Jump to content

GreenBladeRising

Members
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

GreenBladeRising's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Oj, jag är rätt skeptisk jag med till hennes text. Hundra tusentals sexslavar? Stod mycket som var tvivelaktigt i den där texten. Undrar vad hon tycker om Beevors bok om Berlin...
 2. Hej, har nu huggit in på de riktiga ASL-reglerna och fick en fundering kring fire lane, det står inte (vad jag kan se) om räckvidden, är den densamma som kulsprutans normala räckvidd eller enda upp till 16 hexes (men då med hälften hälften i fp sista biten).
 3. Visst är det så, men det beror ju också på avståndet förståss (kan ju bli både mer och mindre). I övrigt, rent strategiskt, om man beskjuter infanteri i en byggnad, vad brukar fungera bäst, att köra ITT och få svårare att träffa men mer skada eller köra ATT och träffa lättare men göra mindre skada (för det blir ju mindre skada även om TEM påverkar negativt generellt). Tack för alla förklaringar och råd!
 4. Tack! Då förstår jag det hela! Någon som kan besvara fråga nr2? (vilka kanoner som får placeras i byggnader)
 5. Förmodligen, men det stillar inte min nyfikenhet! och tanken är att vi ska köra de två sista scenarierna nu och slussa oss över till ASL så det är bra att vara förberedd!
 6. Hej igen! Funderar över två saker just nu: #1. På brickorna för 88'orna så står ju kalibern längst ner till vänster "88L" so far so good... men sedan följer en radda med bokstäver och upphöjda siffror och det finns ingenstans i ASLSK där detta beskrivs! Så vad står dessa för. Minns inte scenarionummer men spelade det scenario där tyskarna har två 88or och amerikanerna ska passera med minst 7vp, vi upplevde tyskarna som chanslösa, 88orna var inte så bra som man hade kunnat tro... om vi inte missat något i reglerna då, därav undrar jag över dessa sifferkombinationer. #2. Inför kommande scenario används en mindre AT-kanon och jag började fundera över placering i hus, detta beskrivs inte heller i ASLSK, minns att man fick placera kanoner i hus i gamla SL så hur ser reglerna ut nu? Jag gissar på att kanoner som definieras som små kan placeras i byggnader medan de som klassas som stora inte får... men lika bra att fråga!
 7. Aha! Ja, jag har ju den äldre upplagan av Beyond Valor. Antar att man lär kika efter en begagnad For King and Country då för att få monterade kartor. Bra att veta att du hade några monterade löst iaf! Det är inte aktuellt just för stunden men eventuellt inom ett par månader. Tack för informationen!
 8. Hej! Snart har vi kört igenom hela ASLSK #2 och börjar få hyggligt grepp på reglerna även om osäkerheter kvarstår. Nåväl, köpte på mig Yanks! och Beyond Valor för några år sedan och de har sedan dess blivit liggande (samt ASL-reglerna), nu känns det som att vi snart törs hugga in på allt detta så jag gick igenom boxarnas inehåll lite och jag såg till min förvåning att alla kartor till scenarierna inte var med. Tror det främst var några kartor emellan 2-10 (osäker). Vart finner man dessa i för boxar och finns det någon möjlighet att få tag på sådana löst i dagens läge? Man vill ju gärna ha dem monterade på styva skivor som det var förr även om det rent teoretiskt skulle vara möjligt att printa ifrån VASL.
 9. Tack för svaret, men frågan då angående DFF är, skjuter man med halv styrka efter Defensive first fire, dvs under subsequent first fire som med infanteri?
 10. Hej igen, mina trådar börjar verkligen fylla den här delen av forumet. Nåväl, artelleri och grk's... Tycker reglerna är så komprimerade och bitvis otydliga i ASLSK, hur fungerar dessa i Defensive First Fire? Får de precis som infanteri också skjuta subsequent first fire? (med halverad styrka?) samt final protective fire? I advance fire phase, om en besättning rört sig fram till en artelleripjäs antog vi att den fick skjuta i advance fire, vi kan läsa oss till att man då får 2+ i att träffa om vi inte har fel, men är det också med halv styrka på skadan som när infanteri skjuter i den fasen? tack och bock!
 11. Nåväl, Tänkte bara rapportera att slaget slutade oavgjort då vi vart tvungna att bryta inför tyskarnas sista anfall. Då hade jag en kanon kvar och en hel del brutna trupper, dock väldigt lite eliminerade enheter som tur var (två hs). Jag placerade mina enheter som på den bifogade bilden och spred sedan ut trupperna mer i den norra träddungen. Jag lyckades hålla tyskarna utspridda i den sydvästra skogen till en början, men oturen var på min sida och två kanoner fick trassel och jag lyckades dessutom slå sexor vid försök att reparera så de försvann för alltid ifrån turn 4. Tack vare att jag tog in mina reinforcements via den norra dungen i omgång fyra så lyckades jag hålla bort tyskarna i stort som gick till anfall på alla fronter när det var två omgångar kvar. Tyvär slog jag till sist väldigt usla MC och stora delar av min styrka bröt. Vi insåg att vi inte riktigt förstod reglerna för artelleri och mortars, postar en tråd om det i nybörjarforumet. /J
 12. För att rätta mig själv, så kanske inte TEM är rätt term då, men det borde iaf bli 5+ i att träffa pga 5hex hindrance? Säkert ute o cyklar igen.... =)
 13. *host* det där lät lite otydligt. Jag vet att vi är OT nu, men känns onödigt att skapa en till tråd. Ponera att det finns ett sädesfält på fem hexes och jag väljer att skjuta igenom det på en infanterigrupp på andra sidan. Det är alltså fem hexes emellan och jag väljer att beskjuta målet som en ITT vilken blir TEM modifikationen?
 14. Det måste jag undersöka, men i ett exempel på ett engelskt forum hade amerikanerna just centrerat försvaret till sädesfältet för att få bra skydd... Men jag ska för säkerhetsskull undersöka saken när jag kommer hem.
×
×
 • Create New...