Jump to content

danielh242

Members
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by danielh242

 1. När det gäller enskilda bräden så spelar terrängen ingen roll. Klart att karta 6 med sitt slottslandskap är ganska kul att spela men när det gäller kartor så föredrar jag helt klart de historiska modulerna i allmänhet och RB i synnerhet.
 2. Okej, nu var jag för snabb med att fråga igen. Glöm frågan om jämförelsen mellan AP och HEAT. Jag läste just er holmgång förra gången detta diskuterades. Jag omformulerar frågan: Kan jag överhuvudtaget använda en PIAT mot en pillbox från en ruta som ligger i dennas NCA? Om ja, vilka modifikationer gäller?
 3. Hejsan! Mina pillboxar fortsätter att spöka för mig! Dangens fråga: Jag vill skjuta ett SW med HEAT (ex. PIAT) mot en pillbox. Jag väljer mellan Inf.Target och Area Target. Hur fugerar det sen? När jag skjuter AP/APCR/APDS mot pillboxen så gäller ej Defence Modifiern om vapnets TK är dubbelt så högt som Defence modifiern. Gäller detta även om man skjuter HEAT? Får jag defence modifiern som en TEM på TH slaget? Vad händer om jag väljer att skjuta Area fire? (TH Case Q NA)
 4. Lysande! Tack för svaren. När man tänker efter så är det ju ganska klart, jag märkte att tyskarna fick en ganska stor fördel i CGn om man jämför med att bara spela det första enskilda scenariot. Det känns som att tyskarna får göra om sin setup.
 5. Hejsan! Sitter och försöker sätta mig in i Pegasus bridge kampanjen och undrar följande: Det första scenariot i CGI är ett nattscenario och tysken är försvarare. Som försvarare får tysken ett antal HIP(7st) och dummies(26st). Frågan blir då: Räknar man på tyskens tre olika set-up ställen vart för sig eller kan han HIPa alla enheterna vid bron och placera alla sina dummies där trots att merparten av hans enheter finns vid de två byarna längre bort? Eller har varje kompani egna HIP och dummies?
 6. Hej! Jag blir inte riktigt klok på följande: En enhet avancerar in i CC mot en enhet i en trench eller ett foxhole. I den följande närstriden vinner enheten och blir ensam kvar i rutan. Får denna enhet automatiskt välja om den vill vara under eller över trench eller foxhole brickan?
 7. Behöver tysken egentligen "hålla" någon av rutorna? Han behöver väl bara se till att det inte finns några Allied "GO units" där? Kanske med artilleri eller någon annan massiv eldkraft.
 8. Visst har man ett underläge i bunkern om man lyckats få fienden in på livet, men ändå undrar jag om det går att genomföra en närstrid mellan enheter utanför och innanför. Man får ju inte göra det i en fortifierad byggnad så länge enheten i byggnaden är i GO.
 9. Och framför den springan går man på egen risk!!! Det jag har reagerat mest på är möjligheten att komma bakom pillboxen och på så sätt vara fredad från eld innifrån och ej heller kunna skjuta in i pillboxen men ändå angripa den i närstrid utan att de som är där inne har någon form av bonus. Jag menar de måste väl finnas krökar vid ingången och skottgluggar som gör det svårare att strida för den utanför än de som är innanför???
 10. Hellå där! Jag bor i Hyllinge utanför Åstorp hör av dig när du är sugwen på att spela så ordnar vi detta!! Daniel
 11. Man kan alltså anta att de bunkrar som brickorna representerar inte är av den typen som fanns i Normandie eller i vår egen Per-Albin linje utan kanske en mindre model. Jag köper resonemanget och skall istället börja fundera på att förlägga mina pillboxar längre bak på slagfältet och ha rikligt med understöd på sidorna av dem. Det borde hålla alla närgångna fiendetrupper borta.
 12. Men i CC så spelar det väl ingen roll från vilken intillliggande ruta som den fientliga truppen gick in i pillboxens ruta? Att en enhet med FT och DC kan "knäcka" en bunker kan jag förstå men att en vanlig grupp kan bekämpa enheter som är inne i en pillbox i CC utan modifikationer verkar nästan orimligt, eller?
 13. Så enheten i pillboxen har ingen speciell bonus när man släppt in fienden i samma ruta??
 14. danielh242

  Pillbox!

  Hejsan! Jag har lite problem med reglerna för hur man erövrar en fientlig pillbox. Kan man använda CC mot dem från den utvändiga locationen i rutan. Vilka modifikationer gäller då? Kan någon hjälpa mig att reda ut begreppen??
 15. Just det!!! Går det att få tag i dessa??
 16. Hej där ute! Finns det någon som vet hur man får tag i de regler som fanns i Code of Bushido och i West of Alamein. Jag har precis köpt Dien Bien Phu och ser till min förfäran att dessa behövs!!
 17. Postverket har levererat!! Tack så mycket, upplägget på charten är ju suveränt.. MVH Daniel
 18. Man tackar och bugar. Kan du skicka den med posten i fall att du hittar den??
 19. Finns det en chans att få tillgång till en kopia???
 20. Hejsan! Finns det någon därute som vet om det finns en lättöverskådlig OBA-Flowchart någonstans på nätet? Köpte precis Onslaught to Orsha och insåg att en sådan hade varit bra att ha i sin ägo. Daniel
×
×
 • Create New...