Jump to content

Mattias

Members
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Mattias

 1. Jag håller med om det mesta ni skrivit. Jag tycker dock att #2 och #3 skall ha egna lådor - det finns nästan inget tråkigare än ett spel i en påse! De som inte gillar lådor kan ju kasta sina. Dessutom har MMP redan sagt att de inte vill gå "pås-vägen" eftersom affärer helst inte tar in spel utan låda (de syns ju dåligt på hyllan).

 2. Vad gäller e-regler så går mina att använda om man har webbläsare som förstår sig på java(script). Vill man i stället ha regler som Acrobat-fil så finns det verktyg (i Acrobat) som kan konvertera webbsidor till PDF:er. Har i och för sig inte testat om den förstår sig på den javascript som finns på sidorna, men det är ju värt ett försök i alla fall.

   

  Alternativt så är jag säker på att en programmeringskunnig skulle kunna skriva ett program som tar råtext och konverterar till valfritt format. Råtexten finns ju, så med lite programmering skall det gå att konvertera den till valfritt format rätt så snabbt.

  Var får man tag i rå-texten?

 3. Vilken röra det var där..! Jag hittar Top 10, men inte var jag kan rösta; var? (Men ids inte om jag måste bli medlem.)

  Röstar gör man på varje enskilt spel. Klicka t ex på ASL så hittar du poängsättningen längst ner. Jag vet inte om man måste bli medlem, men jag antar det...

 4. Britter står inte högt upp på listan än!!

  Det var synd. Jag tycker bra om britterna. De är mer jämbördiga med tyskarna än både amerikaner och ryssar och det finns många roliga scenarier och kampanjer där de är med. Mitt förslag är att satsa på britterna när du är "mätt" på ryssarna :)

 5. Förutom concealement (vilket vi löste genom att lägga till SL-brickor) har följande tagit slut vid ett eller flera tillfällen: Russian conscripts (även här fick SL-brickor ställa upp), lt mtr, 9-0 commisar, black/red OBA-chits.

   

  Jag har bara en BV-modul (en riktig förstautgåva i den smala "Bookcase Game"-lådan), men jag skall skaffa en till (eller iallafall alla brickor) så snart de blir tillgängliga...

 6. Jag tror vi har ungefär samma uppfattning i detta avseende. Du har säkert spelat RB en eller flera gånger tidigare och jag är på min första spelning. Att ha spelat igenom kampanjen innebär förstås att man har kunskap om senare händelseutvecklingar - sådana som jag ännu inte sett, vilket förstås är en fördel.

   

  Jag tycker bäst om att spela scenarion/kampanjer jag inte spelat tidigare eftersom det är mest realistiskt och ger båda sidor samma utgångsläge. Å andra sidan kan det ibland innebära att den ena sidan snabbt vinner pga rena tillfälligheter.

   

  I vår RB kampanj gick det första scenariot bra för mig, men i ett senare scenario hade jag för lite pv-vapen i förhållande till motståndarens pansar och jag förlorade en hel del personal och terräng. Nu tror jag dock att jag har ett bra läge att ta tillbaka en del nyckelpositioner eftersom jag lyckats isolera ett ganska stort område med rätt så få tyskar.

 7. Det där låter lite fel. Spelar du ryss eller tysk?

  Jag spelar ryss. Mitt problem har varit att jag tagit så stora förluster under det senaste scenariot att jag inte kunnat täcka tyskarnas framryckning ens med eldgivning. Nu har tyskarna iofs också tagit stora förluster, men som du säger kan de lättare välja kraftsamlingsriktning.

   

  Nu vill jag inte påstå att jag är någon superexpert, men jag har spelat spelet sedan SL (via COI/COD/GI) och tror inte att det finns någon taktik som är "fel" eller "rätt". Oftast är det, precis som i verkligheten, en fråga om att tillämpa bästa möjliga taktik i en given situation. I RB finns det dessutom ett ganska stort moment av överraskning eftersom man inte vet vilka trupper motståndaren valt att sätta in. Jag tror att det bästa framgångsreceptet är att välja trupper och anfallsstrategier som motståndaren för tillfället har sämre kapacitet att hantera (t ex pansar mot någon som har för lite AT-kapacitet).

 8. Jag tror jag har de flesta viktiga byggnader under kontroll (eller åtminstone inom räckhåll). Ännu så länge har de tuga vapnen inte kommit i spel. Det viktigaste hittills har varit att bygga upp tillräckligt mycket infanteri för att kunna hålla hela kartans bredd och på djupet. Kanske kan jag få råd att investera i några tyngre kanoner nästa RePh.

 9. Jag befinner mig i början av ett CGIII som ryss. Ännu så länge känns det ganska jämnt och jag börjar få ett litet övertag i antal squads. Nästa scenario kommer att bli spännande eftersom tyskarna precis fått ett fotfäste i en av fabrikerna...

 10. Man kan t.ex. vilja bilda en pluton med en vagn som har radio tillsammans med en vagn som inte har det för att göra det lättare för den vagn som saknar radio att röra sig. Dessutom får man vissa fördelar på t.ex. Bog om man flyttar i pluton (och även i något läge med amfibiefordon, har jag för mig).

   

  Sedan finns ju också fördelar vid DFF, som redan påpekats.

  Jag tänkte inte hela tanken ut... Ursäkta.

 11. En liten fundering:

   

  Varför skulle man vilja använda PM för vagnar med radio om man inte hindrar DFF förrän man nått en ny hex? Om det inte finns några skäl kan man faktiskt tänka sig att förbjuda radio-vagnar att använda PM helt...

 12. <I>I tillegg ønsker jeg at spilleren ikke skal måtte gjøre seg ferdig med en vogn av gangen. Han kan godt flytte vogn A inn i ny rute for 1 MP, så flytte vogn B inn i ny rute for 2 MP, og deretter endre VCA for vogn A.</I>

   

  Jag förstår dina motiv till detta, men det är inte helt i linje med övriga förflyttningsregler. Möjligen kan det också bli svårt att avgöra när en impuls slutar och en annan börjar.

×
×
 • Create New...