Jump to content

VASL-scenarios?


Lokatt

Recommended Posts

Hej ASL-gänget!

 

Jag har satt mig in skapandet av scenarios till VASL och tycker att jag fått till rätt schyssta alster. Har inget emot att dela med mig av dessa men vet inte riktigt hur och om någon är intresserad av det? Jag håller just nu på med att skapa alla delar i "A Bridge Too Far" som exempel och har sedan tidigare skapat några andra som jag har tyckt verkat kul att testa. Ett annat exempel är "Elephants Unleashed" som jag fick prova mot Andreas när jag besökte Borås-kickoff:en.

 

Om någon är intresserad så hojta till och tipsa gärna om vart jag kan lägga upp filerna. Skulle det bryta mot någon copyright att skapa en plats för VASL-filer här på aslsweden?

/Ingemar

Link to comment
Share on other sites

Nja, det var såklart min första tanke, men det finns ingen möjlighet att kunna lägga till något där. Dessutom är deras länkar till det co-operativa forumet är stendöda.

Nåväl - det kanske inte är en så stor publik för VASL nuförtiden.

Link to comment
Share on other sites

Ok, här kommer första delen i serien "A Bridge Too Far".

Jag använder svarta "Waffen SS" counters eftersom de ingår som original i den boxen. Kan vara någon extension som krävs för att det skall funka för alla.

Hela "A Bridge Too Far"-serien är en ordentlig utmaning att spela som British, men det passar antagligen för två spelare där en är lite mer erfaren och gärna vill ta på sig en liten mer utmanande situation. Kolla på Roar-statistiken och i de scenarios där det verkar tippa över för mycket mot Germans så kan det vara läge att använda "Balance"-förslagen.

 

Bifogat här är:

1. ABtF1 - The Prize

2. ABtF2 - Graebner´s Folly

3. ABtF3 - Late for Mass

4. ABtF4 - First Threat

5. ABtF5 - Tigers to the Bridge!

 

Jag lägger upp del 6 - 9 när jag fixat klart dem.

 

A Bridge Too Far 1-5.zip

Edited by Lokatt
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

ABtF-kampanjen är definitivt en hund, det är nog helt enkelt omöjligt att vinna som britt. De partier som har rapporterats som vinster är jag övertygad om att tysken gett sig i början när det känns lite mörkt helt enkelt.

 

Så ska ni spela den rekommenderar jag ett ganska grovt handikapp till britten!

Link to comment
Share on other sites

Elephants Unleashed

 

Fick prova detta (fysiskt) som hastigast under besöket i Borås och har återskapat det i VASL eftersom jag inte hittade det någonstans.

Fartfyllt scenario med minfält, infanteri som gömmer sig i byggnader och vete i full blom som vajar i den rökfyllda sommarvinden.

Det är nog ganska lätt att tycka om Elephants Unleased oavsett vilken sida man väljer.

Elephants Unleashed.zip

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sverdlikova Melee

 

Ett scenario som sätter fokus på positionering norr om en flod, dash mellan byggnader och skottvinklar mellan hus. Spelas på en deluxe-karta så det finns gott om plats för counters. I slutändan så gäller det endast att kunna hålla räkningen på antal trupper. Flest vinner när röken har lagt sig.

 

Sverdlikova Melee.zip

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

The Lost Column

 

För omväxlings skull ett scenario som utmanar tysken rejält trots deras hårda stridsvagnar. Ett gäng kanadensare har slagit läger på en kulle och det visar sig inte helt lätt att inta den. Fokuserar på timing, smarta förflyttningar och det hjälper att ha lite flyt med tärningarna. Enligt ROAR ändå ett 50/50-scenario.

FT-157 The Lost Column.zip

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...