Jump to content


Laakso

Member Since 2006 Jun 28
Offline Last Active Dec 16 2011 08:03 AM
-----

Posts I've Made

In Topic: ASL Kickoff 2012, 13-15 Januari

02 November 2011 - 10:00 AM

Jag tänkte dyka upp tillsammans med minst två av mina nya padawans från Skövde.


Jag byter schema i januari till delat dygn, vilket btyder att jag jobbar helger. Jobbar jag inte skall jag försöka dyka upp mest för det stora nöjet att få spinna vidare på star wars temat. "In time you will call me Master...Roger"

Mattias Laakso pd padawan

In Topic: AAR RB

05 September 2011 - 11:59 AM

RB kanpanjen är klar.

Vi spelade 2 tyska turns 19/10 men valde där efter att avbryta. Vi anser att det tar för mycket tid och kommer inte forsätta på kanpanjen.

Tyska inköp:
80mm Art pre reg normal ammo
Ofboard observer
467 kompani
stug III plt
SPW plut depleted
17ccp (fick 16ccp och ett sparat)

Det som han hända innan vi avbröt var att jag (tysk) anföll utmed Volga med alla mina 468 (7st) och en stor del av mina 548. Dessa trupper hade naturligtvis med sig mina bästa ledare. Jag satte även in halva 467 kompaniet jag köpt in samt mina stugIII (den med 75* kanon). Det blåste vind rakt norr ifrån vilket gjorde att röken jag fick in strax norr om 3hex stenhuset drev fint söder ut och blockade en e.v. eldledare i det höga stenhuset längre söder ut. Berwall hade även en eldledare där vilket gjorde att det var svårt att skjuta på något för hans del.

Bergwall kontrade med att avancera under sin runda och fick till två närstrider. Det kan tyckas dumdrisitgt att jag inte självbröt men jag kände att det var läge att chansa lite. Jag hade även rejäl tur och klarade mig bra i de nästrider som blev.

Under min runda två körde jag in mina tre Spw lastade med 467or. Min plan med dessa var att köra genom de ryska linjerna med då Bergwall hade byggt trench var det omöjligt så jag valde att köra fram till dessa trenchen och lasta av för att ta närstrid. Vi bröt innan vi spelat klart närstriderna i stenhuset och i trenchen.

Förluster som han bli
2,5 squads tyskar
9 squads ryssar

In Topic: AAR RB

22 June 2011 - 09:45 AM

18/10-42 är klart

Tyska trupper som köptes in:
2st Rifle coy
1st SAN
Tot: 15cpp

Ryska trupper som köptes in: (Bergwall skriver säkert några rader själv sedan men vad jag tror han köpte in)
1st Rifle coy res
1st SMG coy res
1st Milita coy
2st 80mm art
Mol
1st Fort
Tot: ca 17cpp

Min plan för dagen var att ta lite mark över hela kartan ca 4 hex framåt. Alltså inget blixtkrig som jag ängnade mig åt dag 1. Bergwall hade satt upp ganska agresivt på sina ställen vilket gjorde att jag misstänkte att det var dummys. Det var det inte. Första rundan märkte jag att Bergwall hade köpt in molotovs. Jag kunde ha förlorat alla mina 4st vagnar första rundan. En blev immobeliserad av en ATR och en blev utslagen av mol under Rysk advfire. Under runda 2 hade jag insett att det var lite tur att jag inte hade bestämt mig för ett herre-jössös-anfall i en viss riktning mot ryssar beväpnade med mol. Så jag höll mig till planen och skjöt mycket och avancerade långsamt. Bergwall hade även två 80mm art som hela tiden gjorde mig försiktig.

Denna dagen hade betydligt mer trupp i strid vilket ökade förlusterna på båda sidor. Jag känner att det var tur att jag inte hade några svåra mål som grusades av mol och dubbla 80mm art. Vilket hade kunnat ge mig högre förluster. Mina förluster var acceptabla vad gäller infanteri men 2 av fyra vagnar brann upp vilket var lite väl mycket. SAN 4 var helt klart gott att ha. Tog igen ledare men ställde till oreda på sina ställen.

Bifogar karta där dagens två intressanta bränder framgår. Det blir spännade att se vart det tar vägen i fortsättningen.

Förluster
Tysk: 9,5st squads, 2st PzIII (1st 9-2 armour leader), 1st MMG, 1st ATR
Ryss: 18st squads, 1st 9-0, 1st 8-1, 1st 149, 1st HMG

Retained
Tysk: 45,5st squads, 15st ledare (2st wounded), 3st PzIII (1st immob, 3st HMG, 5st MMG, 6st LMG.
Ryss: 57,5st squads, 10st ledare, 2st 45LL, 2st HMG, 3st MMG, 4st LMG

In Topic: RB reserver

18 May 2011 - 09:01 AM

Jupp helt riktigt. Jag tar tillbaka alla tidigare påståenden och hävdar nu mera motsatsen.

Utrikiska är svårt att begripa.

In Topic: RB reserver

18 May 2011 - 07:19 AM

Ok nu ger jag mig in i debatten... Precis när det börjar lugna ner sig. Jag är inte heller Melvin.

Jag håller med om er tolkning av E1.4
1.4 CLOAKING: A Cloaking counter is a “?” of any nationality not in play, and has all the characteristics of a “?” plus certain special benefits. Cloaked units are always concealed, but concealed units are not necessarily Cloaked. All rules pertaining to “?” apply to Cloaking counters except as specified otherwise herein.

Men RB 11.6194 b säger
...Reserve Cloaking counter (if any) is considered not to exist until it appears on the map, exept as noted below:
där efter får vi 5 olika saker som är noted below.

Min tolkning är blir ju då att: Om något inte existerar så kan det inte påverka spelet. Jag kan springa med en tysk in i en cloaked counter och stanna där. Det blir inte cc eller mele. Jag kan skjuta art på en tom ruta utan att dra extra chit, jag kan sjuta på en ruta med cloaked enheter (som är inköpta som reserver enl Rb11.6194) utan att dra extra chit efter som dom inte existerar osv..

Eftersom det står may put that cloaking counter contents on-map så anser jag att den spelare som kontrollerar countern inte måste sätta upp den om den inte blir attakerad (med effekt)vilket skapar den skumma situationen att man kan springa rakt igenom dom.

Det är mina åsikter i denna fråga. Sist spelade vi med att vi drog extra chit. Känns fel men spelbart. Tyskt art är dyrt, ryska reserver är billiga extra chit draw känns då ännu mer fel...