Jump to content

Stockholm ASL Tournament 2009, 22/5 - 24/5


CTABKA

Recommended Posts

Jag var inte med eller så, och har inte tittat närmare på scenariona förrän nu. Fråga:

Varför tar ni med ett såpass skevt scenario som "frontal assault", som måste ändras i grunden för att vara ok? Finns det inte nog med bra Eng/Tyska scenarion annars?

Janusz

Nej det finns inte tillräckligt med bra British vs German scenarior som passar (rolig/balanserad/ingen udda karta helst/ etc) för en turnering, iallafall inte om

jag måste välja ut scenarior som inte har varit med förut i Stockholm.

Stöter på under andra turneringar Eng/Tyska scenarior såsom: Barracuda (99% pro-British), Indeed! (99% pro-German), Panzer Graveyard (90% pro-German) etc etc som

de säkert har trott att scenario designer har gjort en balanserat scenario som passar för en turnering dvs. både kul och balanserat från början.

 

Jag såg att Mel i praktiken gjort om scenariot fullständigt. Min fråga gäller varför man alls tar med ett scenario som i utgångspunkt är så skevt? Det måste väl finnas andra scenarion som är både kul och balanserade från början.

Janusz

Vad anser du vara för konstigt med att rätta till ett scenario som har potential att vara bra bara om man styr upp balansen för scenariot, tycker eller tror du att man inte bör rubba på scenario

designen oavsett hur rubbad balansen må vara.

 

Fullständigt är väl ändå att ta i, det följande har ändrats:

Två tyska 8-0 ledare har bytts ut mot två 8-1 ledare - ingen större ändringen på designen.

Tog bort en PIAT & LMG för britten han har fortfarande 15 SW till 20 squads - ingen större ändringen på designen.

Brittisk artillery kan först kallas in runda fyra istället för runda ett - mer överstämmande med AFTERMATH och som balans.

Tyskt Rocket artillery kommer att wreck havoc eftersom effekten har mer än tre dubblats än förut mer överstämmande med AFTERMATH och som balans.

Brittiska Lastbilar har tagits bort för att minska storleken på scenariot och tillförde inte scenariot någon nämnvärd glädje - de finns säkert där i området men på ett mer abstrakt ASL mässigt sätt.

De Brittiska AFVs får inte flytta till någon ny ruta turn ett - mer överstämmande med AFTERMATH och som balans.

Lättare Victory Conditions för tysken ta minst ett hus av fyra, som balans men ändå liknade orginal designen där det gällar att ta kontroll på det lilla stenhuset på herrgården.

Link to comment
Share on other sites

Nej nej, nu ska vi inte gå igång här. Snälla, läs mitt inlägg noga. Jag anklagar ingen för att ha gjort fel, och att fråga är inte samma sak som att kritisera.

 

Visst är det bra att ta ett OK scenario och göra det bättre. Jag trodde dock inte FA var OK, utan ganska skevt och tråkigt. Melvins förändringar är såpass omfattande att de på många sätt gör om scenariot. Detta är inte fel, men ganska ovanligt. Därför frågade jag om orsaken, och fick också svaret (att det inte finns nog med OK britt-tyska scenarion).

 

Och visst är "fullständigt" en överdrift. Men om någon skulle läsa en AAR efter Melvins version skulle det vara mycket de inte förstod eller kände igen. Det här är väl den största omarbetningen av ett scenario jag sett (Chaney-McGrath version av "Silence that gun" är också rejäl (man tar bort en övervåning)). jag var nyfiken på vad som motiverade Mel att glöra om FA istället för att ta något annat. Det var bara det.

 

Janusz

Link to comment
Share on other sites

Det har deklarerats i flera år att scenarior har uppdaterats, för att göra dem mer balanserade/bättre genom att ta bort/modifera SSR:er

och dylikt , man skulle kunna be om att man läste någon av de många årens inlägg eller enbart denna tråd.

 

Här är ett flertal scenarior som har uppdaterats kraftigt genom åren, det finns säkert några mer.

