Jump to content

carlsson

Admin
  • Posts

    3543
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    146

Everything posted by carlsson

  1. carlsson

    set DC

    Har funderat, och läst mer regler. Jag reviderar mitt svar och svarar istället att "Ja, det är tillåtet att försöka detonera en Set DC som DFF." Detta baserat på googling, nedanstående regelcitat och Q&A:n som Klas refererar till. Först tänkte jag att man behöver lite tid på sig för att detonera DC:n, men man ju för fasiken skjuta indirekt eld som DFF... A.15 FIRST/FINAL FIRE: Even though Defensive First Fire occurs during the MPh and Defensive Final Fire usually occurs during the DFPh, qualifying units may fire in both without violating the general rule that no unit can fire in more than one phase per Player Turn. A8.1 FIRST FIRE: Defensive Fire is unique in that it can occur during the enemy MPh as well as during its own DFPh. The portion occurring during the enemy MPh is called Defensive First Fire and can be used only vs a moving unit(s)—although it can also affect the terrain in the hex. (Notera termen "Defensive Fire") Men som sagt, det känns inte helt 100% säkert enligt reglerna, men jag gissar att intentionen är sådan! /Mina två cent
  2. carlsson

    set DC

    COWTRA Om ingen kan bevisa motsatsen så får man anta att det som går att läsa i reglena är det som gäller. Är ni fortfarande inte överens, slå en tärning. Är ni ändå inte överens... Ja, krig har startats av mindre betydelselösa anledningar.
  3. carlsson

    set DC

    Fire Phase är enligt index "PFPh, DFPh, or AFPh" DFPh och First Fire är i vissa lägen samma fas, men jag tror inte att så är fallet här. Alltså: Nej, den kan inte användas i motståndarens MPh. Men som sagt, jag är inte hundra.
  4. Scenarion + kartan också... Kan nöja mig med en digital kopia till dess att jag hittar originalet.
  5. Av okänd anledning har min LFT#11 försvunnit, och jag söker därför efter den. Någon som har ett ex att sälja?
  6. ..och för att förtydliga hur vi gör: När en enhet under frågetecken går in i fiendens dolda enheter (HIP eller minor), så frågar helt enkelt försvararen: "Det finns någonting i hexen, har du riktig trupp eller bara dummies?". Är det då bara dummies så försvinner dem, utan tärningsslag eller motsvarande. På detta sätt så behåller man åtminstone lite Fog of war eftersom man inte avslöjade exakt vad det var som fanns på platsen i fråga.
  7. carlsson

    set DC

    NRBH, men jag skulle säga ja.
  8. Du måste temporarily visa att du har en riktig trupp, annars kan du inte röja frågetecken. Är det riktig trupp på plats så blir Attacker av med concealment på denna trupp, och studsar tillbaka. Ingen mer Move för den truppen. Sen är det Random Selection vilken/vilka av fiendens enheter som blir av med Concealment. Och är det då bara dummysar löser det sig automatiskt, s a s. Dvs, En Dummy Stack kan aldrig reveala en fiendes frågetecken. Det räcker dock med dummysar för att förneka Concealment Gain.
  9. Men om man karvar ut ett hål i den fysiska kartan då?
  10. carlsson

    berserk

    Man lär sig nåt nytt varje dag... Tack Klas! Sen är frågan hur stor roll det spelar. Blir trupperna Berserk, så är de inte brutna längre. Men jo, det är klart, en 2MC kan ju ELR:a trupper lite lättare, och missar man en MC som Berserk halveras man, så det spelar naturligtvis roll. Men den bärsärkande ledaren kan inte applicera sitt minus 2 på 2MC:n, right?
  11. carlsson

    berserk

    Det var rätt. HOB går före allt.
  12. Härligt! Bra mentor! Många riktigt bra ASL-spelare har fått lära sig spelet med hjälp av Mel. Hoppas du kan komma till någon turnering eller träff i framtiden!
  13. Kanon! Kopierar du även upp RO-kartan som behövs?
  14. Tänkte bara hjälpa till. Men kör på för fasiken! Säg till om du vill att jag ska skriva ut något.
  15. Några saker: - Eftersom vi inte vet exakt antal som är med än, tycker jag gott att Robert kan vara med. De/de rundor som han inte är med kan jag också hoppa över så att vi därmed blir jämnt antal partier. - Jag kan ta på mig att skriva ut foldrar med alla scenarion. @Melvin; Jag antar att du har en specialkopia av dina scenarion (det brukar du ha )? Maila mig dem i så fall. - @Mel, Asad och Mattias; Maila mig era ABS:er så skriver jag in det i nämnda folder.
  16. Tomas Vestelind är från Göteborg, men han ska inte spela ASL denna gången.
  17. Jag tycker att Melvin får avgöra det. Det är han och Mattias som har hållt i turneringen de senaste åren, så det mest naturliga är att Melvin är TD och bestämmer. Mina förslag är just bara förslag, men vi behöver ju någon som tar ansvaret. Jag hjälper naturligtvis gärna till. (Personligen kör jag hellre 4 rundor än 3, men Mel får bestämma.)
  18. Ja, det känns väl som en bra idé!
  19. carlsson

    Tips

    Jag blev lite förvånad faktiskt. Men men...
  20. carlsson

    Tips

    Bra tips, synd bara att det inte är värt speciellt mycket längre.
  21. Min tanke var ju iofs endast Friendly Fire-scenarion. Men jag tror vi överlever en liten blandning. Maila mig scenariona så lägger jag upp dem, vet inte varför det inte funkar för dig...?
×
×
  • Create New...