Jump to content

Hur vara smart med "?"?


larsnor
 Share

Recommended Posts

Spelade KGP8 Les Montis häromveckan som Amerikan och fick massvis med stryk, men förutom det fick det mig att undra lite om hur jag bäst borde använt de concealment counters som jag fick i Setupen.

 

Tysken sätter upp först helt HIP, och kartan är i princip bara skog. Som jag läser A12.12 måste jag först sätta upp mina enheter samt de 5 "?" som fanns med i setup:en. Därefter startar spelet, tysken ser min set up och jag får därefter lägga ut "?" på alla mina enheter som är utanför LOS, vilket ju är allihopa.

 

Alternativen för de "?" jag fick i setupen är i min grunda analys att antingen sprida ut dem och ge concealment till 5 enheter/stacks före tysken får chans att inspektera min setup. Eller skapa två dummy stacks med 2 respektive 3 ?-counters. Det första alternativet är ju lite mesigt eftersom jag får concealment på alla direkt efter spelstart. Det andra är ju också mysko eftersom det ju är tydligt för tysken vilket som är mina dummy stacks eftersom han ser dem innan jag placerar ut "?" på alla enheter. Vad är "smartast"?

 

Nu finns det ju förstås ett tredje alternativ, dvs att jag missförstått något, här är alla tips välkomna.

 

/Lars

Link to comment
Share on other sites

Tackar för förslag, helt klart lite mer nyanserad och genomtänkt användning!

 

En fortsatt fundering kring A12.12 är då om det är så att en försvarare med OB-givna "?" kan placera ut dessa OCH icke-OB givna "?" innan motståndaren får inspektera setupen givet att motståndaren inte har några enheter på kartan från start? Eller är det alltid så att motståndaren ser setup inkl OB-givna "?" innan icke-OB-givna placeras ut?

 

/Lars

Link to comment
Share on other sites

Eller är det alltid så att motståndaren ser setup inkl OB-givna "?" innan icke-OB-givna placeras ut?

 

Moståndaren får se den översta brickan, men inte mer.

 

Som Klas skriver, använd Dummiesarna för spaning, och sätt upp dom som Janusz skriver, dvs i en hög. På det sättet maximerar du antalet dummiesar som kommer att springa omkring (när dom delar sig). (Nu kanske det inte är lämpligt att applicera på alla såna här scenarion, men ändå :))...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...