Jump to content


Jerry

Member Since 2004 Mar 10
Offline Last Active Today, 10:31 AM
*****

#24913 anfalla med låg moral

Posted by Jerry on 20 February 2018 - 09:12 PM

Detta gick ju vägen men lite tur hade man allt Flakvierlingen rullde en 12:a på första eldöppnandet o sen satte en CH stopp för en tysk HMG samt -1 ledare o fullsquad

 

Känns svårt som jänkare måste man nog säga.... det där med 6 i moral är ingen höjdare

Vi kör nog repris o då kör jag tysk




#24910 vad händer först ??

Posted by Jerry on 20 February 2018 - 01:09 PM

Ja 30% spel o 70% diskussioner....... 

Finns de som lämnat bordet också :) 

 

"Det är ju bara ett spel" den devisen tillhör de 7 dödssynderna.....

 

Jo vi är en mycket intensiv o engagerad liten förening kan man säga, allt skall dissikeras 




#24905 vad händer först ??

Posted by Jerry on 19 February 2018 - 11:09 PM

tappade man concealment när man slänger rök ? alltså ÄVEN om man kan AM när man kastar sin rök




#24809 Fire and death

Posted by Jerry on 04 February 2018 - 06:03 PM

Här kommer ett rykande färskt svar från Perry cocke

Units in Melee will be eliminated, as will pinned units that cannot self-break.


....Perry
MMP


#24654 Söndag 17/12 kl 09:00

Posted by Jerry on 14 December 2017 - 02:14 PM

I asarum kör vi "kampfgruppe at Karachev" tills vi somnar vi försöker köra minst 2 ggr så varje man får spela båda sidor.




#24653 Follow-up-attack

Posted by Jerry on 13 December 2017 - 08:40 PM

Jiiisus..... nu ser jag..... by OTHER same-phase defensive first fire attacks units 

Min gubd.... hur i hela kunde jag missa detta , nä börjar bli dags att antingen lägga av eller spela mer.....jag fattar inte att gamla sanningar helt plötsligt ställs på ända.

Det är för stissigt i spelgänget.......

Igår hade en med sig en egen "hesa fredrik" från kalla kriget , handvevad ,den hördes bra inne i 12 kvm....................blink.png




#24587 CGIII Red Barricades

Posted by Jerry on 16 November 2017 - 10:29 PM

7 obehagliga turns för dom röda.................ph34r.png




#24505 Lärare

Posted by Jerry on 03 October 2017 - 09:42 PM

sådärja..... imororn skall det bli av, efter månader av vånda..... imorron startar red barricades i vår lilla lokal igen , men jag är nu inkopplad på "baltic gap" 

Skall bli kul att se om reglerna sitter kvar , för jag lär bli åkallad vid regeldiskussioner ,  det är mer än ett år sedan jag körde ASL.................




#24355 En rout fråga.

Posted by Jerry on 29 June 2017 - 12:25 PM

ja just det ph34r.png den vägen kan han ta också.

Men det är väl också ok att ligga kvar ??




#24353 En rout fråga.

Posted by Jerry on 28 June 2017 - 07:27 PM

jupp du har missat att en DM enhet inte behöver routa om den endast har en ANNAN DM enhet jämte sig o vad jag kan se så är både SS-enheten o amerikanen brutna alltså kan du lugnt ligga stilla.

Ja såvida du inte är i OG o en fiende i GO har dig inom sin normala räckvidd.




#24326 Island of fire

Posted by Jerry on 12 June 2017 - 03:20 PM

Har precis bläddrat i den i min lokala bokhandel :)


#24225 Lärare

Posted by Jerry on 02 May 2017 - 08:33 AM

Nu har jag tröttnat på dom ideliga nödanpropen från andra bordet i lokalen (dessa spelar RB)

Från o med i morron kväll avgår jag som Ludendorff ,i spelet 1914 Twilight in the east, för att bliva bisittare till, eller eventuellt spela med, en ny potentiell krigsspelare

 

Over and out

 

Många poster till forumet kommer det att bli......(mycket ringrostig)




#24217 rout

Posted by Jerry on 20 April 2017 - 07:29 AM

Hejsan ,. nu börjar det bli länge sedan man körde ASL....

Spelgänget som kör RB samtidigt som vi kör 1914 twilight in the east fick sig en kluring igår som jag glömt....

 

Situation : enhet bruten i minfält med en känd fiende intill sig befinner sig i minfältet och måste routa.

Tärningen kastas, på en IFE 6-tabell,  för att se vad som händer då denne som är inne i minfältet skall routa skall routa ut ur minfältet

Tärningsresultat 8 = "Pin check"

 

Tar man pin check på minfältsrout ??? man tar ju naturligtvis PTC vid vanlig minfältsattack men rout ??

Kunde bara hitta att man tar PTC vid "interdiction" , räknas minfält som interdiction ?????




#24209 Stairwells och LOS

Posted by Jerry on 13 April 2017 - 07:58 PM

Amen.................




#24174 range

Posted by Jerry on 30 March 2017 - 08:39 PM

Tack broder...

Jag skall ta mig till Borås , jag vill absolut , minns fortfarande min enda asl-resa dit med ljus i sinnet.