Jump to content


Photo

Snap shot igen.....


  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,036 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 13 July 2018 - 09:43 PM

http://forum.aslswed...-1122750409.jpg

På denna bild...... ponera en tysk i ruta T19...
Kan denne tysk snapshota en ryss som förflyttar sig mellan
T18 o S19 ????

#2 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,036 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 14 July 2018 - 09:12 AM

Har jag ätit svamp eller är denna skjutning tillåten
Det står ju något i snap shot regeln om att ... typ ... even if out of LOS .....

Lite skumt detta ...

#3 Bergwall

Bergwall

    8-1

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 425 posts
  • Gender:Male
  • Location:Göteborg

Posted 14 July 2018 - 11:35 AM

Jag skulle säga ja det är tillåtet men varför snapshot? Halv FP pga snapshot och +3 tem för att los lämnar byggnaden.

#4 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,036 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 14 July 2018 - 12:11 PM

Snapshot = area FP without modification ??
Eller blir det + 3 i alla fall ?
Jo det borde det ju ( har inte läst regeln till 100)

#5 Bergwall

Bergwall

    8-1

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 425 posts
  • Gender:Male
  • Location:Göteborg

Posted 14 July 2018 - 03:36 PM

Jag hade spelat det som 3 tem men vem är säker på något i det här spelet....

#6 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,036 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 14 July 2018 - 06:15 PM

Amen

#7 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,503 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 14 July 2018 - 07:27 PM

Inte säker på att Snap Shot är möjligt... det är väl inte LOS till hela hexsidan?

#8 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,036 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 15 July 2018 - 09:08 AM

Nä du har nog rätt , jag tror factory interior wall är i vägen......

 

.... men i det fallet man så att säga ser hela hexsidan (är det möjligt med snap shot om hexsidan försvinner in i ett hus ?) hur skulle det funka ? 

 

+3 eller , eld utan modifieringar....?

 

Blev plötsligt lite svårt detta......



#9 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,503 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 15 July 2018 - 10:12 AM

Tror aldrig att building TEM gäller..."nor does the TEM of most other terrain in the target hex (C.5C; however a wall/hedge/SMOKE/rubble..."

 

Det är därför jag inte tror att man kan göra en Snap Shot i detta läget. Men nu är Snap Shot reglerna inte helt klart/bra skrivna och det finns en hoper med Q&A.



#10 carlsson

carlsson

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,149 posts
  • Gender:Male

Posted 15 July 2018 - 07:13 PM

Jag skulle aldrig spela med att det går att göra ett Snap Shot om det finns ett LOS Obstacle någonstans längs med hex-sidan.

Det är uppenbart, då det står ”if it can trace a LOS to an entire hexside” i första meningen (8.15).

#11 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,036 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 15 July 2018 - 08:56 PM

jo... men kan man ,så att säga, se entire hexside INNE i en byggnad eller räknas den som blind ??

Men man kan ju se centerdoten som ligger inne i huset, så då kanske man kan se hexsiden även längst in i de mörkare delarna av en inomhushex.....?


Edited by Jerry, 15 July 2018 - 08:56 PM.


#12 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,036 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 15 July 2018 - 08:57 PM

så om vi i exemplet ovan bortser från interior walls...... skulle då en snap-shot vara möjlig ?



#13 carlsson

carlsson

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,149 posts
  • Gender:Male

Posted 15 July 2018 - 11:05 PM

Jag säger nej; LOS är blockerad.

Visst kan man argumentera det, med tanke på att det finns LOS till Hexen bredvid, men det är andra regler. Snap Shot uppkom för att man sa kunna skjuta på fienden utan TEM...

#14 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,503 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 16 July 2018 - 08:01 AM

Betänkt att center dot är endast en punkt att dra LOS till, inte att fienden är just där eller att dom som skjuter ser in till mitten av huset.

#15 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,036 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 17 July 2018 - 09:44 AM

men det yras om "even if out of LOS "

 

Skall leta upp det efter att jag bakat muffins åt bonusbarnbarnen blink.png



#16 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,036 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 17 July 2018 - 09:53 AM

8.15.........if it can trace an entire hexside (even if that hexside is part of a blind hex) ok blind hex är ju inte samma sak.......sorry

 

Men om man skjuter ett snap-shot där en liten del av sidan försvinner in i terräng ...... då är det väl fortfarande area fire utan terrängmodifieringar ??

 

hoppas jag



#17 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,503 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 17 July 2018 - 10:35 AM

8.15.........if it can trace an entire hexside (even if that hexside is part of a blind hex) ok blind hex är ju inte samma sak.......sorry

 

Men om man skjuter ett snap-shot där en liten del av sidan försvinner in i terräng ...... då är det väl fortfarande area fire utan terrängmodifieringar ??

Fast om du inte ser hela hexsidan, så tror jag inte Snap Shot är möjligt. Men som sagt var, Snap Shot reglerna är inte klart skrivna och det finns många Q&A och jag tror inte alla dom är konsekventa heller.



#18 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,036 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 17 July 2018 - 01:04 PM

nä..... nu släpper vi detta.... tack.

 

sista kluringen för idag innan RB drar igång igen ikväll (säkert 40 grader i lokalen)  Hur gör ni om det står en enhet i RB K6  o skjuter in i RB M6  ,,,,, den är en ständig källa till frustration o kommentarer :)



#19 Bergwall

Bergwall

    8-1

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 425 posts
  • Gender:Male
  • Location:Göteborg

Posted 17 July 2018 - 06:58 PM

Lägg ut en bild Jerry

#20 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,503 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 18 July 2018 - 09:01 AM

nä..... nu släpper vi detta.... tack.

 

sista kluringen för idag innan RB drar igång igen ikväll (säkert 40 grader i lokalen)  Hur gör ni om det står en enhet i RB K6  o skjuter in i RB M6  ,,,,, den är en ständig källa till frustration o kommentarer smile.png

+3 TEM + 1 (Hindrance från Debris i L6). Att mittpunkten i M6 är utanför "building depiction" spelar ingen roll.



#21 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,036 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 18 July 2018 - 09:10 PM

:) ville bara få det bekräftat tack :)



#22 carlsson

carlsson

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,149 posts
  • Gender:Male

Posted 19 July 2018 - 09:03 AM

...och om man vill se en bild så ser det ut så här:

 

Skärmavbild 2018-07-19 kl. 10.02.49.png



#23 Bergwall

Bergwall

    8-1

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 425 posts
  • Gender:Male
  • Location:Göteborg

Posted 19 July 2018 - 08:10 PM

M6 är ju mer än 50% OG. Borde spelas som OG.

#24 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,503 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 19 July 2018 - 11:07 PM

M6 är ju mer än 50% OG. Borde spelas som OG.


Inte om man vill spela enligt reglarna. :-)




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users