Jump to content


Photo

Firing at infantry in Bypass


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,047 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 17 October 2018 - 01:35 PM

Läste i en journal igår kväll att det fanns andra sätt att skjuta på en bypassande enhet än att skjuta i "vertexen" kan någon förklara ??

jag fattade inte vad som menades....



#2 B-E Karlsson

B-E Karlsson

    9-1

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 351 posts

Posted 17 October 2018 - 01:40 PM

Vilken journal läste du det i??



#3 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,508 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 17 October 2018 - 03:43 PM

Läste i en journal igår kväll att det fanns andra sätt att skjuta på en bypassande enhet än att skjuta i "vertexen" kan någon förklara ??

jag fattade inte vad som menades....

Stämmer - du kan välja att dra LOS till center dot:en i stället....se A4.34.

 

Det är inte så ofta det är användbart dock. Men det kan finnas tillfällen då LOS i blockerad till båda vertex, men inte till center dot. Vad jag minns så har jag använt denna regel en gång.



#4 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,047 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 18 October 2018 - 07:36 PM

Vilken journal läste du det i??

oj.... det var ingen journal det var "out of the attic" issue 2

Men detta i sin tur är en repris från en gammal "annual"



#5 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,047 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 18 October 2018 - 07:38 PM

Kan du förklara detta närmare Klas ... ?

Det går alltså att beskjuta en enhet i bypass UTAN att se vertex eller hela hexsidan .... känns lite skumt.... kan man inte missbruka den regeln i så fall.



#6 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,047 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 18 October 2018 - 07:56 PM

Finns ju ett exempel .... men inte på det du nämner (tror jag) 

Kan du ge ett exempel...cool.png



#7 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,508 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 18 October 2018 - 08:08 PM

Kan du förklara detta närmare Klas ... ?

Det går alltså att beskjuta en enhet i bypass UTAN att se vertex eller hela hexsidan .... känns lite skumt.... kan man inte missbruka den regeln i så fall.

Ja, och nej det är inte att missbruka - regeln tillåter ju det klart och tydligt...



#8 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,508 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 18 October 2018 - 08:22 PM

Finns ju ett exempel .... men inte på det du nämner (tror jag) 

Kan du ge ett exempel...cool.png

Här är ett - det blir lite krystat eftersom det är så sällan regeln kommer till använding....

 

Din enhet står i O6 och vill skjuta på fienden (infanteri) som är i L6 och rör sig medelst bypass längs hexsidan L5/M6.

Din LOS till vertex L5-M5-M6 är blockerad av huset i N5. Din LOS till vertex L5-L6-M6 är blockerad av Rubble som är i N6.

 

Så kan du dra LOS till center dot av L5 instället - den gröna linjen...

 

Bypass_EX.png

 

A4.34:

"...A unit firing at a Bypassing unit does not have to trace its LOS to the target hex center, but has the option to make its one allowed LOS check per attack to either hex vertex along a hexside traversed by a unit moving in Bypass (thus a choice of two vertices for one hexside Bypass, three vertices for two hexsides Bypassed, etc.) instead...."

 

Du behöver alltså inte dra LOS till center dot - utan en vertex istället, men du kan dra den till center dot.

 

Senare i A4.34:

"...If the firer traces his LOS to the hex center, it must cross a bypassed hexside (thus usually qualifying for a -2 DRM for Non-Assault Movement in Open Ground) before reaching that hex center or the LOS is blocked...."



#9 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,047 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 18 October 2018 - 10:02 PM

TACK TACK TACK..... mycket informativt.... kunde ta mig tusan inte få till det med mina engelska-kunskaper... underbart...






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users