Jump to content


Klas Malmström's Content

There have been 50 items by Klas Malmström (Search limited from 2019 Jun 03)


By content type

See this member's


Sort by                Order  

#26546 Thrown DC from higher elevation

Posted by Klas Malmström on 29 May 2020 - 06:32 PM in Regelsnack

Då kan man såklart inte kasta en DC ut från en källare heller med samma logik?

Till och från en trench (i RB) kanske?




#26541 Thrown DC from higher elevation

Posted by Klas Malmström on 29 May 2020 - 02:54 PM in Regelsnack

Movement factors - med dom spenderas i den Location man befinner sig i. Därav ingen attack från minorna, enligt hur reglerna är skrivna. Man får väl anta att den gubben som för uppdraget att krypa fram med laddningen är den jäkel till att undvika minor. biggrin.png




#26523 Gully o DC

Posted by Klas Malmström on 23 May 2020 - 01:33 PM in Regelsnack

Från IN en gully till ett intilliggande hus kan du både Place och Throw - så länge hus Location är ADJACENT.

 

B20.95 tillåter DC från Crest Status, och LOS dras till center dot.




#26515 Lite frågor efter helgens spelning

Posted by Klas Malmström on 14 May 2020 - 09:20 PM in Regelsnack

Korrekt.




#26514 En fråga om CC VS AFV.

Posted by Klas Malmström on 14 May 2020 - 09:18 PM in Regelsnack

Är fordonet Stopped - vilket det är om det är Bogged - så håller det fientligt Infantry i Melee.




#26509 Concealment creepy creepy

Posted by Klas Malmström on 14 May 2020 - 08:45 AM in Regelsnack

Logisk håller jag med om - men jag tror bara icke-fiender attackeras om dom är i Melee.




#26506 Concealment creepy creepy

Posted by Klas Malmström on 13 May 2020 - 09:01 PM in Regelsnack

Ja, alla enheter som står i hexen drabbas av DC:n, även egna.

Är du säker på det? Gäller inte A7.4 även för DC?




#26496 Stopped/ non stopped

Posted by Klas Malmström on 05 May 2020 - 10:14 PM in Regelsnack

Non-stopped blir den så fort Start MP spenderas. Dock är den nödvändigvis inte ett "moving target" ännu.

Men squad:en får +2 DRM på CC Reaction Fire.




#26486 A4.63 DASH

Posted by Klas Malmström on 02 May 2020 - 10:32 AM in Regelsnack

En tråd om ämnet, med en annan vinkel. Kort summering av tråden: går ej utföra Dash om man startar i foxhole (går ej heller, dasha över väg in i foxhole).

Det var nog vad jag kom fram till också efter att läst tråden och reglerna.




#26485 HIP-frågor

Posted by Klas Malmström on 02 May 2020 - 10:27 AM in Regelsnack

Detta är nog hyfsat klart i reglerna.




#26455 Art Gun i Factory ej RB

Posted by Klas Malmström on 06 April 2020 - 10:13 PM in Regelsnack

C2.7:

 

"Small-Target-Size Guns and AT/INF Guns that are not large targets are the only " non-vehicular Gun counters that may ever occupy a building/rubble hex [EXC: Rooftop mortars (B23.85); Fortified Building (B23.93)]."




#26451 AP72 Guns for ST Barbara

Posted by Klas Malmström on 05 April 2020 - 02:52 PM in AAR

ROAR har den som American:32 German: 9 - så det verkar som om det finns balansproblem.




#26389 ledrmodifiering under movement

Posted by Klas Malmström on 24 February 2020 - 06:43 PM in Regelsnack

Gansk säker på att DC blir placerad. MF är redan spenderade när han blir pinned. D.v.s., hans leader bonus är redan applicerad - den försvinner inte retroaktivt.

 

4.12 LEADER BONUS: Any Good Order MMC which begins the MPh/APh and ends its MPh/APh stacked with a leader of the same nationality in the same Location, at the same level (2.8), and with the same Wire/entrenchment/panji/paddy status is eligible for a two MF bonus during that MPh/APh, provided it expends all its MF while moving in a combined stack with that leader, and does not expend any of its MF to mount, ride, or dismount any form of conveyance.

 

Ledaren och den andra enheten spenderar MF för att placera DC - eller ledaren spenderar ju sina MF på något annat. Då har som spenderat dessa MF i en stack. Att ledaren skulle bli pinned på dessa MF betyder inte att dom inte har spenderat dom i en stack.




