Jump to content


B-E Karlsson

Member Since 2014 Feb 13
Offline Last Active Yesterday, 11:35 PM
-----

Topics I've Started

Rensa ur mina Raaco lådor

04 January 2018 - 11:08 PM

Tjena boys.

 

Sitter och går igenom mina lådor och märker att jag har hur mycket Acquisition  markörer som helst. Från BV1 och en massa andra ställen. Nu när jag har BV3 med uppdaterad grafik, finns det någon som helst anledning att inte sortera ut alla som inte är nya? Den nya Beyond Valor kommer med Blåa, röda och gröna Acquisition markörer. kommer jag någonsin behöva mer? Ens för kampanjspel?

 

 

B-E


Crew surviaval för passagerare

26 November 2017 - 11:41 AM

Halloj.

 

jag har skjutit en HT i sank med en CH och gjort den till ett icke burning wreck. Crew klarade inte sitt slag (CS:4) och nu till en HS som också ska få lite ont. D.6.9 säger att alla passasgerare ska göra samma sak, alltså ta en CS men är det bara så enkelt. Har jag missat något? Ska de ta en normal CS mot 4 eller ska man använda deras moral i stället?

 

Tackar


dubbla overuns.

20 November 2017 - 11:27 PM

Tjena

 

Kan man om man har tillräckligt med MP:s kvar efter en overrun göra en till direkt?? Alltså två på raken.

 

Kan man om man har kört slut på ett fordons MP:s (när man gjort en overrun) och är i motion i en hex med överlevande fiender göra en ny overrun med en annan AFV??

 

 

B-E


Armo factor fråga.

23 October 2017 - 10:49 PM

Tjena

 

Jag har en stackars jänkare på första våningen (level 1, alltså en våning upp) i ett stenhus som ska försöka en sista desperat åtgärd att skjuta sin bazooka på en tysk panter två hexar bort (bakom bocage). Jag har fått in en träff (om jag inte missförstått något i bocage reglerna) men undrar nu om jag ska använda mig av front armor faktorn eller om jag har en möjlighet att träffa i toppen av vagnen, alltså så jag får slå mot en lägre AF precis som flyplan? Letat som fan men hittar inget om det. Är antagligen för trött. Kan ha drömt upp hela grejen om att det finns "Airal Armor factor" om jag ska vara ärlig.

 

Tack B-E


Kan man stjäla en fientlig AFV?

03 August 2017 - 09:35 PM

Tjena

 

Kan man verkligen "stjäla" en fientlig AFV? Om jag fattat regelboken rätt så är det så. Har jag fattat fel?

 

 

5.42 ENTRY: An Infantry unit may enter an Abandoned vehicle to become its Inherent crew only if it occupies that vehicles Location at the start of its MPh (not APh) and expends all of its MF to do so [EXC: CCPh; A21.2]. It may also attempt to hook up a Gun as it does so. See also 5.43. A vehicle may not be entered during the same Player Turn in which its previous crew left [EXC: CCPh; A21.2].