Jump to content

minke

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by minke

  1. minke

    Ny MMP hemsida

    Nej, det verkar vara nåt fel. Jag vill minnas att sidan kraschade då jag la första beställningen och att jag inte fick någon bekräftelse. Jag e-postade då felet till MMP men fick heller inget svar, så jag antog att det inte registrerats någon beställning. Har du möjligen någon e-post till Dave Childs där jag kan kontakta honom med mitt problem?
  2. minke

    Ny MMP hemsida

    Själv fick jag två preorders på FKaC, men har bara lagt en. Vilken adress använde du för att kontakta dem? Den som står angiven på sidan gällande preorders (problems@multimanpublishing.com) bouncar mina meddelanden.
  3. minke

    Ragnand

    Hej Det var jag som spelade svenska sidan. Trots att svennarna fick smaka ryskt stål så måste jag säga att det var ett kul scenario. Även jag ser fram emot att spela fler från SV-paketet.
  4. Jag skulle gärna vilja boka ett ex! Jag kommer dock inte att närvara på FF. /Niklas
  5. Ah, tänkte inte på att det var en crestline på kartan. Det var det jag hade missat! Tack.
  6. Tyckte bara att det såg underligt ut att tysken får sätta upp sina enheter helt obehindrat, var som helst på kartan. Dessutom efter det att amerikanen satt upp. men det kanske inte är så ovanligt. Har dock aldrig stött på det själv förut. Jag har dock bara spelat ca. 15 fulla ASL-scenarion hittils och i dem har det alltid varit någon slags begräsning vid setup:en eller någon startsträcka att tillryggalägga för anfallaren. Men då är allt som det ska då. /Minke
  7. Hej "[Tysken] sets up at Level 0" efter det att amerikanen satt upp inom sitt begränsade område. Betyder det att man som tysk får sätta upp trupperna var som helst på kartan så länge de är på level 0 eller har de glömt att ange en begränsning av området för tysken? Man kan ju göra rätt underlig setup annars, jag hittar dock inget errata. /Minke
  8. minke

    Deluxe ASL

    Hej Tänkte höra om någon sitter på ett överflödigt ex. av Streets of Fire eller Hedgerow Hell? PM:a mig gärna med ett önskat pris i sådana fall. /Minke
  9. Kan nån berätta för mig vad MG:MG är (Market Garden något?) Låter som ett givet köp för mig ivf. dock ej p.g.a. ASL-materialet utan mer de andra grejerna som följer med. Synd bara att själva tidningen Operations brukar vara kass.
  10. Vanliga countertrays? Finns t.ex. här http://www.worldofboardgames.com/webshop-a...at=2&page=2 Själv kör jag med Plano 3700. Plano har bra service så man kan beställa extra dividers gratis (även till Sverige) via deras hemsida, på så vis kan man få ut 50+ fack i varje låda. Köpte mina på Intersports fiskeavdelning för 120:- styck. Det blir lite klumpigare än RAACO men betydligt billigare.
  11. http://the2halfsquads.podbean.com/2008/12/...3-tanks-part-1/ De går igenom lite intro till tanks i den podcasten. Part 2 av tanks kom för någon dag sen bara. Annars kommer jag förbi till veckan och lär er det jag kan om tanks
  12. minke

    ASLSK --> ASL

    Hehe, så sant. Frågan är om det lönar sig att beställa från MMP ändå.. om tullen lägger sina smutsiga händer på paketet får man nog lägga på en dryg hundring för att de ska ge ifrån sig det. De gillar också att puncha counters Jag har dock inte beställt mer än en tidning därifrån så jag vet inte om det är vanligt med tullavgift på MMP-paket till sverige.
  13. minke

