Jump to content

Magnusnod

Members
  • Posts

    89
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Posts posted by Magnusnod

  1. Kul att intresset famns hos en hel del av er!

     

    Kör själv en del Warfighter från DVG men väntar nu främst på GMT's re-print av Cuba Libre. Någon som spelat något spel ur COIN-serien?

     

    Sen har jag varit nyfiken på D-Day at Omaha / Tarawa. Ni som uppskattar dessa, vad gör spelet bra i era ögon?

  2. Jag kom att diskutera solitära brädspel med Fk Ståhl över en match ASL på kick-offen och tänkte bara höra om intresset finns hos några av er andra?

     

    För mig är det solitära spelandet dels en praktisk lösning på ett problem av logistisk natur; tidsbrist pga småbarn, jobb osv. Jag kan med solitära spel själv styra mitt tempo och rigga upp passande spel för en eller ett par timmars spelande under vardagarna.

     

    Sen är det också något visst som ges med att kunna styra tempot själv. Jag kan dras med i spelets tema på ett helt annat sätt när jag sitter ensam.

     

    Ikväll har jag kört ett scenario från Cruel Necessity, ett spel om det brittiska inbördeskriget på 1600-talet. Verkar lovande!

     

    Har någon något annat tips?

  3. Jag trillar in på fredag efter jobbet (runt 16 eller så) och stannar ett scenario eller två. Hade hoppats på att kunna hänga kvar över lördagen med men vi ska tydligen ha visning av lägenheten på söndag så måste hem och fixa för det. Av den anledningen kommer jag också ha lite svårt att ta med mig grejer... Ska försöka rafsa ihop så mkt som möjligt.

     

    Är även riktigt oskönt ringrostig eftersom jag knappt haft tid att ens klappa på min ASL-samling senaste året, men blir gladeligen omhändertagen av någon med lite tålamod.

  4. Nu fick jag tillslut in min anmälan med. Kommer lördag FM (stannar till söndag) och kör gärna lite av vad som helst med de av er som tål en gnutta ringrost.

    Är riktigt glad över att komma loss för detta då det såg mörkt ut in i det sista!

  5. God damn vad det var på tiden! (säger jag som varit nernördad i ASL i knappt två år, för många av er har väntan varit betydligt längre än så kan jag tänka mig)

    Nu väntar jag bara med spänning på Jänkarna!

  6. Har nu kämpat med att få loss den här helgen, men det bästa jag kan få till verkar vara ett deltagande på lördagen. Förhoppningsvis kan jag få med mig en vän också. Finns det möjlighet att delta i turneringsupplägget för bara en dag eller är det andra som också kommer bara över lördagen?

  7. Är ju nu såklart inte intresserad av hela paketet tyvärr :/. Men om du skulle kunna tänka dig att skeppa iväg Armies of Oblivion, Hollow legions (2nd ed?) och Yanks separat finns intresse. Jag bor i GBG och kan hämta upp modulerna på plats.

     

    Möjligt att jag även kan tänka mig någon/några historiska moduler beroende på pris.

     

    /Magnus

  8. Jag har inget att sälja men reglerna kan du få tag på här: http://www.worldofboardgames.com/advanced_squad_leader_asl_rule_book_2nd_edition

    Det står att de även får in Starter kit 2 snart, så det kan säkert vara värt att förboka. Allt du behöver för att spela scenariona som medföljer SK2 ryms i den boxen. http://www.worldofboardgames.com/advanced_squad_leader_asl_starter_kit_2_guns

    Sen verkar det lurigare med Beyond Valor dessvärre.

     

    Vill du testa att spela så finns jag i Göteborg, säg till bara.

     

    /Magnus

  9. Kan inte spelet riskera att bli obalanserat då vissa nationers FP-styrka kan dra nytta av IIFT-systemet på ett annat sätt? IFT-tabellen är väl den som det är standard att utgå från vid scenariodesign och speltest kan jag tänka mig. Har för mig att jag hörde det nånstans.

  10. Attans, jag som tänkte hinna ner och titta på vid tillfälle! Ska antagligen ner om en vecka, kommer stanna ett par veckor. Kanske att jag kan trilla förbi lokalen och spana in den, eller att vi hinner köra något kortare scenario?

  11. Tveka inte att åka om du har möjlighet! Är själv nybörjare som gjorde min turneringspremiär på Supporting fire i vintras. Bra omhändertagande, full förståelse för nybörjarens vedermödor och en jäkla massa ASL gav mig en väldigt lärorik toppenhelg! Försöker själv pussla för att få ihop tid till ytterligare en turnering i år, men vi får se hur det blir.

     

    Btw Carlsson, hur ser det ut med ASL-dagarna i vår? Är de igång? Tror inte hemsidan är uppdaterad med nya datum i vilket fall.

  12. När ämnet är färskt vill jag berätta min egen AAR om Errata i 2nd edition rulebook. Jag har äntligen tagit mig i kragen och via MMP:s sida skrivit ut "Sticky errata" på självhäftande papper i en laserskrivare. Har under två kvällar gjort kapitel A och B på cirka 2 + 2 timmar. Ska börja med kapitel C som jag gissar kan ta lite mer tid. Utrustning som jag tycker är ett måste är en enklare pappersskärare modell guillotin. Återkommer med den verkliga tidsåtgången på resterande delar. Är så här långt klart nöjd med resultatet. Passar även på att sätta in varje blad i plastficka från Bitema.

     

    Går de beryktade plastfickorna från Biltema fortfarande att få tag på?

  13. Ja, det stod och föll med den för jänkarna prisade soppatorsken i Bastogne. Jag kör gärna en runda till, kanske att jag då tar och mantlar rollen som tysk?

    Moscow kan jag dessvärre inte spela, förutsätter en Ipad2 eller bättre och jag sitter med en Ipad1 tyvärr. Jag tar och bjuder in till en match Bulge under morgondagen!

     

    /Magnus

  14. Hej Magnus,

    Hade tyvärr missat ditt inlägg. Spelar gärna ett parti Bulge om erbjudandet står kvar.

    Välj scenario och sida som du tycker. Jag kan gärna köra "Battle of the Bulge" scenariot.

    Är full av inspiration efter läsning i min Ardennerbok (se annat inlägg).

    Mitt Gamecenter ID är: Winterkeep

    Vi hörs.

    /Lasse

    Så, nu ha du en vänförfrågan på Gamecenter!

  15. Jag blev lite nyfiken på hur länge ni där ute i landet har vigt era liv åt ASL och varför ni började spela?

     

    Själv började jag för drygt ett år sen, körde första scenariot nån gång kring årsskiftet 2012/2013 mot en annan novis. Tidigare har jag och min spelpartner mest kört eurogames, efter vi hade hittat Twilight Struggle och spelat det en del började jag fundera över det här med krigsspel. Jag frågade min kompis om han skulle vara intresserad av att sätta sig in i något maffigare spel, vilket han gärna ville. Efter att ha kollat runt en del på nätet kunde jag stilla konstatera att det där spelet som hette ASL verkade ha störst möjligheter att göra allt det där man vill göra när man ska panga på sin vän. Så jag frågade min kompis om han ville göra något som mostvarade att ta en juristexamen utan att få något av det som följer med en sån, som ära, ryktbarhet och en fet lön. Och visst det kunde han tänka sig. Så jag skaffade SK1 och sen har det bara rullat på!

×
×
  • Create New...