Jump to content


Photo

berserk


  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 29 September 2016 - 11:48 AM

Hej

Igår uppstod som vanligt en absurd situation med att en tysk enhet gick berserk.

Inget konstigt med det , men .... springer dom verkligen hur långt som helst eller finns det någon LOS-begränsning eller ser man hur långt som helst ??

 

I detta fallet fanns det nog ingen enhet inom 20 hexes eller nåt sådant , men dom var fullt synliga , dvs inga concealment.

 

För övrigt hade min firefly auto-kill på en pzIV om jag inte slog.... ja ni vet

För övrigt hade min "sherman crab" auto-kill på en halvbandvagn om jag inte slog.........

 

"Bloody Buron" är scenariot.



#2 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,535 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 29 September 2016 - 08:27 PM

Ingen restriktion på avståndet....dom springer mot dom närmaste (i hexes) inom LOS.



#3 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 29 September 2016 - 08:48 PM

ok....tack , misstänkte detta

Har man unlimited LOS (ja om inget är i vägen förstås) ??



#4 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 14 March 2019 - 12:23 PM

Mycket med bererk blev det i onsdags kväll....

Är det något jag missat... ?

Jag hade missat att ledare förlorar sina modifieringar , mycket tragiskt då en 10-2 inte skulle haft sina -2 (blev en 3 KIA istället för en 1 KIA)

Sen kommer denna pluton med sin 10-2 ledare att storma in i en melee där det finns två brutna tyskar samt en ryss som står på benen.

Det kommer att bli grovt överstackat ....

 

Det är alltså tre fullsquads samt en 10-2 ledare som lyckats bli uppretade... tyskar

 

Några andra konstigheter man kan räkna med ???

 

Kom just på något.... när berserkarna skjuter i sin adv firre phase.... inne i meleen ....skjuter dom även på sina egna ???

Räknas det som melee när ena sidan är bruten o den andra står på benen ???


Edited by Jerry, 14 March 2019 - 12:35 PM.


#5 carlsson

carlsson

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,226 posts
  • Gender:Male

Posted 14 March 2019 - 03:47 PM

Overstacking är per sida, och är bara negativt för den overstackade sidan (-1 per Squad).

 

Eftersom det var Melee (till skillnad från CC) så skjuter de även på sina egna, dvs alla deltagare i Meleen.

 

Ja, det är Melee ända tills alla enheter har flytt i nästa CCPh.

 

DRM, om jag inte missat något:

Det är alltså 5 tyska Squads (varav två är brutna) och en rysk? 

De två tyska måste fly under CCph.

Ryssen har -4 (broken och withdrawing) +4 (defending units) -2 (overstacking) = -2 DRM.

Tysken har +2 (overstacking) = +2 DRM

 

Hoppas för tyskens skull att man bryter den där ryssen, annars kan det blir tråkigt...



#6 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 14 March 2019 - 04:04 PM

Nu hoppas ju jag tvärtom
Denna situation uppstod då den övermodige tysken kliver ut , visserligen i en Stone rubble, o vet att det finns minst en 30-tabell riktad mot den hexen.

Ryssen hivar iväg sin trettiotabell o bryter 10-2 samt två squads
Sen diskuterar vi om han skall försöka knäcka dessa eller lägga EM 16-tabell på annat....
Nä vi väljer att försöka knäcka den brutna 10-2:an
Skjuter .... NMC..... 10-2:an rullar...... snakeye...
10-2:an kollar vad som händer..... berserk.... dom tre kompisarna kollar .....alla går bärsärk....
Nu föll det sig inte bättre än att vi misstog ju att han hade inte sina -2 när han sköt , vilket vi alltså trodde han hade
Så då skjuter 10-2:an in i den stora ryska högen som nyss berserkade alla o slår totalt 4:a =3-KIA vilket tar död på ALLA ryssar i den hexen.
Vi räknade ju alltså fel....
MEN hämnden blev ju lite ljuvare då det enda som fanns kvar inom räckhåll o synhåll var alltså denna MELEE

Ha ha ha ha ha
O där larmade i sin tur tyskarna på med en 20-tabell o en 16-tabell mem rödgardisterna bara skrattade när fritzarna runtomkring föllo....
Så nu får vi se när den gode tysken skall skjutsarna adv fire på vän o fiende hur detta skall sluta.


KUL SPEL det är kompisen jag hade med mig som rullar fram alla snakeeyes o 3-KIOR

Edited by Jerry, 14 March 2019 - 04:06 PM.


#7 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,535 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 14 March 2019 - 06:23 PM

Nä vi väljer att försöka knäcka den brutna 10-2:an
Skjuter .... NMC..... 10-2:an rullar...... snakeye...
10-2:an kollar vad som händer..... berserk.... dom tre kompisarna kollar .....alla går bärsärk....