“ASL136”, THE AGONY OF DOOM

“ASL113”, LIBERATING BESSARABIA

"OA8", A PARTING BLOW

"PBP25", FIRST AND INCHES

"A107", THE RED WAVE

"ASL59", SMJERTNIKI

"ASL24", THE MAD MINUTE

"Pz. D", PIERCING THE ABSCESS

“G33”, THE AWAKENING OF SPRING

Edited by CTABKA
Link to comment
Share on other sites

Är detta scenarion som använts på tidigare Stockholmsturneringar? Jag har ju inte varit på någon, så jag har missat att ni gjort detta förr. Bra jobbat, och tack för arbetet ni lagt ner (jag vet inte riktigt vilka "ni" är, men vill i alla fall tacka alla).

Janusz

Link to comment
Share on other sites

Hej alla,

Lite sent omsider instämmer jag i grattandet av vinnarna och tackandet för den synnerligen trevliga weekenden i Tullinge. Kul att så många hade möjlighet att delta.

Angående "Frontal assault" var det enligt min mening ett klart udda scenario. Att bara sitta där och vänta på att få sina vagnar utslagna redan i inledningen var minst sagt speciellt. Jag tror att Patrik G lyckades slå ut fem av mina vagnar med sitt raketartilleri till och med runda två, och i runda två och tre ytterlígare två med välriktad direkteld. Återstående två vagnar slog jag ut själv med dubbelsexor innan slutet av turn fyra. Jag tror att jag allt som allt fick iväg två eller tre skott ...

(Fy f-n. Varför utsätter man sig för denna ständiga och totala förnedring år efter år efter år? Kanske läge att uppsöka företagshälsovården? Eller möjligen börja konstruera egna scenarion?)

:)

Matts

Link to comment
Share on other sites

(Fy f-n. Varför utsätter man sig för denna ständiga och totala förnedring år efter år efter år? Kanske läge att uppsöka företagshälsovården? Eller möjligen börja konstruera egna scenarion?)

:)

Matts

 

Det lär inte finnas någon hjälp att få för ASL-spelare på företagshälsovården, men du kan ju sikta på att själv bli den första krigsspelspsykologen i världen. Eller varför inte tärningstränare? Det måste finnas ett enormt behov för såna.

 

Skämt åsido är jag lite avundsjuk på alla som var där. Jag ska försöka hänga på från Göteborg nästa år.

Link to comment
Share on other sites

Tack alla för helgen!

 

Hoppas alla hade kul och vill komma tillbaka nästa år. Maila gärna om ni tycker något går att göra bättre.

 

Nu är all statistik skickad till Mattias Rönnblom, så resultaten kommer antagligen upp redan ikväll på Friendly Fires hemsida.

 

Vilken sida vann?

Efter första rundan såg det ut som om britterna skulle överlägset. Då stod det nämligen 11-2. Efterhand kom tyskarna ikapp, men hann inte riktigt ända fram innan det var slut.

 

Britterna vann med 32 segrar mot Tyskarnas 26.

Tyskarna vann med 32 segrar mot Brittens 31 segrar (det spelades 63 scenarior, inte 32+26), nu är äntligen

all statistik klar Brun Nitrosso har uppdaterat sin sida med alla våra spelningar han slarvar ganska mycket med vilka

sida som vann , tex. om du vann som försvarande tysk så kan det stå att du vann som attackerade tysk (fastän tysken inte anfaller i scenariot)

eller det kan stå

att du vann som Ryss fastän du spelade Tysk (detta gäller även i viss mån FrF turneringens stats).,

 

hursomhelst har koncentrerat mig för SAT att allt annat är korrekt det räcker så med tidsmödan.

 

Hoppas det går bättre med Rapport-korten i Augusti ;)

Edited by CTABKA
Link to comment
Share on other sites

Menade nog att felen fanns på FrF hemsida och därefter förs det över till Bruno Nitrosso

hemsida där han kan stöka till det ytterligare (risken finns ju att det blir rätt :D - har inte kollat)

Däremot så tror jag att rätt spelare alltid har fått sin seger tilldelad till sig för Friendly Fire turneringen.

 

om du vann som försvarande tysk så kan det stå att du vann som attackerade tysk (fastän tysken inte anfaller i scenariot)

eller det kan stå att du vann som Ryss fastän du spelade Tysk etc etc

 

Dessa småfel tror jag nu är eliminerade till 100% för SAT.

Edited by CTABKA
Link to comment
Share on other sites

  • 12 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...