Jump to content


Photo

Ännu fler nybörjarfrågor


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 thark

thark

    8-0

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 posts
  • Location:Linköping

Posted 24 July 2006 - 02:27 PM

A7.9 (andra utgåvan):
"is automatically marked with a Final or Prep Fire counter as appropriate"


Aha. Fanns inte i 1ed-regelboken jag kollar i. Av ren nyfikenhet, är det någon som offhand vet om det var en miss som erratades nånstans på vägen eller inte ändrades förrän i andra utgåvan? (Kollade i de 1ed errata/Q&A som finns hos mmp innan jag frågade, men hittade inget där.)

Tack för svaren!

#2 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,508 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 24 July 2006 - 03:29 PM

Aha. Fanns inte i 1ed-regelboken jag kollar i. Av ren nyfikenhet, är det någon som offhand vet om det var en miss som erratades nånstans på vägen eller inte ändrades förrän i andra utgåvan? (Kollade i de 1ed errata/Q&A som finns hos mmp innan jag frågade, men hittade inget där.)

Tack för svaren!


Hur gammal är din 1:a utgåva ?

Regel A7.9 i min 1:a utgåva (sidan A14 från 87) nämner både Final och Prep.

#3 thark

thark

    8-0

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 posts
  • Location:Linköping

Posted 24 July 2006 - 04:30 PM

Hur gammal är din 1:a utgåva ?

Regel A7.9 i min 1:a utgåva (sidan A14 från 87) nämner både Final och Prep.


Så udda.

Posted Image

Nåja. Ny-ny regelbok är iaf beställd. :-)

#4 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,508 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 24 July 2006 - 07:14 PM

Det verkar som om din regelbok saknar de uppdaterade sidorna som kom 1987.

#5 thark

thark

    8-0

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 posts
  • Location:Linköping

Posted 24 July 2006 - 08:07 PM

Det verkar som om din regelbok saknar de uppdaterade sidorna som kom 1987.


Eventuellt är det viss pinsamhetsfaktor på att fråga kring ett fel som fixades för nästan 20 år sen.

#6 Janusz

Janusz

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,430 posts
  • Gender:Male
  • Location:Göteborg
  • Interests:Mig når du på 0708-890953

Posted 24 July 2006 - 10:54 PM

Eller så ska du ha en eloge för att du faktiskt försöker lära dig värdens mest komplicerade spel med en regelbok som dels saknar de pedagogiska exemplen och kapitlen i 2nd ed, dels inte har uppdaterats sedan första tryckningen.

Kör på!
Eller om du tröttnar, vänta på 2nd ed, den är bara så mycket bättre och tydligare (samt uppdaterad).
Janusz

#7 thark

thark

    8-0

  • Members
  • PipPipPip
  • 65 posts
  • Location:Linköping

Posted 24 July 2006 - 11:13 PM

Eller så ska du ha en eloge för att du faktiskt försöker lära dig värdens mest komplicerade spel med en regelbok som dels saknar de pedagogiska exemplen och kapitlen i 2nd ed, dels inte har uppdaterats sedan första tryckningen.

Kör på!
Eller om du tröttnar, vänta på 2nd ed, den är bara så mycket bättre och tydligare (samt uppdaterad).
Janusz


Samt större typsnitt, säger di'. Som jag (på vasl) kommenterade till Hr. Kommisaren häromveckan efter något regelfel: "Hoppsan, man måste visst läsa det finstilta också." "Finstilta? Allt är i samma storlek." ...ja, det var ju just det jag menade. :-)

Och nu när vår glade langare... *ehum* ...återförsäljare återkommit från semestern hade han visst slut i lager också. Jämmer och elände!

#8 Martin08

Martin08

    6+1

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 08 November 2018 - 10:07 PM

Fortsätter med nybörjarfrågor.

MG vs halftracks.
Kollar på scenario 134 - counterattack on the vistula.

1) Får halftracks deploya utanför brädet med besättningen gömd, dvs HD.

2) MG attack mot halftracks avgörs med TK-table dvs 4 vs 1 i AF. 3 el mindre 2d6.
2,5) är det 4 oberoende av MG?
3) Visst måste MG träffa bilen först?

#9 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,508 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 08 November 2018 - 11:04 PM

En MGs Basic To Kill # är mycket riktigt 4. Sedan kan avstånds, etc. spela in också. .50-cal MG har en egen kolumn. Jag, en MG måste träffa först innan man slår ett To Kill slag.

 

Fråga 1 förstår jag inte riktigt - "deploya utanför brädet"



#10 Martin08

Martin08

    6+1

  • Members
  • Pip
  • 9 posts

Posted 08 November 2018 - 11:14 PM

Tack för snabbt svar.
Det var på en FB grupp som ngn frågade det sista.
Jag fattade inte heller, tänkte ta med när jag ändå frågade på.

Givetvis kan jag starta halftracks med gömda gubbar i skydd på halftrack-bilen.
Min tolkning.

#11 carlsson

carlsson

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,159 posts
  • Gender:Male

Posted 09 November 2018 - 07:59 AM

HD = Hull Down. 

Du menar förstås BU = Button Up. smile.png

 

Och ja – Man får sätta upp utanför brädet hur man vill, dvs CE eller BU.

Men notera: Har man inte satt någon bricka avgör fordonets utformning hur man åker; Är det ett CE-fordon (typiskt Halftracks), så kommer det in CE, är det ett BU-fordon (typiskt en tank), så kommer det in BU.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users