Jump to content

Hubespocket1

Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Hubespocket1's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Hmmm, trist med obalansen. Tyskarnas OB i Porycheye... såg väldigt imponerande ut medans ryssarna var halvsunkiga. Nåja, ett Borås-scen alltså! På återhörande.
 2. Ago/Olsson! Läge för ett spel? Har kollat igenom de Journals jag fick låna och fastnade för två scens som verkade coola. The Porechye Bridgehead samt Frontal Assault. Har ni spelat dom?
 3. Har pratat med honom och han kommer om han har möjlighet.
 4. Köra med umpire är naturligtvis det ultimata om man verkligen vill "simulera". Har inte provat det själv dock. Hur gjorde ni rent praktiskt? Var domaren en sorts spelledare som beskrev vad som hände " ni kan höra motorljud bakom skogen...vad gör ni?" eller vad?
 5. Kikat igenom alstren, intressant. Verkar i princip överförbart på ASL. Även denna regel ställer dock balance på ända, rejält.
 6. Ja, balance kan ju bli ett problem... Ligger i förhandlingar med "chefen" angående onsdag alt torsdag nästa vecka. Visste inte om GI:s regler om detta, vore kul att kika lite på dem.
 7. Första gången Anders och jag spelade, och han föreslog "Patton´s Prayers". Scenariot publicerades i ASL Annual 1995 under benämningen Scenario A71. Det är Ardennerna 1944. En Ami styrka, 9 6-6-7 squads, 4 Shermans och 7 Halftracks (varav en med 12 i firepower), ska bryta igenom det tyska motståndet i byn på bräde 3. Det tyska kompaniet, 12 squads, är krigströtta Fallschirmjäger (ELR 2)och har MMG och en Panzerschreck som tyngsta vapen. Jag spelade som Amerikan. Tyskens setup verkade solid utan uppenbara svagheter. Hans vänstra flank var den som var minst försvarad så jag avdelade ungefär halva min styrka att göra en kringående rörelse och anfalla in i byn från vänster. Andra halvan av styrkan anföll frontalt rätt in i byn. Tyskarna pressades sakta men säkert bakåt av den, i eldkraft, överlägsna amerikanska styrkan. Tyskarna drog sig metodiskt bakåt. Som kuriosa kan nämnas att en heroisk tysk conscript squad överlevde en Prep Fire från två Shermans, fyra squads och två Halftracks... Väl inne i byn hettade det till ordentligt med flera närstrider och, som det verkade, Panzerfausts från varenda liten byggnad. Två Shermans slogs ut, en av Panzerfaust och den andra av Panzerschreck. Sista turnen stod spelet och vägde, och det avgjordes i close combat phase... där tyskarna avgick med segern på grund av en 4-6-7 som fortfarande levde. Jämnare än så kan det inte bli! Hatten av för Anders. Segern går ju ofta till den som begår minst antal misstag, och vad jag kunde se var Anders spel solitt rakt igenom. Scenariot får betyget godkänt. Pressen är på amerikanen att hela tiden hålla anfallstempot uppe. För tyskens del gäller det att försöka hålla sin styrka någorlunda intakt och behålla concealment så länge som möjligt. Scenariot tog ungefär fyra timmar att spela, och det kändes som vi hade bra "regelflyt" rakt igenom. Om man ska vara lite kritisk så känns det som amerikanen tvingas uppträda lite ohistoriskt på grund av att man bara har fem ynka turns att rensa en väg genom byn. Victory conditions tar inte hänsyn till amerikanska förluster vilket innebär taktiken "rakt på utan hänsyn till förluster". Detta är väl ungefär motsatsen till hur amerikanerna slogs i verkligheten där de istället använde sin överlägsna numerär och eldkraft för att metodiskt skjuta sönder motståndaren och att samtidigt undvika egna förluster. Du har helt enkelt inte tid att göra detta (vilket jag inte till fullo insåg förrän i slutet av Turn 2, jag hade helt enkelt tagit det lite för "lugnt" eller ska vi säga metodiskt) som amerikan utan tvingas anfalla "ryskt".
 8. Förslag på tid? Det börjar klia lite i fingrarna... Med vänlig hälsning, Janne
×
×
 • Create New...