    ASLSK --> ASL

    Som jag har förstått det ingår partisan-counters i Armies of Oblivion. Dock får man ju en bunt scenarion och nån karta också om man köper Partisan.
  14. Det stämmer. Vi kan höras där
  15. Det varierar väldigt mycket. Eurogames (Agricola, Race for the galaxy, Thebes, Princes of Florence, SmallWorld m.fl.) och en del krig (Napoleonic wars, SCS (Yom Kippur idag t.ex.), Paths of Glory, War of the ring) ja allt möjligt. Du hade inte nån MSN/ICQ eller?
  16. Som nybörjare (vilket jag också är) tror jag regelboken är en börda man bör dela Sätta sig själv och läsa lär en inte så mycket utan det gäller att spela och lära sig den vägen. Man gör ju en del fel i början men det får man leva med. Jo söndagar är det spel på WOB så ofta det går. Det var dock längesen det spelades ASL där nu. Du kanske har MSN eller ICQ?
  17. Knepigt. Ser inställningen "Disable personal messenger" men den är satt till no, så det borde fungera. Annars funkar j.niklas AT gmail.com också.
  18. DTO = Desert Theatre of Operations. Spelas på ökenbräden och innehåller en bunt specialregler för ökenstrider. Finns i modulerna för italienarna (Hollow legions) och gamla britterna (West of alamein). Dessa två har jag för mig ska slås ihop vid nytryck för att skapa en enda DTO-modul. ETO = European Theatre of Operations. PTO = Pacific Theatre of Operations. Återfinns i modulerna Gung Ho och Code of Bushido (båda OOP men ska också återtryckas som en gemensam modul).
  19. minke

    ASLSK --> ASL

    En viktig bit av fulla ASL-reglerna är concealment, vilket representeras av ?-counters som ej följer med till någon nation i Starterkiten, så med de amerikaner man har från SK kommer man inte så långt när det gäller fulla ASL-scenarion eftersom concealment används i stort sett hela tiden. Men man kan ju t.ex. låna ryska ?-counters från BV till det om man vill. Hur mkt man bör köpa på en gång beror ju främst på hur mkt variation man vill ha och hur länge man har tålamod att vänta på att MMP trycker nytt. Köper man ASL-regelboken och Beyond Valor har man rätt många speltimmar framför sig med tyskar vs. ryssar, speciellt om man ser till de gratisscenarion som finns publicerade på MMPs hemsida (http://www.multimanpublishing.com/downloads.php Action pack 1, Classic ASL bl.a.) samt en hel del andra scenarion som finns för nedladdning på www.desperationmorale.com Dock har jag insett att ASL har en tendens att skapa ett visst ha-begär om man fattar tycke för spelet
  20. minke

    ASLSK --> ASL

    Jag försökte editera och lägga till "på World of boardgames" men det bet inte. De har ju öppet hus på söndagar så det är där jag menar att vi spelar ibland
  21. minke

    ASLSK --> ASL

    Hej Kul med fler ASL-spelare från Umeå. Själv har jag tagit mig igenom SK1, SK2 och ett par scenarion i SK3. Jag har även börjat spela lite riktig ASL och har nu insett hur pass mycket roligare det är än starterkit:en (inget ont om dessa dock, det finns många roliga speltimmar i de tre lådorna). Jag och ett par polare brukar spela ASL och ASL SK på söndagar, mest SK har det nog blivit då de scenariona tenderar att ta kortare tid. Det är definitivt ingen nackdel att spela igenom SK innan man går på fulla ASL-reglerna. Det är få saker man måste "lära om". Däremot skulle jag nog tordas påstå att det är mycket svårt att lära sig riktiga ASL utan att till en början spela mot en som kan spelet och lära sig den vägen, alternativt lära sig grunderna via starterkiten. Tar man sig igenom SK1-3 så har man nog lärt sig det värsta, resten av de tillkommande reglerna i ASLRB är väl av varierande svårighetsgrad men personligen tycker jag de tillför så mycket mer än vad det är mödosamt att lära sig dem. Det är synd att en så pass viktig modul som BV tillåts bli OOP, men MMP är MMP...
  22. Hej La en beställning på #1 för en vecka sen eller så, finns det kvar något ex?
  23. Är det nån skillnad på den RAACO-handybox som Trojan Games säljer mot för den på Clas Ohlson? Var inne och kikade på CO och kunde endast se en nivå av fack på visningsexet de hade framme där. Men man kanske kan köpa till nya fack och byta ut hela innandömet i den för att få det i två nivåer?
×
×
  • Create New...