Jump to content


Photo

Line of sight


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,160 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 27 June 2019 - 09:16 AM

Alltså efter att ha kollat o läst .... så känner jag mig helt tom i huvudet....

 

Kan man se mellan.. exempelvis RB o6 till U9 eftersom man tar bort half level obstacles när man drar LOS .... 

 

Rätta mig genast om jag har fel ...

 

Isåna fall har jag spelat galet sedan 1985



#2 carlsson

carlsson

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,276 posts
  • Gender:Male

Posted 27 June 2019 - 09:21 AM

O6 till U9? Nu menar du nog fel?

 

 

Attached Thumbnails

  • Skärmavbild 2019-06-27 kl. 10.20.10.png


#3 carlsson

carlsson

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,276 posts
  • Gender:Male

Posted 27 June 2019 - 09:31 AM

Du menar försås taket på O6. 

Det finns ingen LOS, men det finns säkert de som hävdar det just på grund av Half Level-regeln som du skriver om. 

 

Common Sense känns som en bra regel här. smile.png



#4 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,160 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 27 June 2019 - 03:16 PM

Nä jag menar 06 till u9.... jo jag vet common sense men.... du visade mig ett exempel i vintras i borås som också var crazy... men egentligen enligt regelboken.

 

Det jag nu undrar är om det finns en LOS 06 till u9 enligt regelboken ?

 

Jag tycker också det är löjligt men ..... men .....

 

En sak till ... då kan man alltså se över ALLA hus o fabriker i RB om man står på level 2½   ??

Eftersom man plockar bort den halva leveln ??

Man ser alltså förbi ett annat hus/fabrik som också är 2½ level högt eftersom man då plockar bort den där ½-leveln.... ?



#5 carlsson

carlsson

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,276 posts
  • Gender:Male

Posted 27 June 2019 - 03:38 PM

Fast grejen är nog den att ett 2,5 nivås tak inte är ett "Half Level Obstacle". Du står på level 2,5, medan taket framför dig också är 2,5 nivåer högt. Ett Half Level Obstacle är t ex ett Rubble. 

 

 

Det vi pratade om på Kickoffen var att enheter som är högre än ett tak kan se förbi det taket, eftersom det bara är en halv nivå hög, och alltså ner i huset bredvid. Jag vet att diskussionen som var om detta på Gamesquad slutade i Common sense. Möjligen har det rättats till i reglerna efteråt.

 

I ditt exempel vill du se genom ett tak som är på samma nivå. Jag kan inte hitta exakt regelkvot om det nu, men kanske 6.2 hjälper:

 

6.2 OBSTACLES: Each terrain type [EXC: Depressions 6.3] is defined as to whether or not it presents an obstacle or Hindrance to LOS and, if an obstacle, the height of that obstacle. LOS extends into or out of obstacles, but not through them into hexes beyond the obstacle except in certain cases wherein the target/firer are at an elevation ≥ the height of the obstacle or are adjacent to a hexside obstacle.


#6 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,160 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 27 June 2019 - 04:00 PM

Så sant där stod det ju ... 👍
Men det är ju ändå skumt det där med att räkna bort half level ....
räknas den bort i den där ekvationen om vad som blir antal blinda hexes då ???

#7 carlsson

carlsson

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,276 posts
  • Gender:Male

Posted 27 June 2019 - 04:30 PM

Ja, precis.

#8 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,562 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 27 June 2019 - 06:47 PM

Man "plockar inte bort" 1/2 Level obstacles. Du måste fortfarande vara högre om du skall ha LOS över dom till lägre Locations. Däremot räknas dom inte inte när man beräknar antalet Blind Hexes.



#9 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,160 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 27 June 2019 - 10:03 PM

Nä jag hade nog ätit svamp innan jag började yra om detta
Förlåt ......




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users