Jump to content

cbdurietz

Members
 • Posts

  30
 • Joined

 • Last visited

About cbdurietz

 • Birthday 08/12/1968

Contact Methods

 • MSN
  cbdurietz@hotmail.com
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Stockholm

cbdurietz's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Verkligheten är sällan underhållande - se bara på den Hollywoodska historiebeskrivningen. Föga korrekt, men ack så underhållande.
 2. Datat skulle nog behöva normaliseras ner till att börja med. Finns det någon bra dba här, eller ska jag ta mig an det? Risken är att det blir ett riktigt hästgöra och aldrig blir klart, men om man bara lyckas klura ut hur man vill ha datat strukturerat så borde själva extraheringen gå tämligen lätt.
 3. Först läste jag det som "underhållsvärdet". Snacka om att vara miljöskadad. Det var länge sedan jag sysslade med militära underhållsfrågor, men tydligen har det satt sina spår. Vad är det egentligen som är så speciellt med gamla hederliga Hill 621? Spelade det rätt nyligen - fem gånger på raken. Det är helt klart ett bra scenario - men jag har inte riktigt begripit exakt VAD det är som gör det så bra. Särskilt inte med tanke på att jag fick stordäng ett par gånger. Vet inte om vi spelade det som nötter, men det hade en tendens att tilta rätt snabbt åt ena eller andra hållet... ...och jag lyckades banne mig aldrig få ner mitt artilleri. Var det inte det ena så var det det andra. Trasiga radioapparater, osannolika KIA's, tappad radiokontakt, you name it. Inte en enda FFE på fem omgångar. (btw, SL originalregler)
 4. Det finns inget bra databasbaserat scenariobibliotek? Vore kul att kunna plocka fram scenarion baserade på ett flertal olika parametrar - eller är det bara jag som är nördig? :-p
 5. cbdurietz

  MP/MC Cost

  Värst vad snusförnuftigt praktiskt vi var här då... Jag har aldrig varit särskilt bra på att räkna procent - fast nu när du säger det så känner jag igen siffran. Brukar väl stå på kopieringsmaskiner, typ?
 6. cbdurietz

  MP/MC Cost

  Personen som har förminskat den verkar ha tänkt fel. Det bidde en A6, give or take. Man ska inte halvera både höjden och bredden för att göra en A5 av en A4, men ska sätta höjden till bredden och halva bredden till höjden. Glasklart? Då ska det nog vara mer lättläst också. I övrigt ett bra jobb.
 7. Måste man kunna REGLERNA också? Det finns en viss risk för att jag dyker upp, men inte för att tävla utan snarare för att se mig om lite.
 8. Vad gör man inte för att få en redig Human Wave...
 9. Jag har funderat på att göra det. :-)
 10. Erik Leander? Inget namn som får någon klocka att ringa, såvida han inte har bytt efternamn. Jag vet. Jag har sneglat lite på artikeln som Jim Stahler har skrivit om vilka delar man måste lära sig så att man kan beta av ASL i flera steg ungefär på samma sätt som de olika scenario-delarna i ursprungliga SL. Mer för att det ska kännas mer överkomligt. Till stor del är det ju själva volymen i ASL-reglerna som tar emot. Finns det någon vettig Stockholms-centrisk ASL-sammanslutning?
 11. Liknelsen är helt ok. Det hela började som en nostalgi-tripp. Det var ungefär i samma veva som vi lyckades sparka igång gamla V for Victory på en Win XP-burk. Började rota lite i de gamla samlingarna och hittade allt möjligt gottigt som vi blev sugna på att spela. Hittills har vi hunnit med lite Wooden Ships & Iron Men, I.C.B.M. och så ASL. Kompletterade samlingarna med Illuminati härom veckan också och jobbar på att få till en omgång Civilization också. Fast The Longest Day vet jag inte om jag orkar mig på. Inte Vietnam heller, eller Pax Britannica. Det är inte utan att man saknar den gamla sorglösa tiden i högstadiet med söndagsträffar på saligen avsomnade(?) CSS. Finns det några gamla CSS-medlemmar här? :-) Weee! Jag har blivit promotad till en 7-0:a! Äntligen kan jag göra lite nytta.
 12. Känner igen det. Jag körde rätt mycket SL för runt tjugo år sedan - och då med hela paketet upp till GI. Det känns tämligen märkligt att sitta och tycka sig minnas regler som inte visar sig dyka upp förrän i en senare modul. Starter Kit it is, then.
 13. Prova att dunka den i huvudet på honom i stället. Är det SÅ man använder regelboken i CC? Kanske har jag inte varit tillräckligt aggresiv. Fast han verkar börja bli lite nyfiken - mest beroende på att det visar sig dyka upp fler och fler oklarheter i de ursprungliga SL-reglerna ju längre vi kommer...
 14. Jag har funderat lite i de banorna, men tycker mig ha förstått att man kommer in lite snett i reglerna - fast det kanske inte är någon större fara. Hellre det än att aldrig komma till skott.
×
×
 • Create New...