#26383 Jeep och AAMG

Posted by Klas Malmström on 20 February 2020 - 06:11 PM in Regelsnack

Tack. En följdfråga: Kan den inherent crew ta AAMG och lämna jeepen som en 1-2-7 med .50 HMG?

Om det är en Amerikansk Jeep (Vehicle Note 54), men en 4-FP AAMG, så ja.

Note O gäller för den:

O. The AAMG is a .50-cal HMG if 4 or 6 FP, or a MMG if 2 FP—and may be Removed (D6.631) as such. If the MG is optional, its RF is 1.3 if 4 FP or 1.1 if 2 FP.




#26369 AFV:s och pillbox

Posted by Klas Malmström on 12 February 2020 - 08:39 PM in Regelsnack

Location utanför en Pillbox hanteras som vilken Location som helst in princip.




#26367 AFV:s och pillbox

Posted by Klas Malmström on 12 February 2020 - 07:25 PM in Regelsnack

Ja.




#26366 Ammunition shortage A19.131 & D3.71

Posted by Klas Malmström on 12 February 2020 - 07:21 PM in Regelsnack

A19.131:

"...All vehicles and Guns are considered to have a circled B# (D3.71) one lower than their inherent B# during an Ammunition Shortage...."

 

Du startar med "B(11)".

 

Så - 11 = Low Ammo. 12 = Malfunction. Precis som i exemplet i D3.71.

 

 

Notera även erratan till A19.131 - från ASL Journal 5:

A19.131: In line 10 replace “all B#” with “all SW Original B#/X# [EXC: DC]”.

 

D.v.s, från:

"Unit Replacement does not occur as a result of a 12 To Hit DR, but A.11 would apply because all B# and Ammunition Depletion Numbers are decreased by one during an Ammunition Shortage."

 

Till:

"Unit Replacement does not occur as a result of a 12 To Hit DR, but A.11 would apply because all SW Original B#/X# [EXC: DC] and Ammunition Depletion Numbers are decreased by one during an Ammunition Shortage."

 

 

Kan det vara så att ni/han saknar denna errata?




#26333 MMP Kundservice

Posted by Klas Malmström on 01 February 2020 - 12:21 AM in Allmänt

Denna skall man använda: problems@multimanpublishing.com - men det kanske du gjorde?

 

Ja, MMPs hemsida är inte direkt "state of the art" - men det har den iofs aldrig varit.




#26330 Nyutgåva av DE-LUXE

Posted by Klas Malmström on 31 January 2020 - 06:38 PM in Nyheter

Pre-order var ett tag sedan - men du menar att man kan beställa den nu antar jag.




#26329 MMP Kundservice

Posted by Klas Malmström on 31 January 2020 - 06:35 PM in Allmänt

Vilken email har du skickat till?




#26319 Linköping

Posted by Klas Malmström on 25 January 2020 - 03:09 PM in ASL Social

Vart i stan bor du?




#26313 CdG 2nd Edition - komponenter för att spela alla scenarion

Posted by Klas Malmström on 21 January 2020 - 07:15 PM in Allmänt

Vad som behövs för att spela alla scenarion i CdG 2nd Edtion:

Mapboards:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 12, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 25, 28, 29, 35, 36, 37, 38, 40, 41, 42, 59

Overlays:
1, 3, H1, H2, H3, O1, O2, O4, O5, OG4, OG5, RR1, RR3, RR4, RR6, St1, St3, Wd5, X7, X11, X12, X16, X18

Nationalities (no of scenarios):
Allied Minors (3)
Americans (2)
British (2)
Chinese (2)
Free French (2)
French (21)
Germans (21)
Japanese (3)
Vichy (8)

Scenarios:
30 out of which 12 use overlays.




#26288 Kartorna

Posted by Klas Malmström on 01 January 2020 - 04:04 PM in Allmänt

52 var den sista.




#26279 Rout-varianter

Posted by Klas Malmström on 29 December 2019 - 10:02 AM in Regelsnack

Notera också så att båda AA10 och Z10 kan ignoreras som rout-mål då den har samma avstånd till V6 som BB7 har.




#26173 Red October CG I: X-TAG (2019 AAR)

Posted by Klas Malmström on 22 October 2019 - 07:31 PM in AAR

Den personen menade RO CGII, och ja, den är tryckt som den är inlämnad.