Jump to content

Ragnand


ON TOP ASL

Recommended Posts

Helt klart! ;) TTT - Ten Ton Tank

 

Ok, jag har inte varit inne på ROAR och kikat, jag trodde att det kanske var en gliring mot Turning The Tide att den packen år lite rapporterade spelningar, men vad vet jag.

 

En kort och förvirrad redogörelse av SV1 följer nedan:

 

Svensken fick inledningsvis bara halvträffar på de ryska horderna med många pin, men lite broken och döda, ryssen körde armored assault och platoon movement med de två bakre vagnarna fram till den fd fastkörda. Svensken fick tji på artilleri i DFPh, men fick ner det väldigt prydligt i följande PFPh - dock utan bucklor i plåten.

 

När sedan runda två började hade den ena svenska squaden på vägfronten brutit och den med MMG squaden bröt under rysk PFPh med den följden att den squaden blev omringad och nesligt massakrerad i RtPh. Samtidigt försökte rysk vagn i FF6 starta utan platoon movement, men greps av handlingsförlamning och blev stående stilla under OBA elden. De båda andra vagnarna rusade iväg längs vägen, klarade 70mm granaterna som regnade ner omkring dem och körde genom skogen. När de bröt fram på andra sidan skogspartiet blev de hårdhänt ansatta av tidigare gömda svenska kanoner på båda sidor om vägen varpå den första ryska vagnen blev kaputt, men till allas häpnad klättrade det ut några ryska krabater ur vagnen. Den andra vagnen höll sig i rörelse men hann inte köra av kartan.

 

Samtidigt gjorde övrigt ryskt infanteri framryckning enligt bästa förstånd och i APh snubblade de på en telefonledning i brush som ledde dem till OP platsen för en SMC, förvirrat handgemäng utbröt men SMCn undkom levande. Svensken kunde sedan i runda 2 PFPh avslutade den andra framskjutna vagnen. Sedan gick allt på tok för svensken i ryssens DFPh, då kanonbesättningarna drabbades av stort nervdaller och bröt.

 

I runda tre gjorde ryssarna framryckning utefter hela linjen med den kvarvarande vagnen och de friska trupper som återstod, nu började ryssarna närma sig kanonställningarna och under kommande runda kunde de komma i besittning av den ena som raskt bröts sönder, samtidigt som närstrid uppstod om kontrollen av den andra. Då ryssarna hade en vagn ledig som kunde köra av kartan, behövde man bara nå fram med en squad till rad X vilket avklarades.

 

Slutsats: I ett relativt litet scenario som detta kan enskilda tärningsslag få stor betydelse, och svenskarna hade lite svårt att klara detta sitt första elddop i Märkajärvi. Hursomhelst var det ett kul parti och vi ser fram emot nästa kamp med svenska frivilliga.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...