Klarade all dom andra tre NMC också?



#8 CTABKA

CTABKA

    9-1

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,214 posts
  • Gender:Male
  • Location:Södertörn

Posted 14 March 2019 - 09:18 PM

Mycket med bererk blev det i onsdags kväll....
Är det något jag missat... ?
Jag hade missat att ledare förlorar sina modifieringar , mycket tragiskt då en 10-2 inte skulle haft sina -2 (blev en 3 KIA istället för en 1 KIA)
Sen kommer denna pluton med sin 10-2 ledare att storma in i en melee där det finns två brutna tyskar samt en ryss som står på benen.
Det kommer att bli grovt överstackat ....
 
Det är alltså tre fullsquads samt en 10-2 ledare som lyckats bli uppretade... tyskar
 
Några andra konstigheter man kan räkna med ???
 
Kom just på något.... när berserkarna skjuter i sin adv firre phase.... inne i meleen ....skjuter dom även på sina egna ???
Räknas det som melee när ena sidan är bruten o den andra står på benen ???

Tror att berserker som springer in i Meele blir locked in Meele, dvs det blir ingen Advancing Fire Phase för berserkerna.

#9 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 14 March 2019 - 09:53 PM

Klarade all dom andra tre NMC också?

 

Jajamensan.................denne tysk har svart bälte i låga kast (det är anledningen till att jag själv inte längre är deltagare i detta parti jag har lite för klena tärningsnerver ,har rage-quitat en gång för mycket , jag är bisittare)


Edited by Jerry, 14 March 2019 - 09:59 PM.


#10 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 14 March 2019 - 09:57 PM

Tror att berserker som springer in i Meele blir locked in Meele, dvs det blir ingen Advancing Fire Phase för berserkerna.

Åhå detta var intressant går det att slå fast ?

Helst innan nästa onsdag biggrin.png

 

Det är alltså MELEE även då ena sidan är bruten ... ?  Tills EFTER nästa close combat-fas ?



#11 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 16 March 2019 - 10:08 PM

@ stabka : Är din TRO på att man inte kan skjuta i ADVFPH ............är den tron , en sanning ??

Jag vill tro det också...

 

Observera min devis under rutan att :

"det lurar en dubbeletta bakom varje bruten enhet"

Något som verkligen bevisades i onsdags kväll....



#12 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,535 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 17 March 2019 - 02:52 PM

Jag tror inte att em sådan Berserk automatiskt "går in i Melee"....

 

A15.432:

"...The berserk unit may also attack with TPBF during its AFPh, but this TPBF is halved due to taking place in the AFPh. Survivors are not yet held in Melee, and the stack is marked with a CC counter to indicate this...."

 

Hittar ingen annan regel som indikerar det heller.



#13 carlsson

carlsson

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,226 posts
  • Gender:Male

Posted 17 March 2019 - 03:22 PM

Jag tror inte att em sådan Berserk automatiskt "går in i Melee"....

 

A15.432:

"...The berserk unit may also attack with TPBF during its AFPh, but this TPBF is halved due to taking place in the AFPh. Survivors are not yet held in Melee, and the stack is marked with a CC counter to indicate this...."

 

Hittar ingen annan regel som indikerar det heller.

 

Men om det redan är Melee så borde det vara annorlunda... Man lägger ju inte på en CC-bricka heller om det redan är Melee, eller hur?



#14 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,535 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 17 March 2019 - 05:17 PM

 

Men om det redan är Melee så borde det vara annorlunda... Man lägger ju inte på en CC-bricka heller om det redan är Melee, eller hur?

Kan inte se att det borde vara annorlunds och man kan lägga på CC brickan på berserken  för att visa att den inte är i Melee ännu.

 

Här är en Q&A:

A11.15
If a unit enters/advances into a location that contains a Melee counter, is that unit considered part of that Melee immediately upon
entry or after the CCPh?
A. After the CCPh.



#15 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 17 March 2019 - 10:18 PM

ok.... det ser ut som om tysken får en chans till i sin advancing fire .... att sopa till den friske ryssen....

Kommer att bli ett historiskt tärningskast som kan övertrumfas av det ryska kastet i närstriden......OM det blir ett ryskt tärningskast........unsure.png


Edited by Jerry, 17 March 2019 - 10:19 PM.


#16 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 18 March 2019 - 07:25 PM

Då skjuter dom inte på sina egna heller i meleen ???

 

Surt sa räven.....

 

Men om de inspringande får skjuta..... får inte den squaden som är inne i meleen skjuta TPBF på de inspringande ??



