Jump to content

Mattias

Members
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mattias

 1. Jag håller med om det mesta ni skrivit. Jag tycker dock att #2 och #3 skall ha egna lådor - det finns nästan inget tråkigare än ett spel i en påse! De som inte gillar lådor kan ju kasta sina. Dessutom har MMP redan sagt att de inte vill gå "pås-vägen" eftersom affärer helst inte tar in spel utan låda (de syns ju dåligt på hyllan).
 2. Mattias

  Handigt

  Jag har en Palm, men jag har inte sett några e-regler (ännu).
 3. Mattias

  Handigt

  Var får man tag i rå-texten?
 4. Vi använder björntråd och om vi blir tveksamma slår vi en tärning; 1-3: det går att se, 4-6: LOS blockerad.
 5. Pröva med "Andra världskriget dag för dag på alla fronter" ;-)
 6. Mattias

  VASL

  Nu verkar det funka om man startar VASSAL först...
 7. Mattias

  VASL

  Jag får inget felmeddelande. VASL drar igång, men låser sig direkt.
 8. Mattias

  VASL

  Jag har Java 1.4.2 och andra Java-program fungerar bra, men det verkar fattas något för att VASL skall fungera...
 9. Mattias

  VASL

  Jag har problem med att installera senaste versionen av VASL. Någon som har lyckats?
 10. Nu fattas det bara sex röster för att få in ASLSK på listan! Och om poängen står sig går den in på andra plats - det vore suveränt!
 11. Röstar gör man på varje enskilt spel. Klicka t ex på ASL så hittar du poängsättningen längst ner. Jag vet inte om man måste bli medlem, men jag antar det...
 12. Det var synd. Jag tycker bra om britterna. De är mer jämbördiga med tyskarna än både amerikaner och ryssar och det finns många roliga scenarier och kampanjer där de är med. Mitt förslag är att satsa på britterna när du är "mätt" på ryssarna
 13. Karta 1 finns numera i modulen "For King and Country", karta 3 i "The Last Hurrah". Alla kartor (omonterade) finns också att köpa löst från MMP för fem dollar styck.
 14. Det skulle vara bra om ni hade lust att surfa över till Boardgamegeek (http://boardgamegeek.com) och betygsätta ASL. Just nu ligger ASL på 82:a plats (Puerto Rico leder). Hjälp gärna till att sätta ASLSK på listan också (det fattas bara åtta röster).
 15. Förutom concealement (vilket vi löste genom att lägga till SL-brickor) har följande tagit slut vid ett eller flera tillfällen: Russian conscripts (även här fick SL-brickor ställa upp), lt mtr, 9-0 commisar, black/red OBA-chits. Jag har bara en BV-modul (en riktig förstautgåva i den smala "Bookcase Game"-lådan), men jag skall skaffa en till (eller iallafall alla brickor) så snart de blir tillgängliga...
 16. Enligt ett rykte på Consimworld har MMP kvar vissa komponenter från J2 i lager (bla brickorna). Kanske har de även regelsidan...
 17. Nu är nästa scenario uppställt! Concealement-brickorna tog slut... Nu gäller det att hitta ett tillfälle för att börja första omgången.
 18. Jag tror vi har ungefär samma uppfattning i detta avseende. Du har säkert spelat RB en eller flera gånger tidigare och jag är på min första spelning. Att ha spelat igenom kampanjen innebär förstås att man har kunskap om senare händelseutvecklingar - sådana som jag ännu inte sett, vilket förstås är en fördel. Jag tycker bäst om att spela scenarion/kampanjer jag inte spelat tidigare eftersom det är mest realistiskt och ger båda sidor samma utgångsläge. Å andra sidan kan det ibland innebära att den ena sidan snabbt vinner pga rena tillfälligheter. I vår RB kampanj gick det första scenariot bra för mig, men i ett senare scenario hade jag för lite pv-vapen i förhållande till motståndarens pansar och jag förlorade en hel del personal och terräng. Nu tror jag dock att jag har ett bra läge att ta tillbaka en del nyckelpositioner eftersom jag lyckats isolera ett ganska stort område med rätt så få tyskar.
 19. Jag spelar ryss. Mitt problem har varit att jag tagit så stora förluster under det senaste scenariot att jag inte kunnat täcka tyskarnas framryckning ens med eldgivning. Nu har tyskarna iofs också tagit stora förluster, men som du säger kan de lättare välja kraftsamlingsriktning. Nu vill jag inte påstå att jag är någon superexpert, men jag har spelat spelet sedan SL (via COI/COD/GI) och tror inte att det finns någon taktik som är "fel" eller "rätt". Oftast är det, precis som i verkligheten, en fråga om att tillämpa bästa möjliga taktik i en given situation. I RB finns det dessutom ett ganska stort moment av överraskning eftersom man inte vet vilka trupper motståndaren valt att sätta in. Jag tror att det bästa framgångsreceptet är att välja trupper och anfallsstrategier som motståndaren för tillfället har sämre kapacitet att hantera (t ex pansar mot någon som har för lite AT-kapacitet).
 20. Jag tror jag har de flesta viktiga byggnader under kontroll (eller åtminstone inom räckhåll). Ännu så länge har de tuga vapnen inte kommit i spel. Det viktigaste hittills har varit att bygga upp tillräckligt mycket infanteri för att kunna hålla hela kartans bredd och på djupet. Kanske kan jag få råd att investera i några tyngre kanoner nästa RePh.
 21. Jag befinner mig i början av ett CGIII som ryss. Ännu så länge känns det ganska jämnt och jag börjar få ett litet övertag i antal squads. Nästa scenario kommer att bli spännande eftersom tyskarna precis fått ett fotfäste i en av fabrikerna...
 22. Jag tänkte inte hela tanken ut... Ursäkta.
 23. En liten fundering: Varför skulle man vilja använda PM för vagnar med radio om man inte hindrar DFF förrän man nått en ny hex? Om det inte finns några skäl kan man faktiskt tänka sig att förbjuda radio-vagnar att använda PM helt...
 24. <I>I tillegg ønsker jeg at spilleren ikke skal måtte gjøre seg ferdig med en vogn av gangen. Han kan godt flytte vogn A inn i ny rute for 1 MP, så flytte vogn B inn i ny rute for 2 MP, og deretter endre VCA for vogn A.</I> Jag förstår dina motiv till detta, men det är inte helt i linje med övriga förflyttningsregler. Möjligen kan det också bli svårt att avgöra när en impuls slutar och en annan börjar.
×
×
 • Create New...