne (Från The General 31.3, kan givetvis vara svår att få tag på), Scenario T16, Strayer`s strays (Från The General 29.1, kan tyvärr också vara svår att få tag på), samt Scenario A33, Tettau`s attack (Från Annual 91)

Regelgrupp_1.doc

Regelgrupp_2.doc

Regelgrupp_3.doc

Regelgrupp_4.doc

Regelgrupp_5.doc

Regelgrupp_6.doc

W2.pdf

TacTrans02.pdf

ScenarioA.pdf

ScenarioB.pdf

Regelgrupp_7.doc

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...