#17 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,535 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 18 March 2019 - 07:35 PM

..... får inte den squaden som är inne i meleen skjuta TPBF på de inspringande ??

Nej, dom har fullt upp med annat...



#18 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 18 March 2019 - 09:39 PM

 Här kom något som kan hjälpa stackars ryssen (eller stjälpa)

 

"The melee units may be attacked by non-melee units during a fire phase (alltså även adv fire hoppas jag ?)

(or even the ATTACKERs MPh in some cases) but all friendly and enemy units in the Location must be attacked"

 

Men angående ovan citat : det där med MAY .....gäller det verkligen bärsärkar ...? Trodde nästan att dom MÅSTE ... ?



#19 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 19 March 2019 - 09:18 PM

Behöver få detta validerat

Imorron är det skarpt läge...

 

Alltså

Dom inspringande bärsärkarna FÅR alltså skjuta i ADVFph...... rätt eller fel ?

Om dom får skjuta så drabbar dom ALLA i hexen vän o fiende .........rätt eller fel ?

MÅSTE bärsärkarna skjuta inne i hexen med meleen ......... rätt eller fel ?



#20 Klas Malmström

Klas Malmström

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2,535 posts
  • Gender:Male
  • Location:Linköping, Sverige

Posted 19 March 2019 - 09:24 PM

Ja.
Det drabbar all fientliga enheter och alla vänner some är i Melee.

Nej.



#21 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 19 March 2019 - 09:52 PM

Tackar ödmjukast , för snabbt svar , imorron kväll blir det episka tärningskast ,kan bli långa tärningskast också (sist blev det ett litet litet hål i glaset mellandörren)



#22 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 20 March 2019 - 01:11 PM

Overstacking är per sida, och är bara negativt för den overstackade sidan (-1 per Squad).

 

Eftersom det var Melee (till skillnad från CC) så skjuter de även på sina egna, dvs alla deltagare i Meleen.

 

Ja, det är Melee ända tills alla enheter har flytt i nästa CCPh.

 

DRM, om jag inte missat något:

Det är alltså 5 tyska Squads (varav två är brutna) och en rysk? 

De två tyska måste fly under CCph.

Ryssen har -4 (broken och withdrawing) +4 (defending units) -2 (overstacking) = -2 DRM.

Tysken har +2 (overstacking) = +2 DRM

 

Hoppas för tyskens skull att man bryter den där ryssen, annars kan det blir tråkigt...

Ja det är en HtH också.....

Men du skriver +4 (defending units) räknar du in ledaren då också ?

Eller räknar man bara Hs o squads som defending units ??



#23 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 20 March 2019 - 04:02 PM

2 Tim till avspark.....

Räknas även en SMC som en skyddande unit ?

#24 carlsson

carlsson

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,226 posts
  • Gender:Male

Posted 20 March 2019 - 04:55 PM

Enligt A11.2 räknas varje enhet, så det borde även gälla SMC.

”The Withdrawal DRM is further modified by adding a +1 DRM for every friendly unit in the Melee which is not attempting to withdraw.”

Hade jag inte haft en regelbok på mig hade jag kunnat svära på att det var MMC.... :D

#25 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 20 March 2019 - 07:17 PM

Trist......

#26 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 20 March 2019 - 07:17 PM

Tack

#27 carlsson

carlsson

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,226 posts
  • Gender:Male

Posted 20 March 2019 - 07:55 PM

Du får rapportera här sen hur det gick! :)



#28 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 20 March 2019 - 08:11 PM

Striden halvt avklarad
Tysken halverade ryssen MEN rysstackaren missade sitt livs chans med en tia

#29 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 20 March 2019 - 09:51 PM

Just nu är där alltså en rysk hs, samt följande tyskar :
10-2 o 3 squads bärsärkar
Men klockan går fort får se om vi hinner med en närstrid till

#30 Jerry

Jerry

    10-2

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1,111 posts
  • Gender:Male
  • Location:Asarum (Karlshamn)

Posted 15 April 2019 - 10:44 AM

Hmmm nu är det bärsärkarnas julafton

3 ryska squads samt 9-0 kommissarie o en vilsen 7-0 försöker storma in i en källare....

Vi gör väl inga fel här nu ...??

 

Eftersom han endast har tyskarna i källaren bredvid som han ser eller rättare är närmast ... så antar jag att bärsärkarna står utanför den fortifierade källaren tills bärsärkarna kan ta sig in... ??

O då kan dom alltså inte skjuta PREP FIRE ??

Så tysken kan i lugn o ro stå i källaren o "bara" drabbas av den ryska ADV firen .... ??



#31 carlsson

carlsson

    Hero!

  • Admin
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3,226 posts
  • Gender:Male

Posted 15 April 2019 - 06:40 PM

Precis så.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users